16.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/Waldrebell Pixabay/cmtsouthshoreroad).
Sušené huby sú ingredienciou, ktorá sa nachádza v mnohých vianočných jedlách a len ťažko si bez nich predstaviť štedrovečernú večeru. Aby však mali jedinečnú chuť a konzistenciu, musíme ich najskôr poriadne namočiť. V tomto prípade sa oplatí nahradiť vodu inou ingredienciou, ktorá z našich húb vytiahne ešte viac chuti. Povieme vám, ako na to.
Chuť našich húb je ovplyvnená nielen ich namáčaním, ale aj vodou, v ktorej naše huby budú. A čo viac, ich arómu môžeme vylepšiť tým, že ich namočíme do niečoho úplne iného ako je voda. Potom zmiernime horkú pachuť a vytiahneme z húb to najlepšie, vďaka čomu budú naše vianočné jedlá ešte chutnejšie. Skontrolujte, ako správne namočiť sušené huby.
V akej vode je najlepšie namáčať sušené huby?
Namáčanie sušených húb je dôležitým prvkom vianočných príprav. Často budete počuť o mnohých rôznych spôsoboch, ako to urobiť. Ak sa však rozhodneme huby namočiť do vody, mali by sme zvoliť nasledujúci spoľahlivý spôsob.
Najprv si, samozrejme, musíme umyť huby, najlepšie vo vlažnej vode. Potom ich scedíme a potom prejdeme k namáčaniu. Sušené huby by sme mali vložiť do malého množstva teplej vody. Aby sme to urobili, musíme ho naliať na huby a niekoľkokrát premiešať.
Pokiaľ ide o dĺžku namáčania húb, je to celkom univerzálna záležitosť. Niekto ich máča na pár hodín, iný cez noc. Najdôležitejšie však je, že hríby a hríby by mali byť namočené na čo najkratšiu dobu. Dôležité je aj to, kedy boli huby nazbierané, pretože tohtoročné budú tie, ktoré sú najrýchlejšie premočené.
Do čoho ešte namáčať sušené huby, aby boli chutné a aromatické?
Ak však chceme dosiahnuť ešte lepšie výsledky, oplatí sa použiť iný spôsob namáčania sušených húb. Potom namiesto vody použijeme teplé mlieko so soľou.
Touto kombináciou huby oveľa rýchlejšie zmäknú a nebudeme musieť čakať celú noc, kým budú pripravené na použitie. Pamätajte však, že huby namočené v mlieku sa musia kúpať aspoň hodinu, aby sa zbavili ich horkej chuti.
Výsledkom je, že po použití tejto metódy budú naše huby jemnejšie a navyše získajú vôňu a zamatovú chuť. Mlieko môžeme nahradiť aj octom, ktorý navyše zvýrazní chuť húb a za krátky čas ich zjemní.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Nenecháva chlieb v chlebníku. Našla si lepšie miesto. „Predĺži čerstvosť o polovicu“
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.