15.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladislav Noseek).
Torta bez pečenia je skvelou voľbou pre ľudí, ktorí nemajú čas tráviť dlhé hodiny pečením torty s mnohými vrstvami. Tento recept je menej pracný a hostia budú tortu aj tak jesť, pretože je jednoducho vynikajúca. Ako ju pripravíte?
Mnohým tento koláč na prvý pohľad pripomína cheesecake. Plnka však nemá s tvarohom nič spoločné. Hostia sú z toho tiež šokovaní, keď si dajú prvé sústo. Napriek tomu im koláč chutí ešte viac ako cheesecake.
Nepečený koláč – recept. Neobsahuje žiaden tvaroh, čo je pre hostí prekvapením
Hoci tento koláč na prvý pohľad vyzerá ako cheesecake, rozhodne ním nie je. Jeho základom nie je syr, ale krupica. Pre mnohých hostí je to veľké prekvapenie. Chuť je nepredstaviteľne lahodná, hoci plnka nie je veľmi zložitá.
Ingrediencie:
- 200 g svetlých alebo kakaových sušienok alebo sušienok oreo
- 100 g roztopeného masla
- niečo na vrch – čokoládová poleva alebo rozdrvené sušienky atď
Ingrediencie na plnku:
- 1 kocka masla
- 1 šálka krupice
- 1 liter mlieka
- 4-5 lyžíc cukru
Nepečený krupicový koláč. Príprava krok za krokom
Príprava tohto nepečeného koláča je jednoduchá. Len nezabudnite doňho vložiť dušu a určite bude oveľa chutnejší.
Spôsob prípravy:
- Vybrané sušienky alebo oreo sušienky rozmixujte najemno a zmiešajte s rozpusteným maslom.
- Hmotu preložte do formy na pečenie a pomocou pohára ich pevne pritlačte na dno, aby bolo pevné a nerozpadlo sa.
- Formu s korpusom vložte do chladničky a ihneď začnite pracovať na ďalšej vrstve. Postavte hrniec na horák a nalejte doň mlieko a cukor. Do hrnca pridajte aj maslo, ktoré predtým nakrájajte na kúsky. Pomaly miešajte, aby sa prísady neprilepili na dno hrnca.
- Keď sa prísady dobre spoja a vytvoria homogénnu zmes, pridajte krupicu a stále miešajte.
- Po niekoľkých minútach varenia je zmes pripravená na nalievanie do formy.
- Nakoniec zostáva vytvoriť tretiu vrstvu. Najjednoduchšie je použiť čokoládovú polevu. Vrchnú časť torty môžete ozdobiť aj sušienkami (drvenými alebo nedrvenými), orechmi alebo mandľovými vločkami.
- Keď je torta hotová, vložte ju do chladničky, aby stuhla. Po niekoľkých hodinách ju môžete podávať svojim hosťom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.