21.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sergey Fatin).
Vianoce sú plné pôstnych jedál, ale hneď po Štedrom večeri dominujú na stoloch našich domácností rôzne údeniny a lahodné mäsá. Bravčové karé je najjednoduchším riešením, bohužiaľ, táto várka niekedy býva suchá ako čips. Touto metódou sa môžete vyhnúť kulinárskemu neúspechu – stačí aromatický kúpeľ a korenie.
Toto je posledná výzva na vianočné prípravy. Okrem pôstnych jedál sa oplatí dať si aj mäsitý prídavok, ktorý zo stola zmizne v okamihu. Ak teda chcete, aby vaše vianočné bravčové karé vyšlo majstrovsky, pozrite sa, čomu by ste mali počas príprav venovať pozornosť.
Bravčové karé ideálne na sviatky. S týmto trikom bude šťavnaté ako nikdy predtým
Na vianočnom stole nesmie chýbať tanier s domácimi údeninami a chutným mäsom. Bravčové karé je už klasika, ktorá sa často vyberá ako občerstvenie alebo sa pridáva do sendvičov. Ako teda pripraviť túto dávku mäsa, aby bola dokonale šťavnatá, jemná a plná chuti? Vďaka metóde 2×5 už nikdy nebude mäso suché alebo tvrdé.
Zaujíma vás, v čom spočíva tento fenomén? Všetko je to o varení na časti. Pri metóde 2×5 varíte bravčové mäso päť minút a potom ho necháte cez noc odpočívať. Na druhý deň sa celý proces zopakuje. Pomalá macerácia udržuje mäso čo najšťavnatejšie a zachováva jeho charakteristickú chuť a vôňu.
10-minútové bravčové karé – šťavnatá dokonalosť, ktorá vyvolá rozruch na vianočnom stole
Zloženie:
- 1 kg vykosteného bravčového karé,
- 10 strúčikov cesnaku,
- 4 lyžice soli,
- 2 bobkové listy,
- 2 guľôčky nového korenia,
- 3 guľôčky korenia,
- 3 čajové lyžičky majoránky,
- 2 lyžice majonézy,
- 2 l studenej vody.
Spôsob prípravy:
- Začnite prípravou korenia. Cesnak ošúpte a pretlačte cez lis, potom ho zalejte vodou a pridajte majonézu, soľ, korenie, bobkový list a majoránku.
- Táto marináda by mala byť vo veľkom hrnci. Do hrnca vložte aj mäso. Varte päť minút od momentu, keď začne vrieť, a potom nechajte mäso v marináde marinovať aspoň šesť hodín (môže takto stáť aj cez noc).
- Na druhý deň položte hrniec späť na horák a mäso varte päť minút. Nakoniec pripravte ďalšiu marinádu na minimálne šesť hodín. Takto pripravené mäso má bohatú chuť, je šťavnaté a jemné.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Bravčová panenka je suchá a tvrdá? Pravdepodobne robíte dve základné chyby
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.