6.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).
Klasické fašírky majú jeden jedinečný recept, ktorého sa drží každý. Málokto sa rozhodne doň niečo pridať, ale my si na to trúfame. To, čo k ich základnej verzii pridáme, je chutné a aromatické. Táto surovina sa používa v mnohých jedlách, ale málokto ju kombinuje práve týmto spôsobom.
Tradičné fašírky majú mnoho priaznivcov. V niektorých domácnostiach sa podávajú každých pár dní. Keď však do mäsovej zmesi pridáte túto jedinú ingredienciu, rodina sa ich bude dožadovať každý deň. Čo sa skrýva v týchto fašírkach? Ich prekvapivou zložkou je kyslá kapusta. Zvyčajne sa pridáva ako hlavná zložka do kapustnice. Ukázalo sa, že rovnako dobre funguje aj s mletým mäsom. Aby však jej chuť nebola príliš intenzívna, prepláchnite ju pod studenou vodou. Odkvapkaná a nakrájaná je skvelým doplnkom a dodáva celku novú chuť. Tieto fašírky sa môžu podávať so zemiakmi a kapustovým šalátom.
Recept na fašírky s kyslou kapustou
Ingrediencie:
- 400 g mletého mäsa
- 250 g kyslej kapusty
- cibuľa
- vajce
- strúhanka
- soľ
- korenie
- olej na vyprážanie
Spôsob prípravy:
- Cibuľu ošúpeme, jemne nakrájame alebo nastrúhame na malom strúhadle. Na panvici rozohrejeme tuk a keď je horúci, pridáme cibuľu. Smažte, kým nezhnedne.
- Kapustu scedíme z nálevu, opláchneme ju pod studenou vodou a dôkladne vyžmýkame. Keď sa zbavíte prebytočnej vody, nakrájajte ju.
- Mäso vložte do väčšej misy a pridajte osmaženú cibuľu, kapustu a vajce. Prísady posypeme soľou a korením a pridáme lyžicu strúhanky. Hnetieme rukami, kým sa dobre nespojí.
- Zo vzniknutej mäsovej zmesi vytvarujte fašírky. Každú obalíme v strúhanke. Osmažte ich dohneda na tej istej panvici čo cibuľu. Podávajte s obľúbenými prílohami. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Najlepší kuchári používajú tento trik. Fašírky už nebudú piť tuk
S mamou sme sa pohádali o fašírky. Koľko vajec pridať do mletého mäsa? Pomery sú jasné
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.