6.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zaibis).
Ako ošúpať granátové jablko, aby ste sa rýchlo, bez námahy a hlavne bez neporiadku dostali k jeho vnútru? V rozpore s tým, čo sa zdá, to nie je až také ťažké. S pomocou jednoduchej techniky vám bude stačiť iba minúta.
Ak ste sa s granátovým jablkom doteraz nestretli, môže sa vám jeho lúpanie zdať veľmi problematické. Najmä preto, že sa v ňom nachádzajú semienka, ku ktorým je niekedy ťažké sa dostať. Ako ošúpete toto chutné ovocie bez toho, aby ste sa zašpinili? Je to jednoduchšie, ako by ste si možno mysleli.
Na čo je granátové jablko dobré? Oplatí sa ho jesť
Granátové jablko je nielen chutné, ale aj mimoriadne zdravé ovocie, ktoré sa oplatí zaradiť do svojho jedálnička. Nájdete v ňom vitamíny ako C, A, E a vitamíny skupiny B. Okrem toho obsahuje veľa kyseliny listovej, minerálov, vlákniny a polyfenolov, ktoré sú mimoriadne silnými antioxidantmi. Ak ste ju teda ešte nemali možnosť ochutnať, oplatí sa to nielen dohnať, ale aj systematicky robiť. Aký je najjednoduchší spôsob, ako sa dostať do chutného vnútra?
Ako sa lúpe plod granátového jablka? Ošúpete ho a zaberie vám to minútu
Hoci sa na prvý pohľad môže zdať, že lúpanie granátového jablka je zložité a účinne nás odrádza od jeho zaradenia do nášho jedálnička, neoplatí sa ho vzdávať. Najmä preto, že tajomstvo spočíva v správnej technike, ktorá je naozaj jednoduchá a zaberie veľmi málo času. Čo presne zahŕňa?
1. Pripravte si misku (voliteľne s vodou) a umyte ovocie.
2. Vrchnú časť granátového jablka rovno odrežte. Snažte sa takto odstrániť čo najviac šupky, ale bez toho, aby ste porušili semienka. Otočte plod a odrežte aj spodnú časť, ale v tomto prípade je najlepšie urobiť to v tvare kužeľa, aby sa vytvoril priehlbina. Aj v tomto prípade dávajte pozor na semená.
3. Pozrite sa na plod a hľadajte pozdĺžne hrbolčeky alebo tzv. rebrá. Sú to miesta, kde sú semená spojené bielou blanou. Červenú šupku pozdĺž nich dokonale narežte, zhora nadol. Zvyčajne ide o 6 až 8 rezov.
4. Uchopte plod do oboch rúk, strčte prsty do rozrezanej hornej časti a jemne ho roztiahnite tak, aby sa vnútro otočilo smerom von. Pri správnych rezoch by sa mal otvoriť bez akéhokoľvek odporu. Môžete tiež vypáčiť každú časť po jednom, ktorá bola rozrezaná. Oddeľte všetky semená od dužiny a preložte ich do misky. Ak ste dovnútra naliali vodu, semená klesnú na dno, zatiaľ čo zvyšná biela blanka by mala plávať preč, čo uľahčí ich vyberanie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Už nie strúhanka. Teraz sa touto prísadou vysype forma na piškótový koláč. Poteší svojou vôňou
Makový koláč s čokoládovým krémom
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.