15.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AS Foodstudio).
Čím môžete nahradiť vajíčko obale? Je veľa možností. Aj keď sa zdá, že je to povinná ingrediencia pri príprave pokrmov, šikovní kuchári stále nachádzajú kulinárske riešenia, ktoré sa v rôznych situáciách stávajú záchranou. Vzdávate sa vajec zo zdravotných dôvodov, máte chuť rozbiť monotónnosť v jedle alebo vám jednoducho došli vajcia v chladničke? Pozrite si náhrady, aby ste sa nemuseli vzdať obľúbených rezňov.
Prečo pridávať vajce do obalu na rezne?
Ak chceme nájsť vhodnú náhradu za vajce, musíme sa zamerať na hlavnú úlohu tohto výrobku pri varení. Jeho lepkavá štruktúra zabezpečuje, že obal sa dobre prichytí k mäsu. Pri vyprážaní a ukladaní chutných pochúťok na taniere neopadáva.
Dobre spolupracuje s korením pridaným do strúhanky, aby celé jedlo chutilo ešte lepšie. Veľa výhod! Čím teda môžete nahradiť vajíčko, aby ste dosiahli rovnako chutné výsledky?
Dokonalý obal na rezne? Stavte na mlieko
Skúsení kuchári namáčajú mäso pred vyprážaním rezňov do mlieka. Vďaka tomu sú šťavnaté a jemné. Tento produkt môžete použiť aj pri práci s bezvaječným obalom. Do mlieka s jemnou chuťou pridajte korenie, ktoré dodá celému pokrmu šťavu. Kari zmes, granulovaný cesnak alebo možno pálivá paprika? Všetko závisí od vašich preferencií.
Čo pridať namiesto vajíčka do obalu? Do popredia sa dostávajú mliečne výrobky
Máte chuť experimentovať v kuchyni trochu odvážnejšie? Namiesto vajíčka použite na obalenie prírodný jogurt, cmar alebo kefír. Ak by sa vám zdali príliš husté, prilejte do nich trochu vody. Musíte však počítať s tým, že dodajú vašim pokrmom mierne kyslú chuť. Nemáte radi nudu na tanieri? Toto riešenie sa vám bude páčiť.
Chutné prísady
Horčica a majonéza sú tiež zaujímavou alternatívou k vajíčku. Vďaka svojej konzistencii sú prvotriednou prísadou na obaľovanie. Bez ohľadu na to, či sa chystáte smažiť mäso alebo zeleninu.
Pri rozhodovaní o týchto typoch náhrad dávajte pozor na korenie. Majonéza a horčica sú veľmi výrazné prísady. Nepridávajte do pokrmu ďalšiu soľ, kým ste ho neochutnali a nezistili, že vám chýba. Opatrní buďte aj pri pridávaní pikantných korenín.
Obal na ryby bez vajec. Vaše chuťové poháriky budú v siedmom nebi
Vyprážanie je stále veľmi obľúbeným spôsobom úpravy rýb. Došli vám vajcia alebo chcete ochutnať niečo iné? Zmiešajte múku a citrónovú šťavu. Táto kombinácia obalí každý kúsok mäsa a zároveň mu dodá osviežujúcu vôňu a zvýrazní chuť. Do obalu zahrňte korenie, ako je estragón alebo tymián.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zabudnite na majonézu. Tento dresing pridávam do zemiakového šalátu. Je zdravší a chutí oveľa lepšie
Obalte v ňom vajcia a dôkladne ich opečte. Keď ich položíte na stôl, všetci sa na ne vrhnú
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.