28.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).
Domáce lievance sú klasikou, s ktorou je márne súťažiť. Najmä keď sa doslova rozplývajú v ústach a sú dokonale vykysnuté. Dokonalé cesto nie je žiadna veda, akurát stačí vymeniť tradičné mliečne výrobky za sladkú náhradu. Výsledkom tejto metódy sú kypré, poctivé a neuveriteľne chutné lievance.
Kto by nemal rád domáce lievance priamo z babičkinho receptára. Túto pochúťku môžete podávať ako dezert, večeru, raňajky alebo rýchle občerstvenie. Je však jedno pravidlo, ktoré sa oplatí zapamätať a ktoré vám pomôže vyniesť lievance do nových výšin. To všetko vďaka malej úprave zoznamu ingrediencií.
Lievance sú lepšie ako na kefíre. Vymeňte ho za sladkú prísadu
Nemožno poprieť, že jednoduchá domáca kuchyňa v sebe skrýva množstvo chutí, vôní a sviežich farieb. O chutné recepty nie je núdza, ale kraľujú im tie, ktoré sú jednoduché a rýchle na prípravu. Práve preto sú zlatisté lievance také obľúbené – nielenže chutia šialene dobre, ale sú aj nízkorozpočtovým riešením na raňajky, obed alebo večeru.
Klasické lievance sa najčastejšie pripravujú s kefírom alebo mliekom. V našom recepte však tento druh mliečnych výrobkov hľadáme márne. Nahradili sme ho sladkou, hustou verziou – kondenzovaným mliekom. S týmto nemôžete nič pokaziť – lievance vyjdú nadýchané ako obláčik a rumenné. Dbajte však na ich krásne servírovanie, napríklad s medom, javorovým sirupom alebo domácou marmeládou.
Takéto lievance nerobí ani moja babička. Všetko kvôli pridaniu kondenzovaného mlieka
Ingrediencie:
- 200 ml nesladeného kondenzovaného mlieka
- 4 kopcovité polievkové lyžice múky
- vajce
- lyžička citrónovej šťavy
- čajová lyžička prášku do pečiva
- čajová lyžička vanilkového cukru
- jablko
- cukor
- štipka škorice
Spôsob prípravy:
- Do veľkej misy nalejte kondenzované mlieko, zašľahajte vajcia a všetko dôkladne premiešajte. Prilejte vanilkový cukor, trochu cukru, napríklad hnedého, a kvapku citrónovej šťavy. Prísady opäť premiešajte.
- Teraz do zmesi postupne pridávajte suché prísady, t. j. múku zmiešanú s práškom do pečiva, a stále miešajte.
- Jablko nakrájajte na menšie kúsky alebo nastrúhajte. Primiešajte ho do cesta spolu so škoricou. Prísady spojte.
- Časť cesta nalejte na vyhriatu panvicu. Lievance smažte z oboch strán dozlatista.
- Hotové lievance podávajte s obľúbenou polevou, napr. medom, javorovým sirupom, práškovým cukrom alebo akoukoľvek omáčkou, ktorú máte radi. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Banánové lievance – recept na raňajky snov. Sú nadýchané, jemné a hotové za okamih
Vynikajúce jablkové lievance. Tieto bacuľaté placky zmiznú z vášho taniera rýchlosťou svetla
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.