30.12.2023 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture).
Posledné prípravy na nadchádzajúci Silvester začínajú naberať na obrátkach. Párty oblečenie už visí v šatníku a domáce spa je v plnom prúde. Príprava občerstvenia pre pozvaných hostí je stále na zozname povinností. Ak nechcete byť zavretí v kuchyni celé hodiny, vyberte si tieto expresné recepty.
Expresný šalát s tortellini
Kombinácia zeleniny a tortellini plnených chutnou plnkou v šaláte je nápadom na jedlo dva v jednom. Len z niekoľkých jednoduchých ingrediencií môžete pripraviť sýte občerstvenie, ktoré na silvestrovskej párty zmizne do poslednej lyžičky.
Ingrediencie:
- 300 g cestovín tortellini so špenátom a syrom ricotta
- ½ červenej alebo žltej papriky
- 100 g hydinovej šunky
- 100 g rukoly
- 1 plechovka konzervovanej kukurice
- ½ zelenej uhorky
- 3 lyžice majonézy
- 1 polievková lyžica gréckeho jogurtu
- 1-2 strúčiky cesnaku
- Soľ a korenie podľa chuti
Príprava:
- Uvarte tortellini v osolenej vode podľa pokynov výrobcu. Scedíme ich, preložíme na tanier a necháme vychladnúť.
- Scedenú kukuricu vložte do veľkej šalátovej misy a potom si pripravte ostatné prísady.
- Papriku, uhorku a šunku nakrájajte na malé kocky a pridajte ku kukurici. Na vrch položte rukolu a tortellini.
- Teraz sa pustite do prípravy cesnakovej omáčky. V malej miske zmiešajte majonézu, grécky jogurt, pretlačený cesnak, korenie a soľ.
- Dresingom polejeme šalát a dôkladne premiešame. Pokrm podávajte ihneď po príprave. Dobrú chuť!
Párty sendviče s hruškou a syrom s modrou plesňou
Malé sendviče so sladkou príchuťou karamelizovanej hrušky, orechovým nádychom a výrazným charakterom modrého syra si získajú srdcia gurmánov. Na ich prípravu môžete použiť domácu bagetu alebo si vybrať upečenú z blízkej pekárne.
Ingrediencie:
- 2 bagety
- olivový olej
- 1 hruška
- ½ čajovej lyžičky cukru
- hrsť rukoly
- 60 g syra s modrou plesňou
- balzamikový ocot
- hrsť vlašských orechov
Príprava:
- Najprv nakrájajte chrumkavé bagety na malé plátky, ktoré potom bohato potrite olivovým olejom. Na každý plátok položíme časť rukoly.
- Hrušku so šupkou nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré potom opečieme na veľmi horúcej panvici s trochou oleja.
- Ohriate hrušky posypeme 1 lyžičkou cukru a smažíme, kým pekne neskaramelizujú. Keď zistíte, že každý plátok získal hnedú farbu, vyberte ich z panvice.
- Hrušky položte na rukolu, pridajte na kocky nakrájaný syr s modrou plesňou a ozdobte nasekanými vlašskými orechmi a kvapkou balzamikového octu. Dobrú chuť!
Šampiňóny v chrumkavom syrovom cestíčku
Zaujímavý doplnok k večeri a perfektné občerstvenie na silvestrovské šialenstvo. Chutné šampiňóny v syrovom cestíčku sa najlepšie podávajú teplé. Pripravte si ich pred príchodom hostí a počas večierka ich chvíľu ohrievajte v rúre alebo mikrovlnnej rúre a podávajte ich hladným návštevníkom večierka.
Ingrediencie:
- 400 g šampiňónov
- 2-3 vajcia
- 60 g strúhaného žltého syra
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 3 polievkové lyžice pšeničnej múky
- 4-5 polievkových lyžíc strúhanky
- soľ a korenie podľa chuti
Príprava:
- Vajíčka rozklepnite do malej misky a dôkladne ich rozšľahajte. Potom pridáme preosiatu múku, korenie a nastrúhaný syr.
- Všetky prísady premiešajte metličkou alebo vidličkou, kým cesto nezíska hustú konzistenciu.
- Šampiňóny ošúpeme, odrežeme stonky, dôkladne ich namočíme do cesta a obalíme v strúhanke.
- Huby opečieme na rozpálenom oleji, pričom dbáme na to, aby boli opečené zo všetkých strán.
- Keď sú huby usmažené, preložte ich na tanier vystlaný papierovou utierkou a nechajte odkvapkať prebytočný tuk.
- Podávajte ako občerstvenie alebo s obľúbenými omáčkami. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Za tento silvestrovský pokrm vás budú nosiť na rukách. Kľúčom je prísada, ktorá pomáha pri kocovine
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.