2.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).
Ak chcete dosiahnuť lahodný a krásne voňavý piškótový koláč, nemusíte doň pridávať len arómy. Stačí urobiť jednu vec pred naliatím zmesi do formy a piškótový koláč bude počas pečenia nádherne voňavý. Vyskúšajte to raz a tento rýchly a jednoduchý spôsob budete používať vždy.
Piškótové cesto je vynikajúcim základom pre mnohé torty a dezerty a nemusíte ho používať len na výrobu narodeninových tort. Jeho chuť a vôňa sa dá rýchlo a jednoducho vylepšiť pomocou niekoľkých kulinárskych trikov.
Piškótový koláč vonia po vajíčkach a vy to chcete zmeniť? Urobte pred pečením jednu vec a poteší vás svojou vôňou
Ak chcete, aby vaša piškótová torta získala výnimočnú vôňu, môžete urobiť jednu vec ešte predtým, ako ju nalejete do formy. Zvyčajne sa tortová forma vysype strúhankou, aby sa hotový koláč po upečení ľahšie odlepil a nelepil sa. Oplatí sa však vymeniť ich za iné prísady, ktoré ešte viac zvýraznia chuť a vôňu piškótového koláča. Čo sa osvedčilo? Predovšetkým kokosové lupienky. Nie každý ich však má rád, v takom prípade je rovnako dobré použiť mleté orechy.
Čo pridať do piškótového cesta, aby bolo vlhké a voňavé? Môžete ho namočiť do voňavej zmesi
Aj keď vám piškótový koláč vyjde suchý, nič nie je stratené. Nezabudnite, že pred podávaním by ste ju mali ešte dobre namočiť. Ak chcete, aby váš piškót nielen skvele chutil, ale aj fantasticky voňal, existujú dve obľúbené možnosti. Tie jej dodajú krásnu vôňu a zabezpečia jej dostatočnú vlhkosť. Na to môžete použiť najjednoduchšiu trojzložkovú zmes, na ktorú potrebujete vodu, cukor a šťavu z vylisovaných citrónov. Pomer zvoľte podľa svojich predstáv. Ak máte radi sladkú tekutinu na namáčanie, pridajte viac cukru. A ak chcete intenzívnu vôňu a kyslú chuť, hodí sa viac citrónovej šťavy. Nezabudnite tiež, že citrón môžete nahradiť akýmkoľvek iným citrusom, ktorý máte radi, aby ste ešte viac zvýšili arómu piškótového koláča. Na namáčanie sa dobre hodí aj vychladená káva, pretože jej aróma sa dokonale hodí k neutrálnemu piškótovému koláču.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Makový koláč s čokoládovým krémom
Položte ho na silvestrovský stôl a zmizne ešte pred polnocou. Vždy vyjde
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.