23.11.2023 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Supitcha McAdam).
Mnohí ľudia sa počas chudnutia vzdávajú chleba. Ako sa ukázalo, odborníci na výživu sú toho názoru, že drastické zníženie kalórií môže prispieť k poklesu energie, nedostatku výživy a jojo efektu po ukončení liečby. Aký druh chleba teda jesť pri diéte? Predstavujeme recept na vitálny chlieb bez múky. Je chutný a bez tuku.
Je vhodné jesť chlieb pri redukčnej diéte?
Jedným z produktov, ktoré sú v súvislosti s chudnutím už dlho kontroverzné, je chlieb. Mnohí ľudia tvrdia, že na to, aby ste schudli, sa ho musíte vzdať, ale odborníci na výživu tvrdia, že to netreba robiť. Je však mimoriadne dôležité, aký druh chleba alebo rožkov konzumujete.
Výrobky z rafinovanej pšeničnej múky nie sú najlepšou voľbou, ak chceme zlepšiť vzhľad svojej postavy, pretože nášmu telu neprinášajú prakticky nič dobré. Po akom chlebe teda môžete vedome siahnuť?
Aký chlieb môžete jesť pri diéte?
Oveľa lepšou voľbou je chlieb alebo rožky z celozrnnej múky – najlepšie ražnej, špaldovej, ovsenej alebo pohánkovej. Mnohí ľudia, ktorí trpia neznášanlivosťou lepku – alebo sa jednoducho obávajú o svoju štíhlu postavu – si vyberajú chlieb z obilnín bez pridania múky. Ide o skutočnú bombu vitamínov, minerálov a zložiek zvyšujúcich energiu, navyše má nízky glykemický index a zasýti na dlhú dobu. Navyše, tento typ vitálneho chleba si ľahko pripravíte sami.
Recept na chlieb bez múky
Na prípravu chleba bez múky budete potrebovať len niekoľko ľahko dostupných surovín.
Ingrediencie:
- 300 g horských ovsených vločiek
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 500 g polotučného tvarohu
- 3 vajcia
- 50 g vlašských orechov bez šupky
- 50 g tekvicových alebo slnečnicových semienok
- 30 g ľanových semienok
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Spôsob prípravy:
- Tvaroh, ovsené a ľanové vločky, prášok do pečiva, soľ a vajcia dajte do veľkej misy a všetko rozmixujte na hladkú hmotu.
- Potom pridajte nasekané orechy, tekvicové a slnečnicové semienka a premiešajte lyžicou. Preneste do formy na chlieb vyloženej papierom na pečenie. Chlieb vložte do rúry vyhriatej na 180 °C približne na hodinu.
- Potom ho vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke. Hotový chlieb podávajte s obľúbenou nátierkou. Dobrú chuť!
Redakcia vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ak použijete túto zeleninu, placky budú chutnejšie ako zemiakové. Najlepšie chutia s domácou omáčkou
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.