28.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nina Firsova).
Keď ste smutní, keď sa necítite dobre, zjedzte snickers, rozveseľte sa! Najmä ak to nie je ikonická tyčinka, ale šialený dezert v trochu odľahčenej verzii. Zloženie vyzerá výnimočne zdravo a so správnou polevou aj skvele chutí. Nechýba solídna porcia orechov a smotany.
Ikonickú tyčinku snickers pozná takmer každý, ale nie každý ju vyskúšal v odľahčenej, fit verzii. Náš recept je ďaleko od chemických prísad a obrovskej porcie cukru. Je sladká, ale zároveň aj zdravá a senzačná.
Snickers vo vhodnej verzii poteší chuťové bunky nejedného gurmána
Známe dezerty, pečivo a sladkosti sa vždy dajú mierne pozmeniť a pripraviť v zdravšej verzii. Snickers je ideálnym príkladom – ale bez tony cukru, hrubej vrstvy čokolády a polevy karamelu. Prísady sú zdravé, s nízkym obsahom cukru a hlavne s nízkym obsahom kalórií, takže si tento dezert môžeme dopriať bez výkyvov aj pri diéte.
Fit snickers sa oplatí pripraviť v pohároch. Potom všetky vrstvy krásne vyniknú. A pripravíme ich napríklad z prosných krúp, ktoré uvaríme s mliekom alebo rastlinným ekvivalentom. Dezert bude mať aj zdravšiu verziu karamelu z datlí a arašidového masla. Táto kombinácia zaručuje pastvu pre všetky zmysly.
Recept na odľahčenú verziu snickers – bez tony cukru a zbytočných kalórií
Ingrediencie:
- 200 g prosných krúp
- 100 g datlí
- 600 ml kravského mlieka alebo rastlinného nápoja
- 10 g xylitolu
- 2 PL arašidového masla
- arašidy
- štipka soli
Spôsob prípravy:
- Najprv pripravte karamel. Dajte datle do misky a zalejte ich vodou tak, aby pokryla ich povrch. Namáčajte ich aspoň hodinu, potom do odkvapkaných datlí pridajte lyžicu arašidového masla, soľ a všetko rozmixujte na hladkú kašu – konzistencia by mala pripomínať karamel.
- Teraz je čas uvariť kašu. Na začiatok prepláchnite proso v studenej vode v sitku, potom ho preložte do hrnca, zalejte mliekom alebo rastlinným nápojom a varte 15 minút.
- Uvarenú prosnú kašu zmiešajte s arašidovým maslom a xylitolom. Všetky prísady rozmixujte na hladkú pastu.
- Na dno pohárov naaranžujte zmes, potom karamel a nakoniec všetko ozdobte arašidmi. Postup vrstvenia zopakujte ešte raz. Dezert vložte na niekoľko hodín do chladničky a je pripravený!
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.