1.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Gita Kulinitch Studio).
Pudingové croissanty sú vôňou blížiacich sa sviatkov v našich domácnostiach. Keď za oknom sneží, chutia najlepšie. Mnohí však majú problém, že rýchlo strácajú svoju čerstvosť. Jedna prísada však tento problém vyrieši.
Pudingové croissanty sú neodolateľným pečivom. Moja mama ich pripravuje, keď vonku sneží a v krbe horí drevo. Ale musím povedať, že chutia neskutočne dobre kedykoľvek počas roka. Takže sa oplatí pripraviť hneď dvojitú dávku.
Pudingové croissanty – recept mojej mamy. Sú neskutočne chutné a nedá sa im odolať
Domáce pudingové croissanty sú zlato. Tie z obchodu sa im nemôžu rovnať. Na ich prípravu sa oplatí použiť osvedčený recept mojej mamy, ktorý putuje po rodine. Jej trik, ako udržať croissanty dlhšie čerstvé, je pridať … puding!
Ingrediencie:
- 280 g múky
- 80 g púdingu v prášku
- 180 g masla
- 2 žĺtky
- 150 g práškového cukru
- 1 PL studenej vody
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- štipka soli
Ako si doma pripraviť pudingové croissanty? Príprava krok za krokom
Spôsob prípravy:
- Preosejte múku a zmiešajte ju s pudingom, práškom do pečiva, práškovým cukrom a soľou. Do misky so suchými prísadami pridáme na kocky nakrájané studené maslo a všetko nasekáme nožom.
- Potom prilejeme studenú vodu, pridáme žĺtky a vypracujeme cesto. Odstavíme do chladničky na dve až tri hodiny.
- Z vychladnutého cesta urobte malé guľôčky, zrolujte ich do valčekov a preložte do tvaru croissantu.
- Rohlíčky poukladajte na plech a rozdeľte ich od seba. Počas pečenia budú meniť veľkosť, preto je dobré dodržiavať vzdialenosť, aby sa nezlepili.
- Rohlíčky pečte 20 minút pri teplote 180 stupňov. Po vychladnutí ich posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Žiadne pečenie ani balenie. Mama a stará mama budú nadšené, keď uvidia tento recept
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.