08.01.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Far700).
Starý chlieb sa najčastejšie používa na výrobu strúhanky alebo krutónov. Dnes však prichádzame s netradičným návrhom na obal, napr. na bravčové kotlety alebo zeleninové rezne. Vyrába sa veľmi rýchlo a jednoducho a efekt je jednoducho ohromujúci.
Keď vidíte v kuchyni zatuchnutý chlieb, prvé, čo vás napadne, je zbaviť sa ho. Predtým, než však hodíte suchý a tvrdý chlieb či rožky do koša, skontrolujte, aké ďalšie chutné veci môžete pripraviť. Ako sa ukázalo, nápadov je veľa a ten najlepší zahŕňa premenu chleba na chrumkavý a lahodný obal. Ako ho pripraviť? Vysvetľujeme.
Chrumkavá strúhanka zo zatuchnutého chleba. Ideálna na bravčové kotlety
Pečením so zatuchnutým chlebom budú mäsové aj zeleninové rezne dokonale chrumkavé a chutné. Nepotrebujete na to veľa ingrediencií, väčšinu z nich už zrejme máte v kuchyni či špajzi. Čo si teda treba vopred pripraviť?
Ingrediencie:
- 5 krajcov starého chleba,
- 20 g strúhaného parmezánu,
- 2 vajcia,
- 4 lyžice pšeničnej múky,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 1 lyžica mlieka,
- 1 lyžička feferónky,
- soľ a korenie.
Spôsob prípravy:
- Z plátkov chleba najskôr odrežte kôrky a potom to celé nakrájajte na malé kocky.
- V miske zmiešame vajcia, múku, mlieko, strúhaný syr, prelisovaný alebo nasekaný cesnak a korenie: papriku, soľ a korenie. Všetko miešajte, kým nezískate jednotnú, hladkú hmotu.
- Kúsky chleba namáčame do hustého cesta, po chvíli poukladáme na rezne a vložíme na rozohriatu panvicu s olejom alebo olivovým olejom.
- Vyprážajte z oboch strán, kým pokrm nezozlatne a nebude chrumkavý.
Čo ešte môžete urobiť so starým chlebom?
Tvrdý a suchý chlieb je skvelým základom pre ďalšie chutné jedlá. Dá sa z neho pripraviť mäsové či zeleninové casserole, halušky alebo základ na tvarohový koláč či jablkový koláč.
Zatuchnuté rožky a chlieb sa dajú upiecť aj v rúre a pripraviť z nich chutné cesnakové krutóny alebo vyprážať s vajíčkami na francúzsky toast. Niektorí ľudia sa pýšia aj tým, že vedia pripraviť kvások aj zo starého chleba. Možností je veľa, oplatí sa na ne pamätať aj v budúcnosti, aby sa neplytvalo jedlom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Mrkvový koláč so zamatovou krémovou náplňou. Vďaka tejto ingrediencii chutí ešte lepšie
Najlepší nepečený koláč pod slnkom. Bude sa hodiť na každú párty a vaši hostia si budú pýtať ďalšie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.