6.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Viktoria Hodos).
Fašírky sú skvelým nápadom na jednoduchú a výživnú večeru. Namiesto klasického bravčového mäsa však použite dusenú a nakrájanú brokolicu. Jedlo vyjde oveľa zdravšie a navyše šialene chutné. Nasledujúci recept sa určite osvedčí nielen tým, ktorí držia bezmäsitú diétu.
Brokolica je mimoriadne všestranná zelenina, z ktorej možno pripraviť mnoho chutných jedál. Niektorí ju používajú na prípravu koláča, polievky alebo omelety, iní ju pridávajú do šalátov alebo ju jedia samostatne ako prílohu. Nedá sa poprieť, že brokolica je plná vitamínov a živín, ktoré prospievajú nášmu zdraviu. Táto zelenina je okrem iného cenným zdrojom vlákniny, antioxidantov, ako aj draslíka a vápnika. Navyše má nízky obsah kalórií, takže ju môžeme bez obáv zaradiť do svojho každodenného jedálnička.
Fašírky bez mäsa sú hitom nielen pre vegetariánov. Jedlo je dokonale chrumkavé a chutné
Brokolicové fašírky sú skvelou alternatívou klasického bravčového mäsa. Zemiaky, cibuľa a mrkva, ako aj aromatické korenie im nepochybne dodajú chuť a vitamíny. Po opečení je jedlo zvonka nebesky chrumkavé a zvnútra mäkké. Je škoda ho nevyskúšať!
Ingrediencie:
- 500 g brokolice,
- 350 g zemiakov,
- 2 vajcia,
- 1 mrkva,
- 1 cibuľa,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 4 lyžice strúhanky,
- 1 čajová lyžička provensálskej bylinky,
- soľ a korenie,
- olej na vyprážanie,
- voliteľne: trochu nasekanej petržlenovej vňate.
Fašírky s brokolicou a zemiakmi. Spôsob prípravy
Brokolicu rozdeľte na ružičky. Môžete použiť aj mrazené ružičky. Zemiaky opláchnite, ošúpte a nakrájajte na malé kocky. Všetku zeleninu uvarte v pare a odložte do chladu. Nakrájajte ju nadrobno alebo vložte do kuchynského robota alebo mixéra a rozmixujte do relatívne hladkej konzistencie.
Mrkvu opláchnite, ošúpte a nastrúhajte. Nastrúhanú mrkvu a ošúpanú a nakrájanú cibuľu opečte na panvici s horúcim olejom. Do misky vložte mletú brokolicu a zemiaky, potom do nej rozklepnite dve vajcia, pridajte osmaženú zeleninu, pretlačený cesnak a prípadne trochu nasekanej petržlenovej vňate. Zmes ochutíme provensálskymi bylinkami, soľou a korením a premiešame.
Zeleninovú zmes naberte lyžicou, vytvarujte z nej sploštené guľky a obaľte ich v strúhanke. Takmer hotové fašírky vyprážajte z každej strany, kým nezhnednú a nezískajú zlatistú, chrumkavú kôrku. Toto chutné jedlo môžete podávať s ryžou alebo omáčkou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Špagety na decembrovú rýchlu večeru. Niečo špeciálne pre zaneprázdnených
Po tomto recepte siahnem vždy, keď nemám nápad na večeru. Funguje zakaždým
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.