03.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Mojpe Pixabay/AKuptsova).
Tradičná slovenská kuchyňa je neustále znovuobjavovaná. To platí aj pre dávno známe jedlá. O mimoriadne obľúbených kyslých uhorkách je možné získať čoraz viac zaujímavých informácií, najmä keď sa začína chladné obdobie.
Kyslé uhorky sa pripravujú marinovaním a kvasením. Stojí za to vedieť, že tieto spôsoby konzervovania potravín sa používali už pred naším letopočtom a pestujú sa dodnes. Zaujímavosťou je, že kyslé uhorky sa dajú pripraviť zo zeleniny aj ovocia.
Pravidelná konzumácia kyslých uhoriek prináša mnoho výhod. Podporuje činnosť tráviaceho systému a celkovo priaznivo pôsobí na fungovanie celého organizmu. Z tohto dôvodu by ste nemali mať pochybnosti o tom, či zaradiť kyslé uhorky do svojho jedálnička.
Jedenie kyslých uhoriek je spôsob, ako zabrániť prechladnutiu
Kyslé uhorky sú prirodzeným zdrojom vitamínov a minerálov. Obsahujú veľké množstvo vitamínov B, K, C, E, ako aj provitamín A. Nakladané produkty obsahujú aj B2, teda riboflavín a PP. Výnimočnosť kyslých uhoriek spočíva v tom, že obsahujú viac užitočných prvkov, ktoré sú navyše ľahko stráviteľné, ako napríklad čerstvá zelenina. Preto je pravidelná konzumácia kyslých uhoriek spôsob, ako systematicky poskytovať telu užitočné zložky, čo pomáha predchádzať prechladnutiu.
Ako probiotiká v náleve prispievajú k zlepšeniu zdravia?
Kyslé uhorky sú cenným pomocníkom pri udržiavaní črevnej mikroflóry v správnom stave. Prispievajú k tomu probiotiká a prebiotiká. Ide o živé mikroorganizmy, ktoré sa nachádzajú vo fermentovaných potravinách a sú právom označované ako „dobré baktérie“.
Podľa British Dietetic Association sa približne 80 % imunitných buniek nachádza v črevách. Fermentované potraviny zase stimulujú baktérie, ktoré podporujú imunitu. Patria medzi ne aj kyslé uhorky a ich pravidelná konzumácia pomáha brzdiť rozvoj škodlivých baktérií v črevách, čo má za následok lepšie zdravie a pohodlnejšie fungovanie človeka.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nejedzte toto ovocie na raňajky
Zaraďte ho do svojho jedálnička na stimuláciu čriev a zníženie cholesterolu. Najlepšie je jesť naraz
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.