Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Domácnosť, Zaujímavosti,

Tento príbeh je podnetom na zamyslenie. Radšej skontrolujte, čo presne sa skrýva vo vašom vianočnom stromčeku

22.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Studio113). Jedným z účelov vianočného stromčeka doma je dať naň darčeky. Sú však prípady, keď sa darček s prekvapením nenachádza pod stromčekom, ale na...

22.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Studio113).

Jedným z účelov vianočného stromčeka doma je dať naň darčeky. Sú však prípady, keď sa darček s prekvapením nenachádza pod stromčekom, ale na ňom, a to v podobe živého tvora. To bol prípad rodiny Whiteovcov z Lexingtonu v Kentucky, ktorá si po niekoľkých dňoch uvedomila, že na ich vianočnom stromčeku sa usídlil nepozvaný hosť.

Foto: shutterstock.com/Studio113

Nezvyčajný objav pri praní koberca

Mala to byť každoročná tradícia – Michael White a jeho najbližší sa vybrali na neďalekú farmu, kde spoločne vybrali podľa nich ideálny vianočný stromček. Po návrate domov sa všetci horlivo pustili do zdobenia vianočného stromčeka.

Nebyť toho, že sa v dome Whiteovcov objavil zamestnanec externej firmy, aby vypral koberce, nikto by sa nedozvedel o „prekvapení“, ktoré prišlo z farmy spolu so stromčekom.

Bobby Hayes, majiteľ firmy na pranie kobercov, dohodol s hlavou rodiny Whiteovcov všetky podrobnosti požadovanej služby a pristúpil k čisteniu. Zapojil potrebný stroj a práve keď sa chystal odovzdať svoju prácu, jeho pozornosť upútal pohybujúci sa vianočný stromček.

Muž najprv nemohol uveriť vlastným očiam, ale čoskoro mu došlo, že to, čo pred sebou vidí, je živá sova sediaca na vianočnom stromčeku.

Sova sedela na spodnom konári. Keď som ju zbadal, schovala sa hlbšie. Trvalo mi niekoľko minút, kým som ju našiel,“ – Hayesove slová cituje webová stránka denníka Daily Mail.

Bobby okamžite schmatol telefón, odfotil svoj nález a poslal ho majiteľovi domu. Hayes tiež priznal, že sa rozhodol sovu vypustiť do záhrady. Skôr než sa tak však stalo, vták sa pokúsil ukryť hlbšie vo vetvách vianočného stromčeka.

Bol som prekvapený a možno aj šokovaný. Nikdy som si nepredstavoval, že sa mi niečo také stane.“ – tvrdil majiteľ spoločnosti na čistenie kobercov.

Mám tri psy, túto miestnosť používame nonstop, napríklad keď spolu pozeráme televíziu. Nič sme si nevšimli,“ – Povedala majiteľka domu Michele Whiteová, ktorú citovala televízia Sky News.

Sova, ktorá sa skrývala na vianočnom stromčeku, na ňom strávila niekoľko dní a bola očividne vystrašená a hladná. Po nakŕmení ju rodina Whiteovcov vypustila do voľnej prírody.

Sova ukrytá v obrovskom vianočnom stromčeku precestovala 300 kilometrov

Podobná situácia sa stala v roku 2020 s obrovským vianočným stromčekom s „prekvapením“ nainštalovaným v Rockefellerovom centre v New Yorku.

Oneonta je malé mesto s 13 000 obyvateľmi v štáte New York. Pre svoj terén sa niekedy označuje ako „mesto kopcov„. Práve odtiaľto pochádza stromček, ktorý tento rok stál v Rockefellerovom centre.

Cesta dlhá takmer 300 kilometrov trvala niekoľko dní a čiastočne ju sprevádzala polícia. Niet divu, veď náklad bol impozantný: 23 metrov vysoký, 11 ton vážiaci a húštinou stále zelených jedľových konárov.

Hoci sa počas prepravy vianočného stromčeka dodržiavali všetky bezpečnostné normy, na ceste sa prichytil čierny pasažier – malá sova, ktorú po príchode našiel v jedľových konároch jeden zo zamestnancov zodpovedných za zdobenie stromčeka.

„Vystrašený, dehydrovaný, hladný, ale celý a zdravý„. – Takto vtedy opísala stav sovy reportérom Guardianu Ellen Kalishová z centra Ravensbeard Wildlife Centre, ktoré pomáha zvieratám. Zviera bolo vyšetrené, podstúpilo röntgenové vyšetrenie a ako útechu mu bolo podaných „toľko myší, koľko mohlo zjesť„.

Kalishová dodala, že hoci je sova malá, už to nie je mláďa – je to dospelý jedinec, ktorý patrí k jednému z najmenších druhov sov, tzv. chlpatých. „Je to veľmi zaujímavý druh,“ – Vysvetlila reportérom BBC. „Žijú v noci a sú dokonale maskované. Je nemožné ich spozorovať, ak neviete, kam sa pozerať.“

Dravý vták dostal nielen lekársku pomoc a potravu, ale aj meno. Dostal meno – ako inak – Rockefeller.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Na mačku pôsobí ako plachta na býka. Osvedčené spôsoby ochrany vianočného stromčeka

Tento rok nebudem vyťahovať ozdoby z krabice. Vianočný stromček zdobím inak. „Stojí to za to, je to veľmi pekné.“


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vydlabte do zemiaka dieru a odneste ho na noc do kúpeľne. Ráno nebudete veriť vlastným očiam

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Ako sa zbaviť strieborných rybičiek? Môžete ich nalákať na jedno miesto jednoduchým a ekologickým spôsobom bez použitia…

Robíte to, keď kupujete paradajky? Robíte veľkú chybu. Produkt sa rýchlejšie pokazí

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Redaktion93). Mnohí Slováci robia pri nákupe paradajok trestuhodnú chybu. Výsledkom je, že namiesto toho, aby ušetrili peniaze, na tom…

Jednu čajovú lyžičku nalejte do vody pred varením. Vajcia nebudú praskať. Je to starý trik skúsených kuchárov

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/senadamie). Mnoho ľudí sa sťažuje, že vajcia počas varenia praskajú. Zistite, čím je to spôsobené a čo môžete urobiť,…

Počas rozhovoru venujte pozornosť týmto znakom. Naznačujú nadpriemernú inteligenciu

15.9.2024 redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nicoleta Ionescu). Aj v obyčajnom rozhovore dokážeme rozpoznať, či je náš partner nadpriemerne inteligentný, alebo naopak. Stačí vedieť, na…

Rozpusťte trochu soli v octe a vytrite to. Pozor! Lesk vás oslepí

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Maxal Tamor). Čo môžete vyčistiť soľou a octom? Ukazuje sa, že toto nenápadné duo môžete použiť nielen v kuchyni,…

Auto Trendy

Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla sa túto záležitosť ďalej preskúmať.

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025.

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody o clách. Čína odporúča výrobcom automobilov…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol predstavený na špeciálnom podujatí.

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa mal koncom tohto roka. Hyundai uvedenie…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov