20.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Tatiana Volgutova).
Výroba sušienok je triviálna. Môžete do nich pridať veľa rôznych ingrediencií. Pozrite si jednoduché recepty, ktoré vždy vyjdú, a vychutnajte si s rodinou chutné sladkosti.
Chrumkavé koláče s aromatickým korením. Škorica, kardamón a med sú kráľmi
Krehké sušienky s korením nám určite pripomínajú Vianoce. Vianoce sa rýchlo blížia. To je ideálny čas poobzerať sa po recepte na krehké koláčiky, ktoré sa budú dobre hodiť aj vtedy, keď dostanete chuť na niečo sladké. Nižšie nájdete prvý recept.
Recept na korenené sušienky s medom
Ingrediencie:
- 125 g masla
- 25 g bravčovej masti
- 1 vajce
- 100 g práškového cukru
- korenie
- 2 čajové lyžičky medu
- pohár pšeničnej múky
- pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
- troška citrónovej šťavy
Príprava:
- Maslo nakrájame na kocky.
- Maslo vyšľahajte mixérom. Pridáme práškový cukor a masť.
- Potom pridáme vajce. Vyšľaháme na kašu.
- Pokračujte pridávaním korenia, citrónovej šťavy a medu.
- Múku zmiešajte s práškom do pečiva. Pridáme do medovej zmesi.
- Všetky prísady dôkladne premiešajte.
- Vytvarujte guľu. Guľôčku cesta vložte na jednu hodinu do chladničky.
- Potom cesto rozdeľte na tri časti. Jednu z nich vezmite a vytvorte z nej sušienky. Použite vykrajovačku na sušienky.
- Medzitým predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Pečieme asi 10 až 12 minút. V prípade potreby poprášte múkou. Takto postupujte s každou časťou cesta.
- Koláčiky skladujte vo vzduchotesnej nádobe.
Krehké koláčiky – ako ich pečiete? Zistite, ako ich pripravuje sestra Anastasia
Ako upiecť sušienky shortbread cookies, aby boli úspešné? Správny recept je veľmi dôležitý. Najlepšie taký, ktorý je odskúšaný od odborníka. Sestra Anastázia je milovníčkou dobrého varenia, ale aj kulinárkou z praxe. Nižšie nájdete recept sestry Anastázie na chutné krehké sušienky.
Prísady na sušienky:
- pol kilogramu múky
- približne 250 g vychladeného masla
- 100 g práškového cukru
- 4 žĺtky
- 4 lyžice smotany
- 2 lyžice vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Príprava:
- Múku preosejeme. Zmiešajte ju s práškom do pečiva, práškovým a vanilkovým cukrom.
- Potom uvedené prísady vysypte na dosku na pečenie. Vytvarujte z neho niečo ako kopček.
- Potom do nej urobte otvor.
- Vložte do nej žĺtky.
- Pridáme smotanu a nakrájané maslo.
- Cesto dôkladne vymiesime.
- Zabalíme do potravinovej fólie.
- Uložíme do chladničky na 60 minút.
- Medzitým predhrejte rúru na približne 180 stupňov.
- Pripravte si plech na pečenie.
- Vyložte ho papierom na pečenie.
- Cesto vyberte z chladničky.
- Vyvaľkajte ho a pomocou formičiek na sušienky z neho vytvorte koláčiky.
- Cesto rozdeľte na časti a robte to postupne. Časť cesta, ktorú práve nepoužívate, uložte do chladničky.
- Pripravené sušienky poukladajte na plech na pečenie. Pečte maximálne štvrť hodiny.
- Sušienky môžete posypať práškovým cukrom alebo obľúbeným korením.
- Sušienky budú spočiatku mäkké, ale časom sa stanú chrumkavými. Je dôležité, aby ste ich skladovali vo vzduchotesnej nádobe. Odporúčame používať špeciálne nádoby z kovu alebo skla. Dobre fungujú aj vákuové nádoby.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.