Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Dokonalé lievance bez pridania mlieka? S touto náhradou budú mäkké ako buchty

28.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova). Domáce lievance sú klasikou, s ktorou je márne súťažiť. Najmä keď sa doslova rozplývajú v ústach a sú dokonale vykysnuté. Dokonalé cesto...

28.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).

Domáce lievance sú klasikou, s ktorou je márne súťažiť. Najmä keď sa doslova rozplývajú v ústach a sú dokonale vykysnuté. Dokonalé cesto nie je žiadna veda, akurát stačí vymeniť tradičné mliečne výrobky za sladkú náhradu. Výsledkom tejto metódy sú kypré, poctivé a neuveriteľne chutné lievance.

Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova

Kto by nemal rád domáce lievance priamo z babičkinho receptára. Túto pochúťku môžete podávať ako dezert, večeru, raňajky alebo rýchle občerstvenie. Je však jedno pravidlo, ktoré sa oplatí zapamätať a ktoré vám pomôže vyniesť lievance do nových výšin. To všetko vďaka malej úprave zoznamu ingrediencií.

Lievance sú lepšie ako na kefíre. Vymeňte ho za sladkú prísadu

Nemožno poprieť, že jednoduchá domáca kuchyňa v sebe skrýva množstvo chutí, vôní a sviežich farieb. O chutné recepty nie je núdza, ale kraľujú im tie, ktoré sú jednoduché a rýchle na prípravu. Práve preto sú zlatisté lievance také obľúbené – nielenže chutia šialene dobre, ale sú aj nízkorozpočtovým riešením na raňajky, obed alebo večeru.

Klasické lievance sa najčastejšie pripravujú s kefírom alebo mliekom. V našom recepte však tento druh mliečnych výrobkov hľadáme márne. Nahradili sme ho sladkou, hustou verziou – kondenzovaným mliekom. S týmto nemôžete nič pokaziť – lievance vyjdú nadýchané ako obláčik a rumenné. Dbajte však na ich krásne servírovanie, napríklad s medom, javorovým sirupom alebo domácou marmeládou.

Takéto lievance nerobí ani moja babička. Všetko kvôli pridaniu kondenzovaného mlieka

Ingrediencie:

  • 200 ml nesladeného kondenzovaného mlieka
  • 4 kopcovité polievkové lyžice múky
  • vajce
  • lyžička citrónovej šťavy
  • čajová lyžička prášku do pečiva
  • čajová lyžička vanilkového cukru
  • jablko
  • cukor
  • štipka škorice

Spôsob prípravy:

  1. Do veľkej misy nalejte kondenzované mlieko, zašľahajte vajcia a všetko dôkladne premiešajte. Prilejte vanilkový cukor, trochu cukru, napríklad hnedého, a kvapku citrónovej šťavy. Prísady opäť premiešajte.
  2. Teraz do zmesi postupne pridávajte suché prísady, t. j. múku zmiešanú s práškom do pečiva, a stále miešajte.
  3. Jablko nakrájajte na menšie kúsky alebo nastrúhajte. Primiešajte ho do cesta spolu so škoricou. Prísady spojte.
  4. Časť cesta nalejte na vyhriatu panvicu. Lievance smažte z oboch strán dozlatista.
  5. Hotové lievance podávajte s obľúbenou polevou, napr. medom, javorovým sirupom, práškovým cukrom alebo akoukoľvek omáčkou, ktorú máte radi. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Banánové lievance – recept na raňajky snov. Sú nadýchané, jemné a hotové za okamih

Vynikajúce jablkové lievance. Tieto bacuľaté placky zmiznú z vášho taniera rýchlosťou svetla


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Má menej kalórií než jogurt a je veľmi zdravý. Podporuje črevá, zasýti a pomáha chudnúť

21.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Akin Ozcan). V lete osvieži, zasýti a navyše podporí trávenie i chudnutie. Cmar sa vracia do popredia záujmu ako…

Podlaha je umytá, ale čo so špinavou vodou? Povieme vám, či je bezpečné ju vyliať do toalety

21.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/vvoe). Čistá podlaha prináša do našich domovov skutočný závan sviežosti. Po uprataní však vzniká dilema. Môžete vyliať vodu z…

Taliani milujú túto rastlinu. Pôsobí ako detox pre pečeň aj obličky

20.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Bazalka. Taliani túto rastlinu milujú a s obľubou ju pridávajú do mnohých druhov cestovín či ako prísadu…

Grécke ženy poznajú trik: Táto káva spaľuje tuky ako žiadna iná

20.7.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Rui Elena). Grécky trik, ktorý dobýva svet: Lyžička tahini v káve zrýchľuje metabolizmus, zasýti a pomáha chudnúť bez drastických…

Dietológovia určili, či je lepší cottage cheese alebo grécky jogurt. Jeden vyhráva v niekoľkých oblastiach

19.07.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nevodka). Jeden je dobrým zdrojom probiotík a obsahuje menej laktózy, zatiaľ čo druhý má viac bielkovín, ale treba si…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov