Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Zaujímavosti,

Rezance ako žiadne iné. Môžete jesť bez obáv, že stratíte svoju štíhlu postavu

3.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ingrid Balabanova). Hoci si mnohí ľudia spájajú cestoviny s Talianskom, ich domovom je Čína, kde sú dodnes veľmi obľúbenou potravinou. Hoci sa o rezancoch...

3.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ingrid Balabanova).

Hoci si mnohí ľudia spájajú cestoviny s Talianskom, ich domovom je Čína, kde sú dodnes veľmi obľúbenou potravinou. Hoci sa o rezancoch už veľa povedalo a napísalo, tým tradičným, ktoré sa vyskytujú v slovenskej kuchyni, sa vyčíta nadváha a obezita. Ak však máme radi staré dobré rezance, nemusíme sa ich vzdávať, ale siahnuť po konjakových rezancoch, ktoré začínajú dobýjať slovenský trh.

Foto: shutterstock.com/Ingrid Balabanova

Konjakové rezance: Niekoľko slov o výrobku

Konjakové rezance, známe aj ako rezance shirataki, sú výrobkom, ktorý sa v slovenských obchodoch začal objavovať len nedávno a ktorý si len získava uznanie. Napriek zdaniu nejde o výživovú novinku posledných rokov, ale o niečo, čo bolo vyvinuté už v 6. storočí nášho letopočtu v Ázii. Konjakové rezance nie sú hneď každému po chuti: majú trochu inú, gélovú konzistenciu, ktorá sa líši od rezancov, ktoré poznáme, tiež sa musia žuť trochu dlhšie a ich počiatočná pachuť nie je vždy povzbudivá. Oplatí sa však vedieť, ako ich pripraviť: potom budú pôvabným doplnkom jedál, a to, že sú nízkokalorické, je ďalší argument, prečo po nich siahnuť.

Ázijské rezance: Ako sa vyrábajú?

Aké je tajomstvo koniakových rezancovov? V prvom rade je to skutočnosť, že sa skladajú z 90 % z vody, pričom spojivo tvorí múka získaná z rastliny, ktorá rastie v Ázii, konjac rezance. Krátke a jednoduché zloženie je úspechom týchto rezancov, ktoré Ázijčania konzumujú už stáročia a ktoré môžu smelo konkurovať rezancom vyrobeným z tradičných obilnín. Zaujímavé je, že ak sa rezance konjac správne uvaria, stanú sa univerzálnym výrobkom a ich chuť bude závisieť od prísad, s ktorými sa podávajú. Konjaková múka dokonale absorbuje chute a takéto rezance sú len kulisou pre úžasné jedlo, ktoré z nich pripravíte.

Zázračné rezance? Tu sú výhody shirataki (koniakových rezancov)

Už je známe, že charakteristickým znakom rezancov konjac je ich jednoduché zloženie. To však nie je jediná vec, ktorá ich robí žiadanými v mnohých kútoch sveta. Shirataki je bohatým zdrojom vlákniny a ako je známe, práve táto látka má veľký vplyv na črevá: zlepšuje ich funkciu, podporuje udržiavanie štíhlej postavy, odrádza od maškrtenia medzi jedlami a tiež podporuje imunitu. Ďalším faktom v jej prospech je, že je nízkokalorická, pretože v 100 g nájdete len 6 kcal, čo nebude útočiť na udržanie hmotnosti.

Konjakové rezance neobsahujú lepok, takže ich môžu konzumovať aj ľudia trpiaci rôznymi žalúdočnými ochoreniami vrátane celiakie, intolerancie a alergie na lepok. Vďaka jednoduchému zloženiu sú cestoviny vhodné aj pre diabetikov, pretože majú veľmi nízky glykemický index. Vďaka tejto skutočnosti je ľahšie kontrolovať hladinu cukru v krvi a vyhnúť sa záchvatom vlčieho hladu.

Ako konzumovať konjakove rezance?

Predtým, ako sa naučíte konzumovať rezance konjac, je dôležité vedieť, ako ich dobre uvariť, pretože prvý kontakt s týmto produktom môže odradiť od ďalšieho kulinárskeho dobývania. Shirataki je k dispozícii vo vreckách s tekutinou, ktorá má veľmi výraznú vôňu a nie každému vyhovuje. Pred prípravou je preto dobré konjakové rezance po otvorení opláchnuť pod studenou a tečúcou vodou, čím sa zbavíte nepríjemnosti.

Teraz už zostáva len uvariť rezance podľa návodu na obale, čo je proces, ktorý trvá doslova pár minút. Nakoniec prídavok. S čím podávať rezance konjac? Hoci sa zdá prirodzené pripravovať ich na ázijský spôsob, nie je to ich jediné použitie. Môžete ho jednoducho pridať do všetkých svojich obľúbených jedál a pokrmov, v ktorých predtým kraľoval jeho pšeničný náprotivok. Úlohu vám uľahčí skutočnosť, že konjataki sa čoraz častejšie predáva v rôznych formách, takže s jeho použitím a aplikáciou nebude problém.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Špagety na decembrovú rýchlu večeru. Niečo špeciálne pre zaneprázdnených

Po tomto recepte siahnem vždy, keď nemám nápad na večeru. Funguje zakaždým


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Takúto obuv vám váš podológ neodpustí. Je to zločin proti vašim nohám.

11.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/G-Stock Studio). Zrejme dobre vieme, že o nohy by sme sa mali starať po celý rok, nielen keď ich…

Pridávam ju do zemiakových placiek v určitom čase. Sú zlatisté a chrumkavé

11.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/DROBOT VIKTORIIA). Zemiakové placky sú jedným z najväčších kulinárskych pôžitkov a či už ich máte radšej so soľou, smotanou…

Toto korenie pritiahne peniaze. Posypte si ním nohy a ruky na jar

11.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/andersphoto shutterstock/amphaiwan). Jar je obdobím nových príležitostí. Začiatkom apríla by nebolo na škodu vykonať jednoduchý rituál, aby ste do…

Koľko krokov denne treba urobiť, aby ste boli zdraví? Vedci majú prekvapivú odpoveď

08.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/lzf). Koľko krokov denne je potrebných, aby ste si udržali zdravie a kondíciu? Odpoveď poteší najmä tých, ktorí nie…

Neuveriteľné, čo odhalili v reštaurácii, kde jedávali William a Harry. „Behali po kútoch“

11.04.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/B. Lenoir Wikimedia Commons/DFID - UK Department for International Development, CC BY 2.0). Luxusná londýnska reštaurácia, ktorú navštevovali členovia…

Auto Trendy

MG ZS so „superhrubou“ reťazou rozdeľuje názory

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Čínske autá, či už sa nám to páči alebo nie, si pomaly získavajú svoje miesto na európskom trhu. MG ZS, jedno z najlacnejších SUV, priťahuje…

Automobilová kríza v Taliansku: Je toto začiatok konca?

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Taliansko, krajina preslávená ikonickými automobilmi, sa zmieta v najväčšej kríze automobilovej výroby od konca druhej svetovej vojny. Produkcia vozidiel sa prepadla na úroveň roku 1956…

Kanada vracia úder: 25 % clo na americké autá!

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Kanadská vláda zareagovala razantne na clá Donalda Trumpa. Od stredy rána vstúpili do platnosti 25-percentné clo na autá dovážané z USA. Očakávajú sa vyššie ceny…

Najpodivnejší Classe G všetkých čias: Keď sa luxus spojí s vesmírom

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si vozidlo, ktoré kombinuje luxus, futuristický dizajn a dobrodružnú atmosféru vesmírnej misie. Mercedes-Moncler Project Mondo G nie je iba auto – je to umelecké…

Bad Ems: Kúpeľný klenot, kde sa liečili cisári, teraz na zozname UNESCO

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde sa história snúbi s liečivou silou prírody, kde sa prechádzali európski panovníci a kde môžete načerpať energiu v termálnych prameňoch. Bad…

Ste za volantom nervózni? Zistite, ako si zachovať chladnú hlavu na cestách

11.4.2025 Redakcia Auto trendy - Z výskumu vyplýva, že viac ako 80 % vodičov je aspoň raz týždenne svedkom agresívneho správania na cestách. Medzi takéto situácie patria okrem iného: oslepujúce…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov