20.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Dev_Maryna).
Mozzarella patrí medzi obľúbené syry. Používame ju na všetko. Do cestovín, polievok, nákypov, sendvičov a mnohých ďalších jedál. V obchode však za takúto guľôčku musíme zaplatiť približne 1,5 eura, takže ak máme tento syr veľmi radi, za mesiac to môže byť značný výdavok. Ukazuje sa však, že nemusíte preplácať, pretože si ju môžete vyrobiť doma a len z troch surovín.
Mozzarella je syr pochádzajúci z južného Talianska, z oblasti Kampánie. Je známy svojou poddajnosťou pri roztavení. Je neodolateľný za tepla aj za studena. Ako si takýto syr pripraviť doma? Tu je riešenie tejto záhady.
Ako si doma pripraviť mozzarellu? Je to jednoduchšie, ako si myslíte
Ako si doma pripraviť mozzarellu? Mnohí z nás sa nad tým určite nikdy nezamysleli a kupujú si ju v obchode. Jej domácou výrobou však môžete veľa ušetriť. Potrebujete len dve ingrediencie. Prinášame vám prekvapivý recept, ktorý sa stane trvalou súčasťou vašej domácnosti. Tento syr už nikdy nebudete kupovať v supermarkete.
Ingrediencie:
- 2 litre čerstvého plnotučného mlieka
- 5 polievkových lyžíc 10-percentného liehového octu,
- 1 lyžička soli
Lahodná domáca mozzarella bez zbytočného preplácania. Príprava krok za krokom
Spôsob prípravy:
- Čerstvé, tučné mlieko nalejte do hrnca a zahrejte na približne 46 stupňov Celzia. Na tento účel sa vám môže hodiť teplomer. Potom prilejte liehový ocot a dôkladne premiešajte. Zahrievajte, kým sa neobjavia hrudky.
- Srvátku zo syra scedíme pomocou sitka. Odkvapkajte prebytočnú tekutinu a potom vytvorte guľu, pričom po celú dobu stláčajte prebytočnú vodu.
- Syrovú guľu preložte do misky. Scedenú srvátku zohrejte na 70 stupňov Celzia a pridajte do nej lyžicu soli. Nalejte ju na syrovú guľu. Chvíľu namáčajte, potom syr vyberte a prebytočnú srvátku odceďte. Vytvorenú guľôčku vložte do studenej vody. Môžete ju pridať do rôznych jedál. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tri prípravky na nedostatky. Rýchle doplnenie zásob v tele
Klasický trojobal už nikdy neurobíte. Táto náhrada chutí oveľa lepšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.