18.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Goskova Tatiana).
Tento recept je mnohým známy, ale rozhodli sme sa ho pripomenúť, aby sa úplne nestratil. Zaručujeme vám, že keď ho raz pripravíte, dlho si miesto na stole neudrží. Siahne po ňom každý, kto má aspoň trochu rád mäsové pochúťky.
Paštéta je pochúťka, ktorú nájdete na vianočnom stole. Pri iných príležitostiach ju robí málokto, a to je veľká škoda. Jej chuť dokonale zvýrazní mäso, omáčky a tiež čerstvý chlieb. Keď sa u nás položí na stôl, zmizne v priebehu niekoľkých minút. Moja rodina má najradšej tú, ktorá sa pripravuje z kuracích pečienok.
Pri príprave paštéty sa môžete trochu vyšantiť. Nemusíte ju pripravovať len v klasickej verzii, pridanie niekoľkých ďalších dobrôt jej len pridá na chuti. Preto je dobré pridať do mäsovej zmesi trochu sušeného ovocia, napríklad sušené slivky alebo sultánky. Pre odvážnejších možno navrhnúť nakrájané huby alebo orechy. Bez ohľadu na to, ako sa podáva, vždy je to pochúťka, pri ktorej sa dajú oblizovať prsty.
Recept na pečeňovú paštétu
Ingrediencie:
- 700 g kuracej pečene
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice brandy
- pol čajovej lyžičky muškátového orieška
- 3 lyžice sušenej petržlenovej vňate
- 3 lyžice masla
- soľ
- korenie
Spôsob prípravy:
- Pečeň dôkladne umyte pod tečúcou vodou, osušte ju a odstráňte z nej všetky blany. Nakrájajte ju na veľké kusy.
- Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozohrejte olej a orestujte na ňom pripravenú zeleninu. Keď mierne zosklovatie, pridajte pečeň a všetko niekoľko minút smažte.
- Po tomto čase pridajte sušenú petržlenovú vňať, muškátový oriešok, soľ, korenie a brandy. Premiešame a prikryté dusíme ďalších 15 minút.
- Po uplynutí tejto doby preložte obsah panvice do mixéra a rozmixujte na hladkú kašu. V prípade potreby dochuťte soľou a korením.
- Hotovú paštétu vložte do čistých a vypálených pohárov. Navrch nalejte lyžicu rozpusteného masla a nechajte vychladnúť. Takto pripravenú paštétu skladujte v chladničke.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Stačí pár okamihov a je pripravená. Prekoná iné sendvičové nátierky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.