25.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Gamzova Olga).
Môžete ich nájsť vo forme zemiakovej kaše alebo hranolčekov, ale najobľúbenejšou formou podávania sú varené zemiaky. Existuje však oveľa chutnejší spôsob ich prípravy.
Zemiaky sú zelenina, ktorá sa používa na prípravu najrôznejších pokrmov. Sú ideálne ako príloha k hlavným jedlám alebo ako predjedlo. Na tanieroch sa táto typicky slovenská ingrediencia často podáva ku kotletám, grilovaným jedlám alebo pečienkam. Ich varenie vo vode sa zdá byť jasným riešením. Ukázalo sa však, že namiesto nej sa dá použiť iný, rovnako obľúbený nápoj.
Ako dlho musíte zemiaky variť? Všeobecné úvahy, ktoré treba mať na pamäti
Čas potrebný na uvarenie zemiakov závisí okrem iného od ich veľkosti, odrody a účelu použitia. Ako štandardné pravidlo sa uvádza, že by sa mali variť zakryté 20 až maximálne 30 minút. Pri menších a nových zemiakoch sa tento čas skráti až na 15 minút. Predtým zemiaky ošúpte, dôkladne umyte; ak sú väčšie, nakrájajte ich na rovnomerné kúsky a vložte do hrnca s vodou, aby boli dôkladne pokryté. Vidličkou skontrolujte, či sú mäkké.
Ako varíte zemiaky? Ich príprava vo vode nie je jedinou vhodnou možnosťou
Väčšina ľudí varí zemiaky vo vode. Ak chcete, aby boli oveľa krémovejšie a mäkšie, pripravujte ich s mliekom. Spôsob ich varenia sa nebude líšiť od toho, ktorý už poznáte, keď pridáte vodu. Jediný rozdiel je vo výbere ingrediencií a pridaní korenia. Môžu byť čerstvé alebo sušené, napríklad kôpor, provensálske bylinky alebo mletá sladká paprika.
- Do hrnca nalejte mlieko so soľou.
- V mlieku uvarte na plátky nakrájané zemiaky do mäkka.
- Pridáme korenie, olúpaný cesnak a cibuľu.
- Potom všetko sceďte.
- Podávajte ozdobené nasekaným kôprom a trochou masla.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Mali by skončiť v nádobe alebo v koši? Odhaľujeme, či môžete jesť naklíčené zemiaky
V tejto verzii sú včerajšie zemiaky najlepšie. Zmiznú rýchlejšie ako bravčové kotlety
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.