13.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/WhiteYura).
Viacvrstvové koláče sú pomerne náročné na prácu. Bohatstvo chutí, ktoré si môžete vychutnať po ich príprave, však stojí za každú strávenú minútu. Toto je maková torta s kokosom!
Ingrediencie
Ingrediencie na cesto:
- 6 vaječných bielkov
- 3 žĺtky
- 120 g cukru
- 120 g maku
- 120 g kokosových hoblín
- 2 PL zemiakovej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Ingrediencie na punč:
- 50 ml kokosového likéru
- 125 ml vody
- 1 polievková lyžica cukru
Ingrediencie na krém:
- 800 ml mlieka
- 100 g cukru
- 2 vanilkové pudingy (2×40 g)
- 3 žĺtky
- 200 g masla
Ingrediencie na dno:
- 300 g maslových sušienok
- 150 g masla
Ingrediencie na polevu:
- 100 g dezertnej čokolády
- 50 g masla
Postup
- Pudingový prášok rozpustite v približne 150 ml mlieka. Zvyšok mlieka zvarte v hrnci. Medzitým vyšľahajte 3 žĺtky s cukrom do nadýchanej peny. Vmiešajte pudingový zákvas. Do vriaceho mlieka pomaly prilievajte vaječnú a pudingovú zmes, pričom obsah hrnca neustále miešajte. Odstavte, aby vychladol.
- Bielka (izbovej teploty) vyšľahajte so štipkou soli do tuhej peny. Ku koncu šľahania pridajte po jednom z troch žĺtkov. Pomocou stierky jemne premiešajte vaječnú zmes so zemiakovou múkou a práškom do pečiva, potom s makom a kokosovými hoblinami. Cesto nalejte do formy s rozmermi 20×30 cm vyloženej papierom na pečenie. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte približne 30-40 minút. Keď koláč úplne vychladne, rozrežte ho na dve časti a namočte do punču z vody, cukru a kokosového likéru.
- V hrnci rozpustite 150 g masla. Sušienky rozdrvte v kuchynskom robote (na drobno) a zmiešajte s rozpusteným maslom. Vzniknutou zmesou pokryte dno formy, v ktorej ste piekli makový koláč.
- Čokoládu a maslo rozpustite v hrnci a vymiešajte na hladkú hmotu. Odstavte a nechajte mierne vychladnúť.
- 200 g masla vymiešajte do bledej smotany. Postupne pridávajte vychladnutý puding bez prestávky. Polovicu vzniknutého krému rozotrite na plech. Položte naň tortový korpus, rozotrite naň zvyšok krému a pritlačte ho druhým makovým korpusom. Vrch rovnomerne potrite čokoládou. Vložte do chladničky na niekoľko hodín.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Žiadne pečenie ani balenie. Mama a stará mama budú nadšené, keď uvidia tento recept
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.