Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Tipy, Zdravie,

Vracia sa späť do domácich lekárničiek. Prírodný liek proti zápche a bolesti

21.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Amawasri Pakdara). Hľadanie prírodných spôsobov starostlivosti o zdravie a krásu je čoraz častejšie. Radi sa vraciame k receptom a špecifikám, ktoré používali naše babičky...

21.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Amawasri Pakdara).

Hľadanie prírodných spôsobov starostlivosti o zdravie a krásu je čoraz častejšie. Radi sa vraciame k receptom a špecifikám, ktoré používali naše babičky na rôzne neduhy. V ľudovom liečiteľstve bol ricínový olej skutočným hitom. Jeho použitie pri zápche je pravdepodobne to prvé, s čím sa spája. Je užitočný aj na zmiernenie bolesti a starostlivosť o telo. Vlastnosti ricínového oleja možno len ťažko preceňovať.

Foto: shutterstock/Amawasri Pakdara

Ricínový olej – čo je to za produkt?

Niekedy sa označuje aj ako ricínový olej. Odkazuje to na jeho pôvod, keďže ricínový olej sa získava zo semien ricínovej fazule, kríka s nápadnými listami a trochu exotickým vzhľadom.

Výroba oleja spočíva v lisovaní semien rastliny za studena a ich následnom varení s vodou. Celý tento proces má z ich zloženia odstrániť toxický ricín. V hotovom výrobku zostane len to, čo je prospešné pre zdravie a krásu.

Aké sú vlastnosti ricínového oleja?

Pri nákupe sa odporúča vybrať si nerafinovaný ricínový olej. Cena pollitrovej fľaše sa pohybuje okolo 15 euro. Vzhľadom na to, že na ošetrenie pleti alebo jeho perorálne užívanie sa používajú minimálne dávky, nie je to príliš prehnaná cena a náklady na jednu aplikáciu sú otázkou niekoľkých centov. Zdravotné vlastnosti ricínového oleja, ku ktorým sa dostaneme o chvíľu, vás o tom len uistia.

A čo môžete očakávať, keď fľaštičku otvoríte? Olej je hustý a priehľadný, niekedy má svetložltú farbu. Mal by sa skladovať pri izbovej teplote, mimo dosahu slnečného svetla a zdrojov tepla.

Ricínový olej pri zápche – ako bezpečne používať?

V minulosti sa bežne používal proti zápche. Dnes sa osvedčilo aj toto použitie ricínového oleja. Stimuluje peristaltiku čriev a znižuje vstrebávanie tekutín v tenkom čreve, čím uľahčuje vylučovanie pretrvávajúcich zvyškov potravy z tela.

Používa sa pri zápche u dospelých. Osvedčí sa pri otrave jedlom a poruchách trávenia. Keďže má trochu dráždivý účinok na črevá, nemal by sa trvalo zavádzať do stravy, najmä bez konzultácie s lekárom. Ricínový olej pri zápche je vhodný na okamžité použitie – stačí 1-2 polievkové lyžice. Laxatívny účinok sa prejaví po 2-4 hodinách.

Na čo pomáhajú zábaly z ricínového oleja?

V tejto súvislosti by sa ricínový olej nemal považovať za zázračný liek, ktorý odstráni príčiny zdravotných problémov, ale obklady určite prinesú úľavu. Oplatí sa ich používať ako podpornú liečbu pri bolestiach brucha, chrbta a hlavy.

Stačí namočiť niekoľko vrstiev absorpčného materiálu (môže to byť flanel) do rastlinného oleja a aplikovať ho priamo na miesto, kde pociťujete nepohodlie. Nie je potrebné zvyšovať teplotu oleja, ale jemné zahrievanie je prípustné.

Foto: shutterstock/Parilov

Prírodná starostlivosť o telo

Použitie ricínového oleja v kozmetických službách je veľmi úspešné. Má regeneračné, zmäkčujúce, posilňujúce a mazacie vlastnosti, takže je vynikajúci na prirodzenú starostlivosť o pleť, nechty a vlasy. Pravidelné používanie oleja vás pravdepodobne prinúti znížiť počet balení drogériovej kozmetiky na poličkách vo vašej kúpeľni.

Aké sú kozmetické účinky ricínového oleja?

  • Nič vám nebráni v tom, aby ste si ho aplikovali na nohy – je skvelý na zmäkčenie tvrdej kože, najmä na pätách.
  • Aplikujte na nechty a uvidíte, že sa posilnia a už sa nebudú štiepiť ani lámať.
  • Pravidelné používanie si poradí aj s kožičkami. Ricínový olej má upokojujúce vlastnosti, takže je vhodný na regeneráciu podráždenej a spálenej pokožky.
  • Urýchľuje hojenie rán.
  • Možno ho použiť na redukciu vrások a akné.

Ricínový olej na vlasy – aké účinky môžem očakávať?

Chcete sa starať o svoj účes? Tento výrobok by ste nemali obísť ľahostajne. Posilňuje korienky a stimuluje rast vlasov. Zároveň vlasy vyživuje a uhladzuje ich kutikuly, takže konečne môžete skrotiť nepoddajné a poškodené pramene. Vaše vlasy budú lesklé a hladké.

Dobré vedieť: Ricínový olej ocenia ľudia, ktorí si chcú zahusťovať riasy a obočie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články :

Chcete zahusťovať obočie? Použite tento domáci spôsob za pár drobných

Namiesto vlasov ho použite na kožičku pri nechtoch. Záderov sa zbavíte v okamihu


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Dajte do záhrady starý hrniec. Susedia budú krútiť hlavami, že im to nenapadlo

08.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Aj tie najlepšie sa časom zhoršujú a často horia. Kam vyhodiť staré hrnce? Na skládku určite nie.…

Praskanie paradajok je vážny problém. Záhradníci navrhujú, ako sa s tým vysporiadať

08.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Raksan36studio). Pestovanie paradajok nám umožňuje vychutnať si vlastné, veľmi chutné plodiny. Niekedy však aj napriek náležitej starostlivosti paradajky na…

Naneste na päty a rozlúčte sa s nevzhľadnými, bolestivými prasklinami. Stojí to menej ako 1 EUR

08.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Kateryna Artsybasheva). Suché a popraskané päty bývajú zdrojom nepohodlia – vyzerajú nevzhľadne a spôsobujú bolesť. V lete, keď oveľa…

Všimli ste si to na nohavičkách? Namiesto toho, aby ste ich odložili do zásuvky, vyhoďte ich rovno do koša

08.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Pixel-Shot). Koľko rokov nosíte tie isté nohavičky? Nemusíte to hovoriť nahlas. Keď stále vyzerajú v poriadku, je ťažké vyhodiť…

Zabalte si nohy do alobalu. Stačí 30 minút relaxácie. Zažehnáte nepríjemný problém

8.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Alobal je nenápadný výrobok, ktorý sa zvyčajne nachádza v kuchyni a po ktorom siahame najmä pri varení…

Auto Trendy

Čierna skrinka v aute povinná od 7. júla. Ako funguje a čo zaznamenáva?

8.7.2024 Redakcia Auto trendy - Od 7. júla musí byť každé nové osobné a dodávkové vozidlo s celkovou hmotnosťou do 3,5 tony, ktoré sa predáva v krajinách EÚ, vybavené záznamníkom…

Tieto uvoľnené SUV robia na trhu čoraz väčšie prekvapenie. Čísla neklamú

8.7.2024 Redakcia Auto trendy - Luxusné a zároveň uvoľnené vozidlá SUV značky Volvo sú naďalej hnacím motorom predaja švédskej značky. Výrobca z Göteborgu môže oslavovať nárasty nielen v Európe. Čísla…

Tesla a motor V8? Neuveríte, keď to budete počuť

8.7.2024 Redakcia Auto trendy - Tesla s motorom V8? Nie celkom, ale znie to rovnako. To všetko vďaka šikovnému redizajnu, ktorý sa práve dostáva na web.

Caravaning. Pre koho aký karavan? Praktický sprievodca

8.7.2024 Redakcia Auto trendy - Obdobie pandémie 2020/2021 mnohých z nás upozornilo na to, že dovolenku možno stráviť aj v karavanoch. Vo svete je táto forma cestovania a trávenia voľného…

Potrebujú dieselové vozidlá častejšie meniť olej?

8.7.2024 Redakcia Auto trendy - Medzi benzínovými a naftovými motormi je niekoľko rozdielov. Potrebujú však naftové vozidlá častejšie výmenu oleja, pokiaľ ide o údržbu?

Bude takto vyzerať ďalší GR od Toyoty? To by nám nevadilo

8.7.2024 Redakcia Auto trendy - Ďalší GR od Toyoty? Prečo nie! Pred časom sa na internete objavila fáma, že Gazoo Racing usilovne pracuje na športovejšej verzii crossoveru Toyota Crown. Takéto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov