Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Tipy,

Ako otvoriť zamrznuté dvere? Nikdy nerobte jednu vec

5.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/valleyboi63). Prevádzka auta v zime predstavuje mnoho výziev. V chladnom počasí sa môžete stretnúť s problémami, ktoré sa v lete nevyskytujú. Medzi ne patrí...

5.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/valleyboi63).

Prevádzka auta v zime predstavuje mnoho výziev. V chladnom počasí sa môžete stretnúť s problémami, ktoré sa v lete nevyskytujú. Medzi ne patrí aj zamŕzanie tesnení dverí. Poradíme vám, čo robiť, aby ste sa dostali dovnútra bez toho, aby ste niečo poškodili.

Foto: shutterstock.com/valleyboi63

Mráz znamená nielen ťažšie podmienky na cestách, ale aj problémy s prevádzkou vozidla. Vlhkosť, ktorá sa usadzuje na tesneniach dverí alebo v zámku, sa mení na ľad. Padajúci sneh alebo dážď môžu problémy spojené so zamrznutými dverami auta len prehĺbiť.

Ak sa jedného dňa dvere po odomknutí zámkov nedajú otvoriť, predovšetkým neťahajte za kľučku dverí zo všetkých síl. Môže dôjsť k poškodeniu jemných tesnení, čo situáciu len zhorší. Náklady na výmenu môžu v závislosti od modelu vozidla dosiahnuť až niekoľko stoviek €.

Dvere auta zamrzli, ako sa dostanete dovnútra?

Na začiatok sa oplatí skontrolovať, či sú všetky vchody zamknuté. Do vozidla sa môžete dostať zo strany spolujazdca alebo cez zadné dvere. Potom môžete vozidlo naštartovať a zapnúť kúrenie, aby ste sa po chvíli dostali dovnútra normálne. V tejto situácii je dôležité pamätať na predpisy. Vozidlo nesmie byť zaparkované so zapnutým motorom dlhšií čas. V opačnom prípade môžete dostať pokutu.

Ak uvedený spôsob nefunguje, pravdepodobným problémom je zamrznutý zámok dverí. Najúčinnejším nástrojom bude rozmrazovač zámkov auta. Zahrievanie kľúča zapaľovačom môže poškodiť imobilizér a polievanie zámku teplou vodou zvyčajne nie je veľmi účinné. Ochladená voda sa rýchlo zmení na hrubšiu vrstvu ľadu.

Nikdy nenechávajte rozmrazovač v aute

Nezabudnite len na to, aby ste odmrazovač nenechávali v aute, pretože potom vám bude na nič.

Ak sa kľúč bez väčších problémov otočí v zámku a dvere sa napriek tomu neotvoria, problém je v tesneniach. Na začiatok môžete poklepať na dvere po celom obvode. Nemusíte na to použiť veľkú silu. Možno sa tak podarí rozbiť kusy ľadu, ktoré spojili dvere so zvyškom vozidla.

Okrem toho môžete skúsiť použiť rozmrazovač na medzeru okolo dverí a chvíľu počkať. Keď sa tesnenia odlepia od karosérie, je dobré vyčistiť zvyšky prípravku, aby sa odstránila vlhkosť.

Čo mám použiť, aby tesnenia nezamrzli?

Ako preventívne opatrenie do budúcnosti je možné zakúpiť glycerín a aplikovať ho na tesnenia po ich dôkladnom vyčistení. Môžete na to použiť bežnú handričku a nakoniec ju celú utrieť, aby ste sa zbavili prebytočnej hmoty.

Prípravky na báze silikónu je možné zakúpiť na väčšine čerpacích staníc. Stoja pár €. Kupovať tie najdrahšie je zbytočné, pretože neposkytujú niekoľkonásobne lepšiu ochranu. Veľmi dôležitá je správna aplikácia prípravku na tesnenia.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Geniálny trik na zamrznuté okná auta. Potrebujete len jeden výrobok

Ako si prakticky zadarmo vyrobiť rozmrazovač okien? Tieto štyri prísady máte doma


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vydlabte do zemiaka dieru a odneste ho na noc do kúpeľne. Ráno nebudete veriť vlastným očiam

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Ako sa zbaviť strieborných rybičiek? Môžete ich nalákať na jedno miesto jednoduchým a ekologickým spôsobom bez použitia…

Robíte to, keď kupujete paradajky? Robíte veľkú chybu. Produkt sa rýchlejšie pokazí

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Redaktion93). Mnohí Slováci robia pri nákupe paradajok trestuhodnú chybu. Výsledkom je, že namiesto toho, aby ušetrili peniaze, na tom…

Pridajte ho do ovsenej kaše a zvyšok naneste na vlasy. Toto je najlepší kondicionér po lete

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fongbeerredhot). Starostlivosť o vlasy nevyžaduje, aby sme si kupovali drahú kozmetiku. Môžeme sa o ne starať pomocou prírodných produktov,…

Nazbierajte na prechádzke a rozsypte pod vresom. Prírodná prikrývka bude pôsobiť ako štít. Budú bohato kvitnúť

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe ( Vres je nielen výraznou záhradnou dekoráciou, ale aj spôsobom, ako vniesť farbu do jesenných záhonov. Vďaka ich rozmanitosti a…

Jednu čajovú lyžičku nalejte do vody pred varením. Vajcia nebudú praskať. Je to starý trik skúsených kuchárov

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/senadamie). Mnoho ľudí sa sťažuje, že vajcia počas varenia praskajú. Zistite, čím je to spôsobené a čo môžete urobiť,…

Auto Trendy

Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla sa túto záležitosť ďalej preskúmať.

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025.

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody o clách. Čína odporúča výrobcom automobilov…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol predstavený na špeciálnom podujatí.

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa mal koncom tohto roka. Hyundai uvedenie…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov