Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Zaujímavosti,

Rezance ako žiadne iné. Môžete jesť bez obáv, že stratíte svoju štíhlu postavu

3.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ingrid Balabanova). Hoci si mnohí ľudia spájajú cestoviny s Talianskom, ich domovom je Čína, kde sú dodnes veľmi obľúbenou potravinou. Hoci sa o rezancoch...

3.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ingrid Balabanova).

Hoci si mnohí ľudia spájajú cestoviny s Talianskom, ich domovom je Čína, kde sú dodnes veľmi obľúbenou potravinou. Hoci sa o rezancoch už veľa povedalo a napísalo, tým tradičným, ktoré sa vyskytujú v slovenskej kuchyni, sa vyčíta nadváha a obezita. Ak však máme radi staré dobré rezance, nemusíme sa ich vzdávať, ale siahnuť po konjakových rezancoch, ktoré začínajú dobýjať slovenský trh.

Foto: shutterstock.com/Ingrid Balabanova

Konjakové rezance: Niekoľko slov o výrobku

Konjakové rezance, známe aj ako rezance shirataki, sú výrobkom, ktorý sa v slovenských obchodoch začal objavovať len nedávno a ktorý si len získava uznanie. Napriek zdaniu nejde o výživovú novinku posledných rokov, ale o niečo, čo bolo vyvinuté už v 6. storočí nášho letopočtu v Ázii. Konjakové rezance nie sú hneď každému po chuti: majú trochu inú, gélovú konzistenciu, ktorá sa líši od rezancov, ktoré poznáme, tiež sa musia žuť trochu dlhšie a ich počiatočná pachuť nie je vždy povzbudivá. Oplatí sa však vedieť, ako ich pripraviť: potom budú pôvabným doplnkom jedál, a to, že sú nízkokalorické, je ďalší argument, prečo po nich siahnuť.

Ázijské rezance: Ako sa vyrábajú?

Aké je tajomstvo koniakových rezancovov? V prvom rade je to skutočnosť, že sa skladajú z 90 % z vody, pričom spojivo tvorí múka získaná z rastliny, ktorá rastie v Ázii, konjac rezance. Krátke a jednoduché zloženie je úspechom týchto rezancov, ktoré Ázijčania konzumujú už stáročia a ktoré môžu smelo konkurovať rezancom vyrobeným z tradičných obilnín. Zaujímavé je, že ak sa rezance konjac správne uvaria, stanú sa univerzálnym výrobkom a ich chuť bude závisieť od prísad, s ktorými sa podávajú. Konjaková múka dokonale absorbuje chute a takéto rezance sú len kulisou pre úžasné jedlo, ktoré z nich pripravíte.

Zázračné rezance? Tu sú výhody shirataki (koniakových rezancov)

Už je známe, že charakteristickým znakom rezancov konjac je ich jednoduché zloženie. To však nie je jediná vec, ktorá ich robí žiadanými v mnohých kútoch sveta. Shirataki je bohatým zdrojom vlákniny a ako je známe, práve táto látka má veľký vplyv na črevá: zlepšuje ich funkciu, podporuje udržiavanie štíhlej postavy, odrádza od maškrtenia medzi jedlami a tiež podporuje imunitu. Ďalším faktom v jej prospech je, že je nízkokalorická, pretože v 100 g nájdete len 6 kcal, čo nebude útočiť na udržanie hmotnosti.

Konjakové rezance neobsahujú lepok, takže ich môžu konzumovať aj ľudia trpiaci rôznymi žalúdočnými ochoreniami vrátane celiakie, intolerancie a alergie na lepok. Vďaka jednoduchému zloženiu sú cestoviny vhodné aj pre diabetikov, pretože majú veľmi nízky glykemický index. Vďaka tejto skutočnosti je ľahšie kontrolovať hladinu cukru v krvi a vyhnúť sa záchvatom vlčieho hladu.

Ako konzumovať konjakove rezance?

Predtým, ako sa naučíte konzumovať rezance konjac, je dôležité vedieť, ako ich dobre uvariť, pretože prvý kontakt s týmto produktom môže odradiť od ďalšieho kulinárskeho dobývania. Shirataki je k dispozícii vo vreckách s tekutinou, ktorá má veľmi výraznú vôňu a nie každému vyhovuje. Pred prípravou je preto dobré konjakové rezance po otvorení opláchnuť pod studenou a tečúcou vodou, čím sa zbavíte nepríjemnosti.

Teraz už zostáva len uvariť rezance podľa návodu na obale, čo je proces, ktorý trvá doslova pár minút. Nakoniec prídavok. S čím podávať rezance konjac? Hoci sa zdá prirodzené pripravovať ich na ázijský spôsob, nie je to ich jediné použitie. Môžete ho jednoducho pridať do všetkých svojich obľúbených jedál a pokrmov, v ktorých predtým kraľoval jeho pšeničný náprotivok. Úlohu vám uľahčí skutočnosť, že konjataki sa čoraz častejšie predáva v rôznych formách, takže s jeho použitím a aplikáciou nebude problém.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Špagety na decembrovú rýchlu večeru. Niečo špeciálne pre zaneprázdnených

Po tomto recepte siahnem vždy, keď nemám nápad na večeru. Funguje zakaždým


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Ako odstrániť nálepky zo skla? Domáce prostriedky na poháre a taniere bez lepidla

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Rebeca Bolanos). Na novom riade sa často nachádzajú nálepky výrobcu, ktoré sa nedajú tak ľahko odstrániť. Zanechávajú po sebe…

Ako sa zbaviť myší v pivnici? Skúste tento patent, ktorý určite funguje

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rachata Kietsirikul). Na jeseň a v zime sa myši tlačia nielen do našich domovov, ale aj do pivníc. Chcú…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov