Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Máte chuť na niečo sladké v rýchlosti? Pripravte si rozkošné sušienky!

20.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Tatiana Volgutova). Výroba sušienok je triviálna. Môžete do nich pridať veľa rôznych ingrediencií. Pozrite si jednoduché recepty, ktoré vždy vyjdú, a vychutnajte si s...

20.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Tatiana Volgutova).

Výroba sušienok je triviálna. Môžete do nich pridať veľa rôznych ingrediencií. Pozrite si jednoduché recepty, ktoré vždy vyjdú, a vychutnajte si s rodinou chutné sladkosti.

Foto: shutterstock.com/Tatiana Volgutova

Chrumkavé koláče s aromatickým korením. Škorica, kardamón a med sú kráľmi

Krehké sušienky s korením nám určite pripomínajú Vianoce. Vianoce sa rýchlo blížia. To je ideálny čas poobzerať sa po recepte na krehké koláčiky, ktoré sa budú dobre hodiť aj vtedy, keď dostanete chuť na niečo sladké. Nižšie nájdete prvý recept.

Recept na korenené sušienky s medom

Ingrediencie:

  • 125 g masla
  • 25 g bravčovej masti
  • 1 vajce
  • 100 g práškového cukru
  • korenie
  • 2 čajové lyžičky medu
  • pohár pšeničnej múky
  • pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • troška citrónovej šťavy

Príprava:

  1. Maslo nakrájame na kocky.
  2. Maslo vyšľahajte mixérom. Pridáme práškový cukor a masť.
  3. Potom pridáme vajce. Vyšľaháme na kašu.
  4. Pokračujte pridávaním korenia, citrónovej šťavy a medu.
  5. Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Pridáme do medovej zmesi.
  6. Všetky prísady dôkladne premiešajte.
  7. Vytvarujte guľu. Guľôčku cesta vložte na jednu hodinu do chladničky.
  8. Potom cesto rozdeľte na tri časti. Jednu z nich vezmite a vytvorte z nej sušienky. Použite vykrajovačku na sušienky.
  9. Medzitým predhrejte rúru na 180 stupňov.
  10. Pečieme asi 10 až 12 minút. V prípade potreby poprášte múkou. Takto postupujte s každou časťou cesta.
  11. Koláčiky skladujte vo vzduchotesnej nádobe.

Krehké koláčiky – ako ich pečiete? Zistite, ako ich pripravuje sestra Anastasia

Ako upiecť sušienky shortbread cookies, aby boli úspešné? Správny recept je veľmi dôležitý. Najlepšie taký, ktorý je odskúšaný od odborníka. Sestra Anastázia je milovníčkou dobrého varenia, ale aj kulinárkou z praxe. Nižšie nájdete recept sestry Anastázie na chutné krehké sušienky.

Prísady na sušienky:

  • pol kilogramu múky
  • približne 250 g vychladeného masla
  • 100 g práškového cukru
  • 4 žĺtky
  • 4 lyžice smotany
  • 2 lyžice vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva

Príprava:

  1. Múku preosejeme. Zmiešajte ju s práškom do pečiva, práškovým a vanilkovým cukrom.
  2. Potom uvedené prísady vysypte na dosku na pečenie. Vytvarujte z neho niečo ako kopček.
  3. Potom do nej urobte otvor.
  4. Vložte do nej žĺtky.
  5. Pridáme smotanu a nakrájané maslo.
  6. Cesto dôkladne vymiesime.
  7. Zabalíme do potravinovej fólie.
  8. Uložíme do chladničky na 60 minút.
  9. Medzitým predhrejte rúru na približne 180 stupňov.
  10. Pripravte si plech na pečenie.
  11. Vyložte ho papierom na pečenie.
  12. Cesto vyberte z chladničky.
  13. Vyvaľkajte ho a pomocou formičiek na sušienky z neho vytvorte koláčiky.
  14. Cesto rozdeľte na časti a robte to postupne. Časť cesta, ktorú práve nepoužívate, uložte do chladničky.
  15. Pripravené sušienky poukladajte na plech na pečenie. Pečte maximálne štvrť hodiny.
  16. Sušienky môžete posypať práškovým cukrom alebo obľúbeným korením.
  • Sušienky budú spočiatku mäkké, ale časom sa stanú chrumkavými. Je dôležité, aby ste ich skladovali vo vzduchotesnej nádobe. Odporúčame používať špeciálne nádoby z kovu alebo skla. Dobre fungujú aj vákuové nádoby.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Keď sa zahryznete, spomeniete si na detstvo. Kedysi bola táto sladká pochúťka na stoloch po celom Slovensku

Tento recept na croissant som dostala od kamarátky. „Zahrial ma pri srdci. Pripomínal mi moju prababičku“


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Exkluzívne: Objavte dizajnovú víziu, ktorá prepisuje históriu Jaguaru!

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Štvordverový grand tourer na batérie sa predstaví 2. decembra a bude prvým modelom s novým dizajnovým jazykom. Filozofiu v súlade s novou identitou značky, ktorú…

Majitelia týchto áut ich nechcú predať. Jazdia s nimi už 15 rokov

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Podľa najnovšieho prieskumu analytikov trhu je jedna značka nesporným lídrom v rebríčku vozidiel, ktoré najčastejšie zostávajú vo vlastníctve prvého majiteľa. Majitelia tieto autá nechcú predať.

120 000 zamestnancov čaká na verdikt: Budú platy znížené už tento rok?

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Svetlá v rokovacej sále zostali rozsvietené do neskorého večera, keď Volkswagen a IG Metall, dominantný nemecký odborový zväz pracovníkov v kovopriemysle, pokračovali v intenzívnych rokovaniach…

Kia EV9 GT oficiálne predstavená s výkonom viac ako 500 koní a až 7 miestami na sedenie

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vrchol ponuky elektrických modelov značky Kia dostal novú verziu. EV9 GT je najvýkonnejší variant veľkého SUV. Kia EV9 GT oficiálne predstav

SUV, ktoré zmení vaše očakávania: Spoznajte hybridnú RAV4, ktorá nepotrebuje zásuvku!

23.11.2024 Redakcia Auto trendy - V dobe, keď elektrifikácia automobilov získava v Európe takmer povinný charakter, hybridné modely od Toyoty sa stali mimoriadne populárnymi. Jedným z dôvodov ich úspechu je…

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov