18.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).
Nezabudnite si zapísať recept na túto polievku, pretože po nej budete určite siahať veľmi často. Polievka z pečených paprík je jednoduchá na prípravu, veľmi chutná a aromatická, no s chilli opatrne – inak sa môže stať, že budete dýchať oheň
Krémová polievka z pečenej papriky je jedným z najlepších receptov na hrejivú a originálnu večeru, ktorá je ideálna na každodenné použitie, ale aj na rodinné oslavy, keď chcete svojich hostí prekvapiť niečím iným ako vývarom. Tento recept na polievku s pečenou paprikou by nemal byť pre vás problém, ale majte na pamäti, že chilli v príliš veľkom množstve bude dominovať v chuti a pri konzumácii pokrmu bude vnímateľná len jeho ostrosť. Ibaže práve to máte radi.
Úžasná krémová polievka z pečenej papriky. Zjete ju raz a hneď si ju zamilujete
Ingrediencie:
- 1 kg červenej papriky
- 1 alebo 2 chilli papričky
- plechovka krájaných paradajok
- 2 veľké cibule
- 3-4 strúčiky cesnaku
- približne 1,5 l vývaru alebo zeleninového bujónu
- smotanový syr
- cca. 120 g syra feta
- soľ, korenie, sladká a pálivá paprika, sušené oregano
- olej a maslo
Spôsob prípravy:
- Začnite opekaním paprík. Zľahka ich potrite olivovým olejom a položte na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom ich vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte približne hodinu. Nebojte sa, ak šupka sčernie. Počas pečenia papriky niekoľkokrát otočte.
- Pečené papriky vložte do uzatvárateľnej nádoby, aby sa mohli zapariť – tak sa oveľa ľahšie odstráni šupka. Papriky nakrájajte na plátky a odstráňte semená.
- Pripravte si hrniec a zohrejte v ňom lyžicu masla a lyžicu olivového oleja. Cibuľu nakrájajte na kocky a podobne nakrájajte cesnak, paradajky a chilli papričky. Z papričiek je lepšie odstrániť semienka – odporúčame na to použiť rukavice.
- Všetko orestujte na strednom plameni, kým cibuľa nie je zlatistá a paradajky sa mierne odparia. Potom pridajte opečené papriky a restujte ďalších 5 minút.
- Osmaženú zeleninu zalejte vývarom a znížte teplotu. Priveďte do varu a varte približne 10 minút. Pridajte syr feta a smotanu. Všetko rozmixujte ručným mixérom.
- Polievku podľa chuti dochuťte koreninami a varte ešte 5 minút. Ozdobte kvapkou smotany, nasekaným koriandrom alebo kúskami papriky.
Táto polievka perfektne chutí s bylinkovými krutónmi. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Čokoládový koláč na rýchlo. Príprava vám zaberie 5 minút a vôňa sa bude šíriť po celom dome
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.