14.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tatiana Volgutova).
Bravčové kotlety už patria k nedeľnej klasike. Podávané so zemiakmi a domácim šalátom môžu byť veľmi chutné, ale ťažko takúto večeru nazvať špeciálnou. Ak chcete svoj jedálny lístok trochu spestriť, vyskúšajte bravčové kotlety v hubovej omáčke. Zvládnete ju pripraviť za krátky čas a stačí vám na to jedna panvica.
Jedlá z jedného hrnca, alebo v tomto prípade „z jednéj panvice“, sú veľmi obľúbené medzi zaneprázdnenými ľuďmi. Veď nie každý má dostatok času na to, aby stál hodiny pri kuchynskej linke. Bravčové mäso v hubovej omáčke priamo z panvice je riešenie, ktoré vás zachráni, keď sa povinnosti nahromadia ako kopa bielizne. Vaša rodina si bude pýtať len viac.
Ingrediencie
- 4 plátky bravčového stehna
- 300 g šampiňónov
- 2 biele cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2-3 lyžice vyčisteného masla
- 2 PL pšeničnej múky
- 150 ml zeleninového alebo mäsového vývaru
- 100 ml smotany
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- hrsť nasekaného kôpru
Šťavnatá bravčová panenka v hubovej omáčke. Vaša rodina bude tlieskať od radosti
- Bravčové mäso naklepte tĺčikom, posypte soľou a korením a potom ho obaľte v múke.
- Na panvici na strednom plameni rozpustite vyčistené maslo.
- Pripravené plátky bravčového mäsa opečte z oboch strán dozlatista. Vyberieme z panvice a mäso zabalíme do alobalu, aby zostalo teplé.
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Osmažte ju na tom istom tuku. Ku koncu pridajte pretlačený cesnak.
- Z šampiňónov odstráňte piesok a zeminu. Nakrájajte ich na plátky alebo kocky a pridajte k cibuli a cesnaku. Šampiňóny smažte bez pridania soli, aby nepustili príliš veľa vody.
- Opečené šampiňóny spolu s cibuľou a cesnakom zalejte vývarom.
- Do omáčky pridajte smotanu a dochuťte podľa chuti.
Keď je omáčka hotová, jednoducho pridajte opečené bravčové mäso a prikryté ho nechajte dusiť. Občas obsah panvice premiešajte, aby sa nič neprilepilo na dno panvice. Pred podávaním je najlepšie omáčku ozdobiť nasekaným kôprom. Dobre poslúži aj mrazený kôpor alebo v krajnom prípade petržlenová vňať. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Túto nasekanú surovinu pridajte k mletému mäsu. Dodá fašírkam novú vôňu a chuť
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.