28.11.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sea Wave).
Kuracie mäso je skvelou ingredienciou, keď chceme pripraviť večeru. Jeho chuť nikdy nesklame a každý ho má veľmi rád. Tajomstvo jeho chuti však určite spočíva v spôsobe jeho prípravy. Pri tomto pokrme sú skutočne kľúčové správne ingrediencie a marináda.
U nás doma sa kuracie stehná zvyčajne používali len na prípravu vývaru. Keď som však objavila tento recept, začala som ich pripravovať týmto spôsobom. Bol to hit, pretože som počula tvrdenia, že tieto mäsové kúsky sú chutnejšie ako kotlety. Zásluhu na tejto chuti majú dve ďalšie prísady, ako aj marináda, v ktorej je mäso obalené.
Aby bolo kurča ešte chutnejšie, je dobré ho upiecť, ale pred tým ho treba marinovať. Na takúto marinádu preto potrebujeme pomarančovú šťavu, med, horčicu a olej. A nezabudnite na korenie. Akoby to nestačilo, oplatí sa primiešať aj kúsky pomaranča a tekvice. Vznikne tak skutočná ideálna jesenná večera.
Kuracie stehná na tekvici a pomarančoch recept
Ingrediencie:
- 4 kuracie stehná
- 400 g tekvice
- 2 pomaranče
Ingrediencie na marinádu:
- 2 PL oleja
- 4 PL pomarančovej šťavy
- PL medu
- lyžica horčice
- pol lyžičky škorice
- pol čajovej lyžičky mletej rasce
- soľ
- korenie
Príprava:
- Tekvicu ošúpeme, vydlabeme semená a nakrájame na menšie kúsky. Pomaranče opláchnite, ošúpte a nakrájajte na osminky. Kuracie mäso očistite od všetkých nečistôt.
- Teraz je čas pripraviť marinádu. Do misky nalejte olej, pomarančovú šťavu, med a horčicu. Primiešajte aj škoricu, soľ, korenie a rascu. Dôkladne premiešajte, aby sa spojili.
- Stehná vložte do misky s marinádou a dôkladne ich obalte. Mäso odložte na približne 45 minút.
- Po uplynutí tejto doby preložte mäso na plech a zalejte ho asi 75 ml vody. Pripravené kurča vložte do rúry vyhriatej na 190 °C a pečte približne 25 minút.
- Po uplynutí tohto času pridajte tekvicu a pomaranče. V prípade potreby pridajte viac vody. Nechajte piecť ďalších 15 minút.
- Hotové mäso podávajte s kuskusom alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Šialene šťavnatá bravčové pečené. Aromatický marinovací kúpeľ zaručuje majstrovský výsledok
Hovädzie kúsky sú také tvrdé ako srdce vášho bývalého? Máme liek – stačí zmeniť jednu vec
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.