Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Záhrada,

Tieto rastliny priťahujú peniaze a šťastie. Zistite, ako ich pestovať a neplytvať nimi

5.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shuttterstock/FotoHelin). Viera v magickú silu rastlín je stará stovky rokov. Niektoré druhy sa považujú za nešťastné, iné prinášajú šťastie. Podľa povier existujú aj niektoré...

5.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shuttterstock/FotoHelin).

Viera v magickú silu rastlín je stará stovky rokov. Niektoré druhy sa považujú za nešťastné, iné prinášajú šťastie. Podľa povier existujú aj niektoré kvety, ktoré dokážu priťahovať peniaze. Prečo teda nevyskúšať tento spôsob znásobenia svojho bohatstva? Pozrite sa, ktoré druhy sa obzvlášť oplatí umiestniť na váš parapet.

Foto: shuttterstock/FotoHelin

Ktoré rastliny priťahujú peniaze a šťastie?

Skutočne existuje magická sila rastlín? Hoci veda o tom mlčí, zbierka kvetov, ktoré podľa nej prinášajú šťastie, položená na parapete určite neuškodí. A okrem toho, že podľa povier môžu niektoré kvety pomôcť rozmnožiť úspory alebo priniesť lásku, mnohé druhy sú jednoducho krásnymi dekoráciami do domácnosti. Ktoré z nich sa oplatí zaviesť do vášho interiéru?

  • Tučnolist vajcovitý

Tučnolist sa často označuje za strom šťastia, ktorý prináša šťastie a bohatstvo. Pre tieto vlastnosti sa veľmi ľahko pestuje! Vyžaduje si priepustný substrát a starostlivé zavlažovanie. Má hrubé listy a stonky, v ktorých si ukladá zásoby vody, preto je lepšie ho vysušiť, ako ho prelievať. Je to vynikajúci druh pre ľudí, ktorí s pestovaním kvetov začínajú, sú často preč alebo jednoducho zabúdajú svoje rastliny pravidelne zalievať.

Foto: shutterstock/Maren Winter
  • Pilea peperomioides

Pilea (peniažtek) – ako už názov napovedá – má listy v tvare mincí. A práve to má podľa povery priniesť peniaze! Je to veľmi pekná rastlina, ktorá po čase začne získavať drevnatú stonku, takže vyzerá ako malý strom.

Starostlivosť o kmeň nie je náročná. Jeho jedinou požiadavkou je vlhký, ale nie premokrený substrát. Najlepšie bude rásť na svetlom mieste, ale s rozptýleným svetlom. Priame slnečné svetlo môže viesť k popáleniu listov.

Foto: shutterstock/DimaBerlin
  • Siningia okrasná

Táto šťastná rastlina má priniesť do domácnosti úspech a prosperitu. Pri pestovaní treba venovať osobitnú pozornosť správnemu zalievaniu. Gloxínia totiž nemá rada, keď sú jej listy mokré. Potrebuje pomerne svetlé miesto, ale nesmie byť vystavená silnému slnku.

Foto: shutterstock/Melnikov Dmitriy
  • Dracéna sanderova

Dracaena Sandera sa označuje aj ako „šťastný bambus“ a podľa filozofie feng-šuej je bambus v domácnosti zárukou šťastia a prosperity. Dracaena Sandera vraj nielenže prináša peniaze, ale aj chráni členov domácnosti pred problémami a nešťastím – v živote, láske aj financiách. Možno ju pestovať v ľahkom a priepustnom substráte alebo pestovať hydroponicky (vo vode). Vyžaduje svetlé miesto a stálu izbovú teplotu počas celého roka – ideálne okolo 24 °C.

Foto: shutterstock/Grumpy Cow Studios
  • Orchidea

Verí sa, že tieto krásne črepníkové kvety prinášajú peniaze a šťastie. Podľa feng šuej sú to zasa rastliny, ktoré vnášajú do života kreativitu. Tá zasa môže prispieť k zlepšeniu prosperity, získaniu lepšej práce alebo nájdeniu riešenia všetkých problémov. O orchidei sa tiež hovorí, že zvyšuje šancu na zdravý život.

Táto rastlina zaujme nádhernými pestrofarebnými kvetmi – bielymi, fialovými, ružovými a dokonca žltými. Orchidey sa považujú za pomerne náročné na pestovanie, a preto sú určené skôr pre skúsenejších ľudí. Vyžadujú svetlé stanovište, ľahkú, priepustnú pôdu a dostatočnú zálievku. Zalievajú sa výdatne, ale zriedkavo, čaká sa, kým substrát takmer úplne nevyschne.

Foto: shutterstock/Pamela Au
  • Aglaonéma

Táto pomerne málo známa rastlina vraj podporuje ľudí, ktorí skúšajú šťastie v lotériách. Podľa jedného príbehu, ktorý sa s ňou spája, vraj istý muž uhádol šťastné čísla na základe analýzy škvŕn na listoch rastliny. Je to osvedčená metóda na výhru? Pravdepodobne nie, ale za pokus to možno stojí. Aglaonema nie je náročná na pestovanie a jej jedinými požiadavkami sú vlhkosť (najlepšie rastie, keď je vlhkosť okolo 60 %) a pravidelná, pomerne častá zálievka (dvakrát týždenne na jar a v lete, raz v zime).

Foto: shutterstock/Mid Tran Designer
  • Pachira vodná

Ďalšou kvetinou, ktorá má dôležité miesto vo filozofii feng-šuej, je pachira, známa aj ako „čínsky strom peňazí“. Podľa nej listy pachiry predstavujú harmóniu všetkých prvkov: ohňa, vody, zeme, vetra a kovu. Na druhej strane, charakteristicky pokrútený kmeň v sebe údajne ukrýva dobrú energiu a šťastie, z ktorého môže domácnosť ťažiť.

Pachira má rada svetlé polohy, ale nevadí jej ani svetlý súmrak. Potrebuje častú zálievku (na jar a v lete každé 3 – 4 dni, v zime raz za dva týždne). Vyžaduje vysokú vlhkosť vzduchu, preto sa odporúča pravidelne postrekovať jej listy.

Foto: shutterstock/Mid Tran Designer
  • Lopatkovec

Podľa povery prináša šťastie v láske… ženám. Hovorí sa tiež, že priťahuje peniaze. Nie je známe, či skutočne môže priniesť prosperitu, ale určite sa oplatí zaviesť ho do domácnosti pre jeho vlastnosti čistenia vzduchu. Vyžaduje svetlé miesto s rozptýleným svetlom a úrodnú, stále vlhkú pôdu.

Foto: shutterstock/stock_studio

Ako sa starať o rastliny v kvetináčoch?

Rastliny v kvetináčoch – či už prinášajú šťastie alebo nie – si vyžadujú správnu starostlivosť, špecifickú pre daný druh. Väčšina obľúbených kvetov, ktoré sa pestujú na Slovensku, však nie je náročná na údržbu. Univerzálne pravidlá, ktoré fungujú takmer v každom prípade, sú:

  • priepustný substrát,
  • drenážna vrstva na dne kvetináča,
  • pravidelné zavlažovanie a nepremokanie rastliny,
  • svetlé, ale nie priamo slnečné miesto,
  • nie príliš časté presádzanie.

Samozrejme, existujú špecifické druhy, ktorých pestovanie je komplikovanejšie, ako napríklad alokázia, azalka alebo gardénia. Tieto rastliny si však vyberajú skôr skúsení a trpezliví záhradníci. Medzi najjednoduchšie druhy patria sukulenty a kaktusy (napr. zamioculcas alebo hrubý kaktus), ktoré nemajú takmer žiadne nároky, vydržia dlho bez zalievania a – zároveň – môžu dosiahnuť skutočne veľkolepé rozmery.

Zaujíma vás, čo robiť, aby ste prilákali bohatstvo a úspech? Podľa povier a filozofie feng-šuej vám v tom môžu pomôcť rastliny v kvetináčoch. Koľko je na tom pravdy, nie je známe. Stojí však za to to vyskúšať a vytvoriť si na parapete zbierku „šťastných“ rastlín. Pilea, dracéna alebo orchidea by medzi nimi nemali chýbať.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento kvet prináša šťastie a bohatstvo. Nezabudnite ho umiestniť do vázy

Tieto rastliny prinášajú šťastie a prosperitu. Umiestnite ich do svojho domova a budú priťahovať dobrú energiu.


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

4 aktivity, ktoré na jeseň nevynechávam. Na jar susedia žiarlivo sledujú môj trávnik

06.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Budimir Jevtic). Sviežo zelený a hustý trávnik, ktorý priam vyzýva k tomu, aby ste sa postavili na bosé nohy,…

Žiadny ocot. Toaleta sa po jednej noci leskne. Patent mi povedala kamarátka upratovačka. Je to skvelé

6.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Ako sa zbaviť škvŕn na záchodovej mise? Keď tradičné metódy nepomáhajú, oplatí sa vytiahnuť ťažšie zbrane. Na…

Moja mama má skvelý nápad na umývanie okien. Sú lesklé a bez šmúh

06.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasiia Podenko). Ak je pre vás čistenie okien náročné a napriek lešteniu okná stále nie sú dokonale čisté, vyskúšajte…

Vyzerá ako monstera, ale má oveľa menšie požiadavky. Túto krásnu rastlinu zvládne každý

06.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Felix Santiago Allendes). Táto rastlina je známa svojimi krásnymi listami a originálnymi farbami. Je mimoriadne okrasná a má malé…

Čistý sporák za chvíľu! Budete prekvapení, že ste to ešte nerobili. Všetko, čo potrebujete, je jedlá sóda a ocot

6.10.2024 Redakcia vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Imagentle). Ako čistiť plynový sporák? Mnoho ľudí túto činnosť odkladá, hoci na ňu nepotrebujeme drahé a agresívne chemikálie. Stačí…

Auto Trendy

Maxus eTerron 9: predstavený elektrický pick-up s pohonom všetkých kolies

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - V USA sú elektrické pick-upy súčasťou hlavného biznisu výrobcov elektromobilov, ale v Európe ide o okrajové modely. Teraz však Maxus predstavuje svoj druhý model, eTerron…

Renault oživí ďalšiu legendu. Model 4 bude mať čoskoro premiéru

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Pôvodná verzia tohto mestského vozidla v tvare škatule sa objavila v roku 1961 a vyrábala sa 30 rokov. Teraz chce Renault tento ikonický model obnoviť.…

Je teraz najlepší čas na kúpu španielskeho SUV? Krajiny EÚ podporili novembrové zvýšenie cla

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Už teraz je známe, že EÚ od novembra zavedie sankčné clá na elektromobily dovážané z Číny. Nákup vysnívaného SUV sa tak od novembra môže ukázať…

Elektrický Hyundai Inster prichádza do EU

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Dve úrovne výbavy a dve batérie pre juhokórejské elektrické supermini. Prvé malé elektrické vozidlo Hyundai pre európsky trh, model Inster, je v EU a na…

Bola prekonaná ďalšia hranica. Porsche Taycan Turbo GT s novým rekordom v zrýchlení

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Časopis Car and Driver sa rozhodol otestovať, ako rýchlo nemecký elektromobil zrýchli na 60 km/h. Výsledok sa ukázal byť podstatne lepší, ako uvádza výrobca.

Takto bude vyzerať nové Audi RS 5 Avant? Mohlo by to byť najkrajšie kombi v segmente

6.10.2024 Redakcia Auto trendy - Audi nedávno predstavilo novú generáciu modelov A5 a S5, ktoré nahradili odchádzajúce modely B9 A4 a S4. Nemci sa tak teraz môžu sústrediť na uvedenie…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov