Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Bravčové rezne už nenamáčam do mlieka. Našiel som lepší spôsob a mäso je šťavnaté a oveľa chutnejšie

7.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mironov Vladimir). Bravčové rezne sú klasikou slovenských obedov a všetkých druhov osláv. Recept je, samozrejme triviálny, ale aby boli rezne skutočne chutné, musíte sa...

7.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mironov Vladimir).

Bravčové rezne sú klasikou slovenských obedov a všetkých druhov osláv. Recept je, samozrejme triviálny, ale aby boli rezne skutočne chutné, musíte sa o mäso náležite postarať. Pomôže vám marináda. Mlieko nechajte v chladničke – iný výrobok bude fungovať oveľa lepšie.

Najchutnejší bravčový rezeň – nezabudnite na správnu marinádu
Foto: shutterstock/Mironov Vladimir

Bravčový rezeň je klasikou slovenskej kuchyne, a hoci vznikol ako inšpirácia z viedenského rezňa, treba uznať, že v srdciach mnohých Slovákov má osobitné miesto. Recept na bravčové rezne je banálny – rozklepané plátky mäsa sa opečú a usmažia dozlatista. Niekedy však bravčové rezne vyjdú tvrdé a jednoducho nechutné.

Samozrejme, často to závisí od druhu mäsa, ale vždy je dobré rezne vopred marinovať. Mnohí ľudia mäso vopred namáčajú do mlieka. Kedysi som to robil aj ja, kým som neobjavil lepší spôsob. Namiesto toho, aby som bravčové rezne namáčal do mlieka, namáčam ich do cmaru. Mäso je potom jemné, chrumkavé a bez charakteristickej, niekedy nepríjemnej vône bravčového mäsa.

Nenamáčajte bravčové rezne do mlieka – existuje lepší spôsob

Ingrediencie:

  • niekoľko plátkov bravčovej panenky nakrájaných na kúsky
  • 1 väčšia cibuľa
  • 500 ml prírodného cmaru
  • 3 vajcia
  • hladká múka
  • strúhanka
  • soľ a korenie podľa chuti
  • bravčová masť na vyprážanie

Postup:

  1. Vložte naklepané plátky bravčovej panenky do misky. Cibuľu nakrájajte nadrobno a poukladajte ju okolo mäsa. Mäso zalejeme cmarom, osolíme a okoreníme. Potom to celé vložte na niekoľko hodín do chladničky – alebo na noc. 
  2. Keď je mäso dostatočne marinované v cmare, vyberte ho z chladničky, mierne ho očistite, ale nevysušujte – zvyšky marinády mu dodajú chuť. Nezabudnite tiež nechať mäso chvíľu na pulte, aby dosiahlo izbovú teplotu. 
  3. Teraz je čas na obalenie. Plátky bravčovej panenky zľahka osolíme a okoreníme z oboch strán, potom ich obalíme najprv v múke, potom v rozšľahanom vajci a strúhanke. Možno budete chcieť zdvojnásobiť množstvo strúhanky.
  4. Na panvici rozohrejte veľké množstvo bravčovej masti. Potom na ňu položte rezne a na miernom ohni ich smažte z oboch strán dozlatista. Podávajte ihneď po usmažení – najchutnejšie rezne sú tie priamo z panvice.

Takto pripravené bravčové rezne sa takmer rozplývajú v ústach a sú naozaj veľmi, veľmi šťavnaté. Ak chcete, môžete do marinády z cmaru pridať dve polievkové lyžice citrónovej šťavy – vďaka tomuto triku bude mäso ešte šťavnatejšie a chutnejšie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Strúhanka sa už z rezňov neodlepuje. Do vajíčka pridávam jednu vec. Tento trik mi poradila moja babička

Tak to je sekaná! Recept na rýchlu a výživnú večeru


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov