1.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).
Určite sa nám všetkým už niekedy stalo, že po vytiahnutí cukorničky zo skrinky sme zistili, že cukor sa zrazil. Dosť bolo rozpakov v takýchto chvíľach. Tieto domáce prostriedky sú triviálne a stopercentne zabraňujú hrudkovaniu cukru.
Ak sa do misky s cukrom dostane čo i len trochu vlhkosti, cukor sa zlepí. Výsledkom sú nevzhľadné hrudky, ktoré môžu spôsobiť rozpaky pred hosťami. Ako sa tomu dá zabrániť? Odpovedáme.
Čo môžete urobiť, aby ste zabránili hrudkovaniu cukru? V kuchyni nájdete riešenia tohto problému
Zhrudkovaný cukor je síce vhodný na konzumáciu, ale je nevzhľadný a mnohí ľudia ho v tejto podobe neradi používajú. Preto sa oplatí radšej zabrániť tomu, aby sa cukor hrudkoval, ako neskôr privádzať hostí do rozpakov. Existuje na to mnoho účinných domácich prostriedkov.
Aby sa cukor nelepil, nesmieme ho vystaviť vlhkosti. Ak sladíme kávu alebo čaj, mokrá lyžička sa v žiadnom prípade nesmie vrátiť do cukorničky. Hrudkovaniu cukru možno zabrániť aj nasledujúcimi metódami:
- Suchá chlebová kôrka – stačí dať malý kúsok do misky s cukrom, aby sa cukor nezlepil.
- Slaná sušienka – oplatí sa ju vložiť do cukorničky, pretože veľmi rýchlo prevezme úlohu absorbéra vody.
- Marshmallows – vytvoria v cukorničke zaujímavú dekoráciu a zároveň zabránia vzniku vlhkosti.
- Kúsok mrkvy alebo jablka – hovorí sa, že je to rovnako dobré, ale tieto kúsky by sa nemali v cukorničke držať príliš dlho.
- Čajové vrecúško – niekoho možno prekvapí jeho prítomnosť v cukorničke, ale ak sa chcete zbaviť nežiaducej nepríjemnosti, bude to ideálna možnosť.
Kde skladovať cukor? Táto metóda sa zdá absurdná, ale funguje
Keď som zistila, že cukor sa oplatí skladovať v chladničke, na tvári sa mi objavil posmešný úsmev. Rozhodla som sa to však vyskúšať. Výsledok tohto „experimentu“ ma však prekvapil. Keď cukor uzavriete do vzduchotesnej nádoby, udrží sa v nej vlhkosť a zabráni sa jeho zlepovaniu a nasávaniu pachov z jedla.
Ak však nechcete cukor skladovať v chladničke, vyberte si suché a tmavé miesto. Takisto sa oplatí vybrať si nádobu na cukor, ktorá sa dá uzatvárať – najlepšie vzduchotesne.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Uskladňujete zemiaky takto? To je veľká chyba. Každú chvíľu vyklíčia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.