Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Suché piškótové koláče budú minulosťou, keď tieto pravidlá uplatníte v praxi. Odteraz budú vaše koláče nadýchané a mimoriadne vlhké

26.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nehophoto). Aký by mal byť ideálny piškótový koláč? Takýto koláč by mal byť predovšetkým nadýchaný. Navyše musí byť aj vlhký. Veď kto by chcel...

26.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nehophoto).

Aký by mal byť ideálny piškótový koláč? Takýto koláč by mal byť predovšetkým nadýchaný. Navyše musí byť aj vlhký. Veď kto by chcel jesť suchý koláč alebo iný dezert, ktorý mu stojí v krku? Kľúčom k úspechu je správne namočenie. Likéry a čaj však odložte na poličku. Tento výrobok necháva konkurenciu za sebou.

Foto: shutterstock/nehophoto

V Nikarague vedia, čo je dobré. Piškótový dezert „tres leches“ (španielsky tri mlieka) je skutočným kráľom medzi miestnymi sladkosťami. S pomocou ľahko dostupných surovín si ho môžete pripraviť aj doma. Pre „tres leches“ je charakteristický mimoriadne vlhký a sladký piškótový koláč. Aká je tajná prísada, ktorá zabezpečuje tento efekt? Je to… kondenzované mlieko. Namočte do neho vrchnú časť koláča a efekt vás ohromí.

Ingrediencie:

  • 6 vajec,
  • 1 šálka múky,
  • 1 šálka cukru,
  • 1 balenie vanilkového cukru,
  • pol šálky mlieka,
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
  • 250 ml nesladeného kondenzovaného mlieka,
  • 250 ml sladeného kondenzovaného mlieka,
  • štipka soli,
  • ovocie a šľahačka na ozdobu.

Piškótový koláč priamo z Latinskej Ameriky. Tento trik je účinný

  1. Oddeľte bielky od žĺtkov.
  2. Bielky vyšľahajte s trochou cukru do tuhej, ľahkej peny. Žĺtky postupne vyšľahajte so zvyšným cukrom a vanilkovým cukrom.
  3. Do žĺtkovej zmesi pridajte mlieko (obyčajné), preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ. Celú zmes premiešajte.
  4. Potom obe hmoty spojte a jemne premiešajte stierkou.
  5. Cesto nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie. Piškótový koláč pečte 30-35 minút (kým nie je suchý) pri teplote 180 stupňov Celzia.
  6. Medzitým nalejte sladené a nesladené kondenzované mlieko do jednej misy. Krátko a jemne ich premiešajte, kým sa oba produkty nespoja.
  7. Hotový piškótový koláč odložte na mriežku, aby vychladol.
  8. Vychladnutý piškótový koláč niekoľkokrát popichajte vidličkou a zalejte ho mliečnou zmesou. Koláč zabaľte do alobalu a dajte do chladničky na noc alebo na niekoľko hodín. Počas tejto doby piškótový koláč nasiakne a bude šialene vlhký.

Takto pripravený piškótový koláč po celonočnom spánku sa jednoducho zhora ozdobí hustou šľahačkou a čerstvým ovocím. Hoci celý dezert vyzerá pomerne banálne, jeho chuť je jednoducho nadpozemská. Každý gurmán bude nadšený. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Hrsť tejto prísady zmení chuť klasického jablkového koláča. Babička ho vyskúša a je nadšená

Neobvyklá prísada do cheesecaku. Vychádza jemný a nadýchaný ako obláčik


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Namiesto vajec ho pridajte do cesta. Veľkonočný koláčik bude mäkký a nadýchaný ako ovečka

10.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/zi3000) Bábovka je skutočnou klasikou na sviatočnom stole. Zvyčajne ju pripravujeme z múky, vajec, cukru a prášku do pečiva.…

Zrelé banány nevyhadzujte. Pripravte si tento lahodný dezert za 5 minút

10.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nblx). Zrelý banán je vynikajúcim základom pre mnohé chutné občerstvenie. V tomto článku vám ponúkame recept na trojzložkové lievance.…

Stačí ho pridať do kefíru. Pite ho každý deň a kilá budú miznúť

10.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Megan Betteridge). Koktaily s kefírom môžu byť prospešné, ak si chcete udržať váhu alebo zhodiť pár kíl navyše. Kefír…

Táto jediná prísada navždy zmenila môj zemiakový šalát a získala si srdcia mojej rodiny

9.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ravsky). Nudí vás klasický zemiakový šalát? Moja svokra nemohla uveriť, čo som do neho pridala - a potom zjedla…

Na Veľkú noc si pripravte „chrumkavú omáčku“. Výborne sa hodí k vajíčkam a mäsu

9.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/gubernat). Veľká noc sa rýchlo blíži. To je najlepší čas premýšľať o tom, aké pečivo a predovšetkým aké jedlá…

Auto Trendy

Najpodivnejší Classe G všetkých čias: Keď sa luxus spojí s vesmírom

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si vozidlo, ktoré kombinuje luxus, futuristický dizajn a dobrodružnú atmosféru vesmírnej misie. Mercedes-Moncler Project Mondo G nie je iba auto – je to umelecké…

Bad Ems: Kúpeľný klenot, kde sa liečili cisári, teraz na zozname UNESCO

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa história snúbi s liečivou silou prírody, kde sa prechádzali európski panovníci a kde môžete načerpať energiu v termálnych prameňoch. Bad…

Ste za volantom nervózni? Zistite, ako si zachovať chladnú hlavu na cestách

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Z výskumu vyplýva, že viac ako 80 % vodičov je aspoň raz týždenne svedkom agresívneho správania na cestách. Medzi takéto situácie patria okrem iného: oslepujúce…

Je ťažké uveriť, že to tam predtým nebolo. Nová funkcia Android Auto

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Vodiči si nedávno všimli nové tlačidlo, ktoré sa objavilo na palubnej doske Android Auto v ich vozidlách. Je to diskrétne, ale naozaj užitočné. Zmena nie…

Maserati oživuje Rolex Monte-Carlo Masters cu MC20 Ciel11

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Značka je titulným sponzorom a oficiálnym vozidlom turnaja už štvrtý rok po sebe. Pre Maserati je apríl synonymom červenej antuky na tenisových kurtoch. Dom Trident…

Kórejská odpoveď na Trumpove clá: Dvojmiliardový balík podpory pre automobilový priemysel

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Automobilový priemysel Južnej Kórey čelí silnému úderu zo strany USA. Nové 25-percentné clá na importované vozidlá ohrozujú kľúčový sektor krajiny, ktorý je závislý na exporte…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov