15.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer).
Vaše raňajky pripomínajú smutnú rutinu a pozostávajú z chleba, syra, údenín a bledých paradajok? Zabudnite na tieto výrobky a vyberte si šialene chutnú sendvičovú nátierku. Táto domáca nátierka je bezkonkurenčná a celá je vyrobená z lacných, domácich a zdravých surovín.

Je všeobecne známe, že raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa. Žiaľ, často na ne zabúdame, jeme ich v zhone alebo si vyberáme fádne, nudné výrobky bez výrazu a cenných vitamínov. Namiesto toho, aby ste si už po niekoľkýkrát pripravovali chlieb so žltým syrom alebo salámy, zvoľte si radšej vynikajúcu sendvičovú nátierku s rybou. Je chutná, zdravá a farebná.
Rozlúčte sa s nudnými raňajkami. Táto sendvičová nátierka chutí senzačne
Medzi špičkovými raňajkami nájdete množstvo chutných pochúťok, počnúc ľahkými ovsenými vločkami, ovocnými a zeleninovými kokteilmi, vaječnými špecialitami a končiac obloženými sendvičmi štedro naplnenými najrôznejšími ingredienciami. Takéto špeciality sú však často časovo náročné a vyžadujú si dlhý zoznam, často drahých, produktov. Preto stojí za to vrátiť sa ku koreňom a pripomenúť si recept na šialene chutnú banalitu, ktorú kedysi podávali naše babičky a mamy. Reč je o nátierke na chlebíčky, ktorá je zdravá, sýta a hlavne šialene chutná! Ďalším plusom je okrem krátkeho času prípravy aj nízka cena.
Sendvičová nátierka je kulinárske klišé, ktoré je ideálne na raňajky, obed, večeru alebo ako občerstvenie pri stretnutí s priateľmi. Náš výber zahŕňa ryby, vajcia, nakladané uhorky a, samozrejme, krémové omáčky, ako je majonéza a horčica. Takáto kombinácia vždy chutí vynikajúco, a to všetko expresne a za nič!
Recept na klasickú nátierku na sendviče s tuniakom a vajíčkom
Ingrediencie:
- konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
- 2 vajcia uvarené natvrdo
- 3 konzervované alebo nakladané uhorky
- červená cibuľa
- lyžica dijonskej horčice
- lyžica majonézy
- soľ a korenie podľa chuti
- pažítka alebo petržlenová vňať
Spôsob prípravy:
- Najprv uvarte vajcia natvrdo.
- Potom nakrájajte uhorku, červenú cibuľu a zeleninu na veľmi jemné kocky.
- Uvarené vajcia tiež nakrájajte nadrobno a zmiešajte ich so zeleninou v miske.
- Teraz je čas na rybu – tuniaka osušte od šťavy a vložte ho do misy, jemne ho roztlačte vidličkou.
- Nakoniec do hmoty pridáme majonézu, horčicu, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešajte a môžete začať!
Tip – ak chcete, aby bola nátierka trochu pikantnejšia, pridajte omáčku sriracha. Skvelá je aj štipka chilli vločiek. Sendvičová nátierka výborne chutí s čerstvými žemľami, chlebom, ale aj podávaná na liste šalátu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Natrite ho na krajce a pridajte uhorky. Nič lepšie na raňajky nezjete
Zdravá a výživná nátierka na chlieb. Na jeseň zaraďte do svojho jedálnička
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.