7.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nerudol).
Špagety sa odporúčajú ako rýchla decembrová večera pre zaneprázdnených ľudí. Pozrite si tri jednoduché recepty na jedlá z cestovín. Výživné, rýchle a lacné – čo viac si priať? Určite vyskúšajte naše návrhy v čase vianočných príprav.
Špagety bolognese – tento recept vás očarí
Špagety bolognese sú obľúbeným jedlom na celom svete. O jeho milovníkov nie je núdza. Výhodou tohto pokrmu je, že je nielen chutný, ale aj rýchly na prípravu. Dá sa povedať, že bolonské špagety miluje každý. A čo viac, omáčka na špagety bolognese je kulinárskym majstrovským dielom. Recept na toto chutné jedlo nájdete nižšie.
Recept na bolonské špagety
Ingrediencie:
- 1 cibuľa
- 150 g slaniny
- 2 stonky zeleru
- 2 veľké mrkvy
- olivový olej
- 500 g mletého mäsa
- 250 ml červeného vína
- 250 bujónu
- 1 plechovka paradajok
- 3-4 PL paradajkového koncentrátu
- pol pohára mlieka
- cestoviny
- parmezán
Spôsob prípravy:
- Slaninu nakrájajte nadrobno.
- Vložte ju na panvicu.
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Pridajte ju na panvicu.
- Pór umyte a nakrájajte. Pridajte ho na panvicu.
- Mrkvu umyte, ošúpte a nastrúhajte.
- Všetko orestujte a pridajte na panvicu.
- Teraz sa postarajte o mäso.
- Opečte ho na panvici.
- Mäso vráťte do hrnca.
- Zalejte vínom a priveďte do varu.
- Pridajte horúci vývar.
- Pridajte paradajkový pretlak a paradajky z konzervy.
- Dochuťte korením. Varte 120 minút za občasného miešania. Po jednej hodine pridajte pohár mlieka. Premiešajte.
- Podávajte s uvarenými cestovinami a nastrúhaným parmezánom.
Carbonara – originálny recept
Carbonara v klasickej verzii neobsahuje smotanu, ako sa zvyčajne predpokladá. Pred nami je jednoduchý recept na lahodnú carbonaru. Večera bude vynikajúca!
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 100 g slaniny
- 150 g cestovín
- niekoľko strúčikov cesnaku
- nasekaná petržlenová vňať
- soľ, korenie
- 30 g parmezánu
Spôsob prípravy:
- Uvarte cestoviny.
- Rozbite vajcia do hlbokého taniera.
- Dochutíme a rozšľaháme vidličkou.
- Nakrájajte slaninu. Vložte ju na panvicu.
- Opečte ju. Pridajte nastrúhaný cesnak. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať.
- Chvíľu smažte na miernom ohni. Pridajte cestoviny. Premiešajte.
- Odstavte panvicu z ohňa. Pridajte polovicu syra. Dochuťte korením a soľou.
- Cestoviny zalejte vajíčkami. Premiešajte. Vajíčka sa spoja s horúcimi cestovinami a vytvoria hladkú omáčku.
- Cestoviny preložíme na taniere a posypeme syrom.
Cestoviny so špenátom – zdravé a chutné
Cestoviny so špenátom sú ďalším teplým jedlom, ktoré si môžete pripraviť za pár minút. A bez veľkej námahy!
Ingrediencie:
- 150 g cestovín
- polovica cibule
- niekoľko strúčikov cesnaku
- olivový olej
- pol lyžice masla
- 200 g špenátu (môže byť mrazený)
- pol pohára smotany
- pol pohára strúhaného parmezánu
Spôsob prípravy:
- Uvarte cestoviny.
- Špenát dôkladne umyte, sceďte alebo rozmrazte.
- Rozohrejte maslo a olej. Pridajte nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak a korenie.
- Pokračujte v pridávaní špenátu.
- Počas prípravy miešajte. Prilejte smotanu. Pridajte scedené cestoviny.
- Podľa chuti dochuťte korením. Vezmite časť syra a pridajte ho do špenátu.
- Pred podávaním posypte zvyškom syra.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Túto nasekanú surovinu pridajte k mletému mäsu. Dodá fašírkam novú vôňu a chuť
Po tomto recepte siahnem vždy, keď nemám nápad na večeru. Funguje zakaždým
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.