10.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maksim Lobach-Grauberger).
Niekedy sa môže stať, že máme nečakanú návštevu a nie sme na ňu pripravení. Ak sa tak stane, oplatí sa použiť tento recept, ktorý je hotový za krátky čas. Sušienky, ktoré z neho vznikajú, sú dokonale chrumkavé a majú jedinečnú chuť.
Na internete môžeme nájsť mnoho receptov na expresné sušienky. Ich výroba však nie je každému známa. Pri tomto pečení môžete ochutnať chuť, ktorú nie každý obľubuje. Hlavnou ingredienciou, ktorá mu dodáva práve tú, je marcipán. V kombinácii s mandľovou múkou, práškovým cukrom a ďalšími ingredienciami z neho vznikajú sušienky, ktoré sú ideálne ku káve. Okrem toho sa oplatí pripraviť na ne čokoládovú polevu. Môžete použiť tabuľky mliečnej alebo horkej čokolády, aby sušienky vyzerali lepšie, alebo ich môžete ozdobiť kúskami orechov.
Recept na marcipánové sušienky
Ingrediencie:
- 150 g pšeničnej múky
- 100 g mandľovej múky
- čajová lyžička prášku do pečiva
- 3 lyžice práškového cukru
- štipka soli
- 100 g marcipánu
- 20 ml amaretta
- 85 g masla
- žĺtok
- mliečna čokoláda
- lyžica kokosového oleja
Spôsob prípravy:
- Najprv pripravte cesto. Rozdrvte marcipán s amarettom.
- Do druhej misky preosejeme pšeničnú múku, pridáme mandľovú múku, prášok do pečiva a soľ.
- Maslo vložte do hrnca, rozpusťte ho na miernom ohni a potom vmiešajte práškový cukor. Smotanu šľahajte, kým nebude nadýchaná. Potom pridajte žĺtok a marcipánovú hmotu a opäť premiešajte.
- Pripravenú zmes pridajte k suchým prísadám a vypracujte hladké cesto. Rozdeľte ho na polovicu a rozvaľkajte na placky. Pomocou formičiek vykrajujte obľúbené figúrky.
- Každý kúsok cesta položte na plech vyložený papierom na pečenie. Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 10 minút, aby boli koláčiky hnedasté a zlatisté.
- Kým sa koláčiky pečú, pripravte si polevu. Čokoládu rozdeľte na menšie kúsky a dajte ich do misky. Rozpustite ju vo vodnom kúpeli spolu s kokosovým olejom. Všetko spolu premiešajte, aby bol krém homogénny.
- Upečené a vychladnuté koláčiky ponorte do polovice do čokolády. Odstavíme ich na mriežku, aby poleva stuhla. Po niekoľkých minútach sú sušienky pripravené na podávanie, dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vianočné perníčky pre lenivých? Všetko, čo potrebujete, je 30 minút, vrecko a zero talentu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.