Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Máte chuť na niečo sladké v rýchlosti? Pripravte si rozkošné sušienky!

20.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Tatiana Volgutova). Výroba sušienok je triviálna. Môžete do nich pridať veľa rôznych ingrediencií. Pozrite si jednoduché recepty, ktoré vždy vyjdú, a vychutnajte si s...

20.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Tatiana Volgutova).

Výroba sušienok je triviálna. Môžete do nich pridať veľa rôznych ingrediencií. Pozrite si jednoduché recepty, ktoré vždy vyjdú, a vychutnajte si s rodinou chutné sladkosti.

Foto: shutterstock.com/Tatiana Volgutova

Chrumkavé koláče s aromatickým korením. Škorica, kardamón a med sú kráľmi

Krehké sušienky s korením nám určite pripomínajú Vianoce. Vianoce sa rýchlo blížia. To je ideálny čas poobzerať sa po recepte na krehké koláčiky, ktoré sa budú dobre hodiť aj vtedy, keď dostanete chuť na niečo sladké. Nižšie nájdete prvý recept.

Recept na korenené sušienky s medom

Ingrediencie:

  • 125 g masla
  • 25 g bravčovej masti
  • 1 vajce
  • 100 g práškového cukru
  • korenie
  • 2 čajové lyžičky medu
  • pohár pšeničnej múky
  • pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • troška citrónovej šťavy

Príprava:

  1. Maslo nakrájame na kocky.
  2. Maslo vyšľahajte mixérom. Pridáme práškový cukor a masť.
  3. Potom pridáme vajce. Vyšľaháme na kašu.
  4. Pokračujte pridávaním korenia, citrónovej šťavy a medu.
  5. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Pridáme do medovej zmesi.
  6. Všetky prísady dôkladne premiešajte.
  7. Vytvarujte guľu. Guľôčku cesta vložte na jednu hodinu do chladničky.
  8. Potom cesto rozdeľte na tri časti. Jednu z nich vezmite a vytvorte z nej sušienky. Použite vykrajovačku na sušienky.
  9. Medzitým predhrejte rúru na 180 stupňov.
  10. Pečieme asi 10 až 12 minút. V prípade potreby poprášte múkou. Takto postupujte s každou časťou cesta.
  11. Koláčiky skladujte vo vzduchotesnej nádobe.

Krehké koláčiky – ako ich pečiete? Zistite, ako ich pripravuje sestra Anastasia

Ako upiecť sušienky shortbread cookies, aby boli úspešné? Správny recept je veľmi dôležitý. Najlepšie taký, ktorý je odskúšaný od odborníka. Sestra Anastázia je milovníčkou dobrého varenia, ale aj kulinárkou z praxe. Nižšie nájdete recept sestry Anastázie na chutné krehké sušienky.

Prísady na sušienky:

  • pol kilogramu múky
  • približne 250 g vychladeného masla
  • 100 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • 4 lyžice smotany
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Príprava:

  1. Múku preosejeme. Zmiešajte ju s práškom do pečiva, práškovým a vanilkovým cukrom.
  2. Potom uvedené prísady vysypte na dosku na pečenie. Vytvarujte z neho niečo ako kopček.
  3. Potom do nej urobte otvor.
  4. Vložte do nej žĺtky.
  5. Pridáme smotanu a nakrájané maslo.
  6. Cesto dôkladne vymiesime.
  7. Zabalíme do potravinovej fólie.
  8. Uložíme do chladničky na 60 minút.
  9. Medzitým predhrejte rúru na približne 180 stupňov.
  10. Pripravte si plech na pečenie.
  11. Vyložte ho papierom na pečenie.
  12. Cesto vyberte z chladničky.
  13. Vyvaľkajte ho a pomocou formičiek na sušienky z neho vytvorte koláčiky.
  14. Cesto rozdeľte na časti a robte to postupne. Časť cesta, ktorú práve nepoužívate, uložte do chladničky.
  15. Pripravené sušienky poukladajte na plech na pečenie. Pečte maximálne štvrť hodiny.
  16. Sušienky môžete posypať práškovým cukrom alebo obľúbeným korením.
  • Sušienky budú spočiatku mäkké, ale časom sa stanú chrumkavými. Je dôležité, aby ste ich skladovali vo vzduchotesnej nádobe. Odporúčame používať špeciálne nádoby z kovu alebo skla. Dobre fungujú aj vákuové nádoby.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Keď sa zahryznete, spomeniete si na detstvo. Kedysi bola táto sladká pochúťka na stoloch po celom Slovensku

Tento recept na croissant som dostala od kamarátky. „Zahrial ma pri srdci. Pripomínal mi moju prababičku“


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Prekvapte na Veľkú noc namiesto tradičného chleba! Český špecialita ohúri aj vašu svokru

15.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Madeleine Steinbach). Hľadáte spôsob, ako oživiť veľkonočné menu a prekvapiť rodinu niečím netradičným? Zabudnite na klasický chlieb a vyskúšajte…

Najhoršia majonéza, akú si môžete vybrať, varujú odborníci: „Túto vám zemiakový šalát neodpustí“

14.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Bez nej si slovenské sviatky či obyčajný zemiakový šalát nevieme predstaviť. No majonéza, ktorú si dnes bežne kupujeme…

Tento piškótový koláč nikdy nespadne. Vyjde dokonale nadýchaný a vysoký

13.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia_Panait) Piškótový koláč je základom mnohých dezertov a pochúťkou sám o sebe. Hovorí sa, že je to dosť rozmarný…

Ako dlho marinovať hovädzie, bravčové, hydinové mäso alebo ryby? Začnite grilovaciu sezónu so znalosťami

13.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zu Kamilov) Marinovanie mäsa je veľmi dôležitým krokom spracovania. Každý kuchár sníva o dokonale šťavnatom a jemnom pokrme. Marináda…

Tento rok pripravte tento druh plnky do plnených vajec. Každý si bude pýtať ďalšie

13.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Teresa Kasprzycka) Klasickou náplňou do plnených vajec je šunka alebo šampiňóny. Na tie už zabudnite! Tento rok podávajte na…

Auto Trendy

Čínske automobilky na vzostupe: Európa stále spí, Číňania dobývajú svet!

15.4.2025 Redakcia Auto trendy - Kým sa bruselské elity zaoberajú elektromobilmi a krátkozrakými reguláciami, čínske automobilky ticho, ale rýchlo preberajú globálne trhy. Či už ide o klasické spaľovacie autá alebo…

Chcete lacné čínske autá? EU má iný plán – regulácia namiesto voľného trhu!

15.4.2025 Redakcia Auto trendy - Navonok to vyzerá, že Európska únia bojuje za blaho spotrebiteľov a ochranu životného prostredia. Realita je však často oveľa komplikovanejšia. Najnovšie sa Brusel pokúša obmedziť…

Európska únia chce zakázať karbónové vlákna: Budú superšporty minulosťou?

15.4.2025 Redakcia Auto trendy - Európska únia pripravuje zákaz karbónových vlákien, ktoré sú dnes synonymom ľahkosti, pevnosti a moderného automobilového dizajnu. Toto rozhodnutie by mohlo zasiahnuť luxusné športové autá vrátane…

Kúpili ste si auto, alebo pascu na kolesách? Konšpiračná teória o elektromobiloch

15.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si, že sedíte v aute, ktoré ste si kúpili za desiatky tisíc eur. Zrazu – nič. Motor nenaskočí, auto nereaguje. Niekto tisíce kilometrov ďaleko…

Prepúšťanie zamestnancov a neistá budúcnosť ikonickej značky

15.4.2025 Redakcia Auto trendy - Britská automobilka Lotus, svetovo známa svojimi športovými autami, ohlásila masívne prepúšťanie vo svojom výrobnom závode v Hetheli. Dôvodom sú turbulentné trhové podmienky, vysoké clá a…

Španielska Cupra a nemecké Porsche spoja sily: revolučný krok v automobilovom svete!

14.4.2025 Redakcia Auto trendy - Cupra, dynamická automobilka zo Španielska, stojí pred zásadnou zmenou. Jej budúca generácia modelu Terramar preberie technológiu z dielne Porsche a Audi. Čo to znamená pre…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov