12.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/SewCreamStudio).
Hľadanie jednoduchého receptu na rýchle raňajky nie je najjednoduchšie. My vám s tým však pomôžeme a navrhneme vám tieto chutné slimáky. Ich príprava vám zaberie menej ako 5 minút a o zvyšok sa postará rúra. Na stôl sa môžu dostať ako raňajky alebo ako občerstvenie na večierok.
Každodenná príprava jedál môže byť pre mnohých z nás výzvou. Musím sa priznať, že aj ja s tým niekedy bojujem. Našťastie som sa naučila niekoľko receptov, ktoré sú hotové za okamih. Jedným z nich sú slimáky z lístkového cesta.
Na to, aby ste ich pripravili čo najlepšie, netreba veľa. Stačí použiť ingrediencie, ktoré už máte v kuchyni. Ja dávam prednosť jednoduchosti a používam šunku a syr. Aby to všetko chutilo dobre a nebolo suché, používam vlastnú domácu smotanovú omáčku. Vďaka nej zostanú zapečené kúsky mierne vlhké a príjemnejšie sa jedia. Aby boli ešte chutnejšie, môžete ich podávať s cesnakovou alebo kôprovou omáčkou.
Recept na šneky so šunkou a syrom
Ingrediencie
- balenie lístkového cesta,
- 150 g obľúbenej šunky,
- 150 g žltého syra nakrájaného na plátky,
- cibuľa,
- 2 lyžice kyslej smotany,
- hrsť petržlenovej vňate,
- čajová lyžička majoránky,
- soľ,
- korenie.
Spôsob prípravy
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Do misky nalejte kyslú smotanu, pridajte nasekanú petržlenovú vňať, cibuľu, majorán, soľ a korenie. Dôkladne premiešame a túto zmes natrieme na lístkové cesto.
- Na spodok položíme plátky šunky a žltého syra. Zabalíme ich do štrúdle a ostrým nožom nakrájame na menšie kúsky.
- Štrúdľu položte na plech vyložený papierom na pečenie. Všetko vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 20 minút.
- Podávajte teplé s obľúbenou omáčkou.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zostali vám zemiaky od večere? Pridajte syr a pripravte niečo, za čo vás rodina obdaruje zlatom
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.