7.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anna_Pustynnikova).
Klasická paradajková polievka sa podáva s cestovinami alebo ryžou. A faktom je, že chutí jednoducho šialene. Moja suseda ma však presvedčila, aby som ochutnala paradajkovú polievku, ktorú uvarila s úplne inou prílohou. Musím sa priznať, že takú chuť som nečakala.
Paradajková polievka je klasikou slovenskej kuchyne. Na stoloch Slovákov sa objavuje veľmi často. A hoci sa v mnohých domácnostiach pripravuje na rôzne spôsoby, recept mojej susedky ma ohromil. Prekvapivo, polievka chutila výborne. Ako ju pripraviť? Moja suseda povedala, že je to veľmi jednoduché, a skutočne je.
Paradajková polievka so zemiakmi. Znie to hlúpo, ale v skutočnosti to chutilo skvele
Paradajková polievka so zemiakmi, ktorou ma pohostila suseda, ma rozhodne prekvapila. Najskôr som bola veľmi skeptická a rozmýšľala som, či ju mám vôbec ochutnať, ale rozhodla som sa zistiť, či je naozaj taká dobrá, ako tvrdila moja suseda. Chuť polievky ma úplne prekvapila.
Paradajková polievka bez ryže a cestovín môže vzbudiť pohoršenie, ale verte mi, že túto verziu polievky so zemiakmi musíte vyskúšať. Stačí ich nakrájať, pridať do polievky a variť, kým nie sú mäkké. Táto kombinácia chutí šialene!
A vo svete existuje aj ďalšia šialená kombinácia 🙂
S akým druhom mäsa by ste mali variť paradajkovú polievku? Tu je jasná odpoveď
Pri príprave základu paradajkovej polievky (na Slovensku to nie je typické) sa stretávame s výberom správneho mäsa. Nemusíme použiť ten najdrahší druh, aby mala šialenú chuť. Mierne prerastené rebrá s trochou údenej kosti budú fungovať skvele. Ak nebudeme šetriť na paradajkách, polievka bude výnimočne chutná. Okrem čerstvých paradajok vždy pridávam konzervované paradajky – najlepšie s bylinkami a cesnakom. Dokonale zvýraznia chuť a celá moja rodina ju s nadšením jedáva.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Po tomto recepte siahnem vždy, keď nemám nápad na večeru. Funguje zakaždým
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.