25.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/exousia).
Existuje ustálené presvedčenie, že prvá palacinka je vždy vhodná na vyhodenie. Všetko preto, že nevychádza tak dobre, ako by mala. Často sa roztrhne alebo je úplne suchá a nevábna. Ukázalo sa, že stačí jeden prídavok, aby palacinkové cesto vždy vyšlo dokonale, takže ani prvá palacinka neskončí v koši.
Existuje veľa receptov na palacinky. Rovnako ako spôsobov ich vyprážania. Recepty sa líšia nielen v pomeroch ingrediencií, ale aj v tom, čo sa pridáva do cesta. Niektoré používajú mlieko, iné minerálnu vodu a niektoré radšej perlivú vodu. Koľko ľudí, toľko receptov a techník vyprážania, ale jedna zmena môže zabezpečiť, že palacinkové cesto bude vždy dokonalé. Stačí jeden prídavok.
Recept na palacinky môžete vylepšiť jedným prídavkom. Palacinkové cesto bude hladké a krémové
Ukázalo sa, že jeden prídavok dokáže úplne zmeniť palacinkové cesto, takže vyjde naozaj dokonale. Stačí pridať obľúbený detský nápoj, cmar. Vďaka jeho krémovej konzistencii budú vaše palacinky jemné, ľahké a nebudú mať hrudky. Stačí ho použiť namiesto mlieka alebo vody, prípadne nahradiť jeho časť. Vďaka tomuto nenápadnému prídavku sa vydarí aj prvé vyprážanie, ktoré často končí v koši. V štandardnom recepte môžete mlieko vymeniť za cmar alebo použiť trik s pomerom. Ak chcete, aby cesto vyšlo dokonale, na dve šálky cmaru pridajte dve šálky múky, tri vajcia a tri lyžice oleja. Potom sa vám to zakaždým podarí.
Ako pripraviť palacinky, aby sa netrhali? Tajomstvo je v trpezlivosti
Častým problémom pri vyprážaní palaciniek je, že sa pri obracaní začnú trhať. Tomu sa dá predísť dodržiavaním dvoch obľúbených tipov. Vyžadujú si však určitú dávku trpezlivosti. Po prvé, cesto na palacinky by sa malo nechať odstáť 10 až 15 minút hneď po zmiešaní. Ďalší tip využijete pri vyprážaní. Je dôležité, aby ste palacinku neobrátili príliš skoro. Ak nie je správne upečená, pravdepodobne sa rozpadne. Stačí zdvihnúť okraj palacinky, aby ste sa uistili, že je prepečená. Ak je, až potom je vhodná na obrátenie. Musíte to urobiť rýchlym a pevným pohybom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tajná prísada do lievancov. Po usmažení sa jednoducho rozplývajú na jazyku
Klasický recept na palacinky. Moja teta ho robí už roky, ale spôsob pečenia prekvapuje mladších ľudí
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.