14.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ch_ch).
Klasický jablkový koláč pozná každý, ale čo keby ste si domáci koláč trochu upravili? Tento recept 2 v 1 prekvapí aj tých najväčších gurmánov. S touto kombináciou získate recept na sladkú pochúťku, ktorá je ideálna na dlhé jesenné popoludnia.
Zabudnite na ikonické koláče vašej babičky a vyberte si niečo rozmanitejšie. Recept, ktorý si získa srdce takmer každého labužníka, je kombinácia jablkového koláča a tvarohu. Takéto duo je skutočnou pastvou pre všetky zmysly, a to všetko z jednoduchých surovín a bez hodín monotónnej práce.
Koláč 2 v 1 alebo šialený jablkový koláč s nadýchaným tvarohovým krémom
Občas nie je výber obľúbeného koláča jednoduchý, v takom prípade sa oplatí pripraviť si tóto duo. Ponúkame vám teda netradičnú kombináciu jablkového koláča a nadýchaného krémového cheesecaku. Všetky ingrediencie spolu dokonale ladia a vytvárajú súdržný, šialený koláč, ktorý ocení aj prísna svokra. Najdôležitejšie je, že recept je triviálne jednoduchý na prípravu a ingrediencie vychádzajú z ľahko dostupných surovín – takže obídete dlhý a drahý nákupný zoznam.
Kombinácia jablkového koláča a ikonického cheesecaku je receptom na netradičnú sladkosť hodnú najlepších cukrární. Kľúčom k úspechu je správny pomer a starostlivá príprava, ktorú by ste mali rozdeliť do troch fáz. Tým sa práca výrazne zefektívni a dosiahnete chutný výsledok.
Dokonalý recept na koláč. Sladké duo jablkového koláča a cheesecaku
Ingrediencie na korpus:
- 460 g pšeničnej tortovej múky
- vajce a 2 žĺtky
- kocka masla
- 130 g práškového cukru
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
Ingrediencie na jablkovú hmotu:
- 1,5 kg jabĺk, najlepšie sladkokyslých
- balenie želé v prášku + 2 PL želé, napr. broskyňového,
- 1 PL masla
- 50 g nasekaných vlašských orechov (možno vynechať)
- 2 PL kandizovanej pomarančovej kôry
Tvarohová hmota:
- 1 kg jemného tvarohu z vedierka
- 180 g cukru
- 100 ml mlieka
- 3 vajcia
- balíček cukru s pravou vanilkou
- balenie vanilkového pudingu
Spôsob prípravy:
- Začneme základným cestom, ktoré bude naším korpusom. Na jeho prípravu preosejeme múku spolu s práškovým cukrom a práškom do pečiva do veľkej misy. Suché prísady dôkladne premiešajte. Do sypkej zmesi pridáme studené maslo nakrájané na malé kúsky. Potom pridáme vajce, žĺtky a všetko spolu premiešame.
- Cesto intenzívne miesime, kým nie je hladké. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti, mierne sploštíme, zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na 30 minút do chladničky. Nakoniec cesto rozvaľkajte – z každej časti vytvorte rovnaké obdĺžniky. Pečte 15 minút pri teplote 180 stupňov. Hotové pláty nechajte vychladnúť.
- Potom jablká ošúpte, odstráňte jadrovníky a ovocie nakrájajte na malé kúsky. Na panvici rozpustite maslo, pridajte všetky jablká a smažte, kým nie sú chrumkavé a nezačnú sa rozpadávať. Po uplynutí 15 minút pridajte orechy, pomarančovú kôru a všetko spolu premiešajte. Po niekoľkých minútach odstavte nádobu z horáka a do obsahu panvice pridajte želé, všetko dôkladne premiešajte, kým sa prášok dokonale nerozpustí.
- Jablká rozložte na jeden plát a potom ich prikryte druhým plátom. Ďalším krokom je tvarohová hmota.
- Do tvarohu pridáme vajcia, cukor, cukor s pravou vanilkou a puding. Potom všetko dôkladne premiešajte. Nakoniec prilejeme mlieko, minútu šľaháme a nalejeme na náš koláč. Hmotu rozotrieme pomocou stierky alebo lyžice.
- Koláč vložíme na noc do chladničky. Po tomto čase je pripravený na podávanie. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Chcete prekvapiť svojich blízkych chuťou? Pripravte si najjednoduchší cheesecake na svete
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.