18.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brownie cheesecake ).
Koláč, ktorý predstavíme, je veľmi zaujímavá kombinácia. Málokto sa však rozhodne pre jeho prípravu, hoci recept je triviálne jednoduchý. Tento recept určite posunie vaše chute na inú úroveň.
Brownie cheesecake – koláč vhodný nielen na Vianoce
Brownie cheesecake je koláč, ktorý sa oplatí piecť nielen na Vianoce. Ak hľadáte trochu inú chuť cheesecaku, tento recept určite stojí za vyskúšanie. Overený recept nájdete nižšie.
Brownie cheesecake – recept krok za krokom (pre 25 cm tortovú formu):
Ingrediencie na korpus brownie:
- 2 vajcia
- 1/3 šálky cukru
- 120 g malín
- 120 g horkej čokolády
- 120 g masla
- cca 1/3 šálky cukru
- 60 g mletých mandlí
- cca 2 polievkové lyžice pšeničnej múky
- čajová lyžička prášku do pečiva
Ingrediencie na syrovú hmotu:
- 500 g mascarpone
- 3 polievkové lyžice pšeničnej múky
- približne 200-250 g jemného tvarohu
- cca 125 g syra Philadelphia
- 5 vajec
- 3/4 šálky cukru
- 3 lyžice vanilkového cukru
- cca 1/4 šálky 30% smotany
Ingrediencie na vrchnú časť:
- 2 lyžice cukru
- 350 g 12 % smotany
Príprava:
- Urobte korpus.
- Pripravte si tortovú formu. Vyložte ju papierom na pečenie.
- Čokoládu nalámeme. Umiestnite ju do nádoby. Pridajte maslo. Zahrievajte, kým sa zmes nerozpustí. Odstavte z ohňa a nechajte vychladnúť.
- Potom pridajte vajcia, mleté mandle a cukor.
- Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva. Všetko spolu premiešajte. Zmes vložíme do tortovej formy.
- Vložte do predhriatej rúry a pečte 10 minút. Potom nechajte vychladnúť.
- Potom pripravte tvarohovú hmotu.
- Syr vložte do veľkej misy. Pridajte cukor a múku. Všetko dôkladne premiešajte.
- Do zmesi pridávajte jedno vajce po druhom a priebežne miešajte mixérom. Pridajte vanilku a smotanu. Premiešajte.
- Túto zmes rozotrite na korpus. Vrstvu vyrovnajte.
- Vložte do rúry vyhriatej na 175 stupňov na 15 minút.
- Potom teplotu znížte na 120 stupňov a pečte 1,5 hodiny (rúra musí byť pred pečením predhriata).
- Koláč vyberte z rúry a potrite ho smotanou a cukrom.
- Vložte tvarohový koláč do rúry a pečte pri teplote približne 120 stupňov štvrť hodiny.
- Nechajte vychladnúť v rúre.
- Neskôr ho vložte do chladničky.
- Po 120 minútach koláč vyberte z formy. Koláč je dobré pripraviť deň vopred.
Aká poleva na cheesecake?
Aká poleva by bola najlepšia na cheesecake brownie? Mali by ste vedieť, že poleva na cheesecake je povestná čerešnička na torte. Preto ju musíte bezpodmienečne pripraviť. Tu je recept na karamelovú polevu.
Ingrediencie:
- 15 g masla
- 80 g cukru
- 150 g 30 % smotany
Príprava:
- Vložte cukor do hrnca. Zapnite oheň. Vysypte cukor a počkajte, kým sa rozpustí.
- Keď sa cukor rozpustí, pridajte maslo a smotanu.
- Z času na čas premiešajte.
Dávajte pozor, aby sa zmes nepripálila. Vyrovnajte teplotu, aby celý proces prebiehal dobre.
Redakcia Vášeň vvtebe.
Súvisiace články:
Chcete prekvapiť svojich blízkych chuťou? Pripravte si najjednoduchší cheesecake na svete
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.