16.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív Pixabay/muss_das_so).
Vafle sú jedlo, ktoré pochádza z francúzskej kuchyne. Sympatie Európanov si získali už v 12. storočí. Neskôr štafetu prevzali Belgičania a prišli s dnes známou verziou. Aký je najlepší recept na vafle?
Vafle sú ideálnou voľbou pre dospelých aj deti. Sú cenené pre svoju chuť, ale aj pre svoju charakteristickú, chrumkavú a nadýchanú štruktúru cesta. Správna príprava vaflí však nie je vždy možná. Preto sa oplatí poznať osvedčený recept.
Príprava vaflí si vyžaduje správnu prípravu. Vďaka tomu, ak poznáte ten správny recept, dokážete pripraviť chutnú maškrtu, ktorá sa hodí ako základ nielen pre sladké, ale aj slané jedlá. Na čo by ste si mali dať pozor?
Vzdajte sa jednej ingrediencie a pripravte si chutné vafle
Zaujímavé je, že v navrhovanom recepte nie je tajomstvom konkrétna, jediná ingrediencia, ale vzdanie sa určitého produktu, ktorý je v mnohých tipoch neoddeliteľnou súčasťou prípravy vaflí. Vynechaním konkrétnej zložky môžete získať jedinečnú štruktúru občerstvenia, ktorá pripomína nadýchaný a ľahký obláčik.
Zložkou, ktorú môžete vynechať, je mlieko. Zvyčajne sa pridá 1 alebo ⅓ šálky. Čím sa dá mlieko nahradiť, alebo sa ho treba úplne vzdať?
Aké ingrediencie sú potrebné na prípravu ľahkých a nadýchaných vaflí?
Vafle sa dajú pripraviť z ingrediencií dostupných prakticky v každom obchode. V tomto prípade musí byť mlieko nahradené ničím iným ako kefírom. Je mimoriadne zdravý a dodá vaflovej hmote jedinečnú štruktúru.
Na prípravu chutných vaflí budete potrebovať:
- 1 šálku pšeničnej múky
- 1 šálku kefíru
- 1 stredné vajce
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 2 polievkové lyžice cukru
- 2 polievkové lyžice oleja
- plochá lyžička prášku do pečiva
Ako pripraviť chutné vafle?
Najprv si pripravíme misku a preosejeme do nej múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom do nej nalejte kefír, pridajte cukor a práškový cukor a potom pridajte vajíčko. Poslednou fázou je zmiešanie všetkého pomocou mixéra, čím sa získa hladké a jednotné cesto.
Keď je cesto vymiesené, môžete úplne na záver pridať olej a na chvíľu odstaviť. Kým zmes odpočíva, lepok napučí. Nakoniec môžete vaflovač jemne vymastiť a pomocou naberačky začať pridávať porcie cesta. Vafle je potrebné vyprážať, kým nezískajú zlatú farbu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tajná prísada do lievancov. Po usmažení sa jednoducho rozplývajú na jazyku
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.