28.11.2028 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maksim Lobach-Grauberger).
Recept na krehké cesto je starý ako svet a mnohí tvrdia, že sa na ňom neoplatí nič meniť. Keďže je už dokonalý, nemôže byť lepší. Ukazuje sa však, že táto teória je mylná. Do krehkého cesta sa oplatí pridať sladkú prísadu, ktorá chuť dezertu posunie na vyššiu úroveň. Vyskúšajte to sami a presvedčte sa o cukrárskej inovácii.
Tento trojzložkový recept vás zachráni v náročný deň. Keď vás navštívia neohlásení hostia alebo máte chuť na niečo sladké, siahnite po tomto recepte. Z masla a múky pripravíte sušienky, tu bez prekvapenia. Namiesto cukru je lepšie pridať… kondenzované mlieko. Budete šokovaní, ako dobre chutí v tomto vydaní.
Ingrediencie:
- 1,5 šálky sladeného kondenzovaného mlieka
- 3 šálky pšeničnej múky
- 2 kocky masla
Krehké pečivo z kondenzovaného mlieka. Môžete ich pripraviť v priebehu okamihu
- Do hlbokej misy preosejte múku a pridajte na kocky nakrájané studené maslo. Celú zmes strúhajte, kým sa maslo a múka mierne nespoja.
- Potom tenkým prúdom prilejte kondenzované mlieko. Najlepšie je to robiť po častiach, aby sa nevytvorili hrudky.
- Cesto dôkladne premiešajte. Nemalo by sa príliš dlho miesiť v rukách. Tým sa cesto len zbytočne zahrieva.
- Hotové cesto zabalte do fólie a vložte ho na 5 až 10 minút do mrazničky.
- Vychladnuté cesto vyberte a rozdeľte na rovnaké časti. Z každej vytvorte guľôčku a položte ju na plech vyložený papierom na pečenie.
- Každú guľôčku cesta jemne popichajte vidličkou v dvoch smeroch.
Krehké koláčiky s kondenzovaným mliekom je najlepšie piecť pri teplote 180 stupňov približne 12-15 minút. Po uplynutí tejto doby ich jednoducho jemne ochlaďte a môžete si ich vychutnávať donekonečna. Výborne sa hodia k šálke kávy alebo čaju a vaša rodina a hostia budú nadšení ich jemnou chuťou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.