20.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Slawomir Fajer).
Domáce recepty sú bezkonkurenčné a dokonalým príkladom je šťavnatá a zároveň jemné bravčové pečené mäso. Táto pochúťka je ideálna na slávnostnú večeru, ale aj na každodenný obed. Tým sa však výhody nekončia – ak vám zostane prebytok pečeného mäsa, je ideálne ako domáca saláma do sendvičov, nákypov alebo šalátov.
Šťavnaté a jemné bravčové mäso. Pri tomto spôsobe sa vydarí tip-top
Namiesto toho, aby ste opäť pripravovali klasickú večeru, rozhodnite sa pre trochu sofistikovanejšie jedlo. Hovoríme o pečenom bravčovom mäse, ktoré poteší aj tie najvyberanejšie chuťové poháriky a ktorého príprava je zároveň triviálna. Stačí len trochu pevnej vôle, dobré suroviny a použitie zlatej metódy, vďaka ktorej je mäso šialene šťavnaté, jemné a zároveň delikátne.
Bravčové pečené mäso je esenciou chutí, farieb a vôní. Na jej prípravu potrebujete poriadnu porciu, čerstvého a kvalitného mäso. Na rad prichádzajú koreniny ako tymián, majoránka a cesnak. Pečené mäso sa starostlivo marinuje a necháva sa v chladničke minimálne 24 hodín – práve tento detail zaručuje majstrovský výsledok. Neskôr mäso na chvíľu pristane na panvici a potom v rúre a je hotové! Podrobný recept vám prezradíme nižšie.
Recept na dokonalé bravčové pečené mäso – stačí marinovať a upiecť
Ingrediencie:
- 2 kg bravčovej šunky,
- 2 cibule,
- čajová lyžička tymiánu
- čajová lyžička majoránky,
- 5 strúčikov cesnaku,
- 4 bobkové listy,
- 5 guľôčok nového korenia,
- olej,
- 3 lyžice múky,
- soľ,
- pol šálky vody
- hrubo mleté korenie,
- pol šálky vody.
Spôsob prípravy:
- Začnite marinádou. V miske zmiešajte prelisovaný cesnak, soľ, korenie, majorán a tymián. Všetko dôkladne premiešajte.
- Touto zmesou dôkladne potrite mäso. Bravčové mäso zabaľte do fólie a vložte na 24 hodín do chladničky.
- Na druhý deň šunku poprášte múkou a opečte zo všetkých strán na rozpálenom oleji.
- Teraz mäso vložte do misy odolnej voči rúre.
- Cibuľu nakrájajte na kolieska a spolu s bobkovým listom a novým korením ju vložte do rúry. Na prísady položte opečené mäso. Mäso zalejte vodou a prikryte fóliou.
- Pečte pri teplote 180 stupňov dve hodiny. Po uplynutí tejto doby môžete mäso podávať. Šunka chutí výborne teplá s vlastnou omáčkou alebo inými prísadami. Môžete ju použiť aj ako domácu salámu – mäso jednoducho nakrájajte na tenké plátky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Hovädzie kúsky sú také tvrdé ako srdce vášho bývalého? Máme liek – stačí zmeniť jednu vec
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.