26.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/uniqueton).
Z času na čas máme všetci chuť na niečo sladké. Samozrejme, môžete zájsť do obchodu, ale prečo jesť niečo, čo má často úplne zbytočné prísady. Lepšie je pripraviť si sladkosti doma a nemusí to trvať hodiny. Tieto čokoládové sušienky môžete pripraviť len z troch ingrediencií a tak rýchlo, že vám ešte zostane dosť času na upečenie ďalšej dávky. A tej sa nevyhnete.
Mnoho ľudí si myslí, že príprava domácich koláčov a sladkostí je náročná, únavná a zaberá veľa času. Skutočne existuje pomerne veľa rôznych tort, ktoré skutočne patria medzi náročnejšie a komplikovanejšie, ale našťastie to neplatí pre všetky druhy pečiva.
Najlepším príkladom sú tieto čokoládové sušienky, ktoré (v základnej verzii) vyžadujú len tri ingrediencie: pšeničnú múku, vajcia a krém, napríklad čokoládovú alebo lieskovoorieškovú nátierku. Výrobky stačí skombinovať v správnom poradí, premiešať a potom sušienky upiecť, čo netrvá dlhšie ako 12 minút. Vďaka rýchlej príprave a rýchlemu pečeniu možno tieto sušienky nepochybne označiť za Shinkansen medzi pečivom.
Recept na sušienky z troch zložiek
Ingrediencie:
- 3/4 šálky čokoládového alebo lieskovo-orieškového krému
- vajce
- žĺtok
- 3/4 šálky pšeničnej múky
Toto sú základné ingrediencie, ktoré budete potrebovať. Prípadne môžete do sušienok pridať aj horkú čokoládu (stačí len tabuľka) a/alebo mleté orechy, napríklad vlašské alebo lieskové (asi dve hrste).
Spôsob prípravy:
1. V miske zmiešajte vajce, žĺtok a čokoládový krém (alebo lieskovoorieškový krém, ak ho máte radšej). Môžete to urobiť ručne alebo v kuchynskom robote. Mala by vzniknúť hladká hmota. Keď dosiahne jednotnú konzistenciu, pridajte múku a opäť suroviny premiešajte, aby zmizli všetky hrudky. V tejto fáze môžete do cesta pridať aj nasekanú čokoládu a/alebo orechy.
2. Z vytvoreného cesta odtrhávajte kúsky a vytvárajte guľky, ktoré potom sploštite. Umiestnite ich na plech vyložený papierom na pečenie. Nezabudnite medzi koláčikmi nechať medzery.
3. Plech s čokoládovými sušienkami vložte do rúry vyhriatej na 175 stupňov Celzia. Pečte približne 10-12 minút. Sušienky nechajte niekoľko minút vychladnúť. Ak máte radi výraznú čokoládovú chuť, môžete ich po vychladnutí ešte poliať trochou rozpustenej čokolády alebo v situácii, keď do koláča nepridávate orechy, môžete nimi posypať vrch sušienok. Ďalším spôsobom podávania je posypať sušienky kokosovými hoblinami.
Tieto rýchle trojzložkové sušienky sú vhodné na každú príležitosť. Môžete ich upiecť na Mikuláša alebo Vianoce namiesto tradičných perníkov, môžete ich pripraviť ako občerstvenie na večierok alebo keď sa u vás zastavia hostia len na chvíľu (najmä na neohlásenú návštevu), alebo len keď dostanete chuť na niečo sladké.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.