25.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aleksander Krsmanovic).
Rozmrazovanie rýb sa na prvý pohľad môže zdať ako jednoduchá práca a v skutočnosti ju mnoho ľudí nezvládne. Najväčším problémom sa ukáže byť konzistencia mäsa, ktorá je často veľmi nevýrazná. Našťastie poznáme spôsob, ako zabezpečiť, aby sa ryba už nikdy nezmenila na kašu. Stačí, ak sa ním budete riadiť.
Mrazené kúsky rýb má určite v mrazničke každý. Najmä teraz, počas sviatočného obdobia, ich máme veľa a hromadne ich rozmrazujeme. Pri tomto procese však treba dávať pozor. Neodborné rozmrazovanie môže viesť k tomu, že ryba nebude chutná a stratí svoj vzhľad. Určite by nikto z nás nechcel nájsť na tanieri rozmazanú rybu, ktorú nikto nechce jesť. Aby sa to nestalo, odporúčame použiť tieto tipy. Každý z nich je účinný a zaručuje, že ryba bude mať správnu konzistenciu.
Ako bezpečne rozmraziť ryby?
Najbezpečnejší spôsob rozmrazovania rýb je nechať ich na tanieri a vložiť ich do chladničky. Takto pripravená sa bude rozmrazovať niekoľko hodín, preto je dobré ju vybrať deň pred prípravou jedla z nej. Je potrebné spomenúť, že z misky by ste mali každú chvíľu vyliať vodu, ktorá sa tam nahromadila. Tento spôsob umožní pomalé rozmrazovanie ryby, ale práve to nepoškodí jej jemnú štruktúru. Musíte mať na pamäti, že rybu nemožno rozmrazovať pri izbovej teplote. Ak tak urobíme, v mäse sa rozmrazia baktérie, ktoré nám môžu uškodiť.
Ak však nemáte toľko času, aby ste počkali, kým sa kusy rozmrazia, môžete použiť rúru. Mäso vložte do rúry a potom do spotrebiča predhriateho na 70 °C. Keď sa ľad na povrchu kôrky začne topiť, postupne zvyšujte výkon ohrevu. Nezabudnite sa vyhnúť náhlym zmenám teploty. To môže spôsobiť, že mäso stratí svoju chuť. Po rozmrazení týmto spôsobom je dobré osušiť pláty papierovou utierkou.
Ďalším spôsobom je namočiť ju do misky so sýtenou vodou alebo mliekom. Ak si na tento účel vyberiete druhý nápoj, kúsky získajú krémovejšiu chuť. Rovnako ako pri rozmrazovaní v rúre je dobré rybu po rozmrazení osušiť uterákom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Moja stará mama týmto vždy posype panvicu pred vyprážaním. Vďaka tomu ryba nikdy nestrieka
Nezabudnite ho pridať do polievky alebo mäsa. Takto uložíte pripravovaný pokrm
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.