18.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Collab Media).
Paradajková polievka patrí medzi obľúbené polievky Slovákov. Najčastejšie sa pripravuje z nedeľného vývaru a chuťové bunky si ju vychutnávajú na začiatku týždňa. Ako dosiahnuť, aby polievka mala ešte intenzívnejšiu chuť. Pomôže vám táto kontroverzná prísada.
Ktorá prísada zvýrazní chuť paradajok v paradajkovej polievke? Hoci to znie absurdne, v skutočnosti sa to dá. Stačí pridať trošku… kečupu. Mnoho ľudí si myslí, že pridanie tejto omáčky je zvyčajne kulinárske faux pas, ale v paradajkovej polievke to skutočne funguje. Uistite sa však, že ste si vybrali kvalitný výrobok, aby ste nepokazili chuť celého pokrmu. Vaši hostia vám nebudú veriť, keď im toto tajomstvo prezradíte.
Zloženie:
- 1,5 litra zeleninového alebo mäsového vývaru,
- 2 mrkvy,
- 400 ml paradajkovej passaty,
- 1 plechovka nakrájaných paradajok,
- 2 PL kečupu,
- soľ, korenie a cukor podľa chuti,
- 1 zväzok petržlenovej vňate.
Paradajková polievka, ktorá je dokonalá v každom ohľade. Vylepšite jej chuť touto prísadou
- Nalejte bujón do hrnca a priveďte ho do varu.
- Ošúpte mrkvu, nakrájajte ju na plátky alebo pozdĺžne a pridajte ju do vývaru.
- Keď je bujón horúci a mrkva mäkká, pridajte paradajky z konzervy a passatu. Polievku varte na miernom ohni.
- Poslednou zložkou je kontroverzné pridanie dvoch polievkových lyžíc kečupu. Trochu tejto omáčky však polievku urobí výraznejšou a paradajkovou.
- Horúcu polievku odstavte z ohňa a rozmixujte. Podľa potreby ju dochuťte soľou, korením a cukrom.
Takúto intenzívnu paradajkovú chuť sa oplatí niečím rozbiť. Nakrájajte nadrobno zväzok petržlenovej vňate a pridajte ho do celej polievky alebo priamo na tanier. Svieža chuť byliniek sa dokonale hodí k domácej polievke. Paradajkovú polievku podávajte s cestovinami alebo ryžou a vychutnajte si chutnú večeru.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.