9.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).
Rýchla a jednoduchá príprava a zároveň veľmi zdravá. Kuracia nátierka je skvelým doplnkom k chlebu a ideálnym nápadom na rýchlu a zdravú večeru. Ako si pripraviť kuraciu nátierku na chlieb? Odporúčame dva recepty.
Domáce nátierky sa často objavujú v našej kuchyni, a to oprávnene, pretože sú bohaté na živiny, spestrujú stravu a pomáhajú vyčistiť chladničku od „zvyškov“.
Rôzne druhy chlebových nátierok sú skvelým nápadom na rýchle a zdravé jedlo a preto sú ideálne pre ľudí, ktorí nemajú radi alebo jednoducho nemajú čas na pracnú prípravu sendvičov. Na výrobu nátierky zvyčajne potrebujete len niekoľko ingrediencií, ktoré stačí spolu spojiť.
Tentoraz predstavujeme dva recepty na nátierku z uvareného kuracieho mäsa.
Je varené kurča zdravé?
Hydinové mäso je ľahko stráviteľné a má málo kalórií a zároveň obsahuje pomerne veľa bielkovín a málo tuku. Je dobrým zdrojom minerálnych látok (napr. železa, zinku, horčíka) a vitamínov skupiny B, niacínu, vitamínov A, D a E. Je tiež bohatá na cenný koenzým Q.
Kuracie mäso je najzdravšie varené alebo pripravené v pare, ale je dôležité venovať pozornosť pôvodu mäsa a vyberať si mäso z ekologických chovov.
Pre našu nátierku bude ideálne mäso, na ktorom sme varili vývar.
Nátierka na chlieb s kuracím mäsom a sušenými paradajkami
Ingrediencie:
- Uvarené kuracie mäso (časť, ktorá zostala po varení vývaru)
- 4-5 kusov sušených paradajok
- Hrsť petržlenovej vňate
- Polovica cibule (alebo jedna malá cibuľa)
- Hrsť lúpaných slnečnicových semienok
- 3-4 lyžice oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Voliteľne: smotanový syr
Cibuľu nakrájajte na kocky a osmažte na oleji. Do misky mixéra vložte mäso, sušené paradajky, hrsť petržlenovej vňate, slnečnicové semienka, opečenú cibuľu, olej a korenie. Rozmixujte na hladkú kašu. Ak je príliš hustá, môžete pridať trochu viac oleja. Pastu môžete tiež zriediť trochou vývaru.
Prípadne môžete pridať 1-2 polievkové lyžice smotanového syra pre jemnejšiu konzistenciu.
Nátierka na chlieb s kuracím mäsom a vajcom
Ingrediencie:
- Uvarené kuracie mäso z vývaru
- 2 vajcia uvarené natvrdo
- Polovica cibule (alebo jedna malá cibuľa)
- Strúčik cesnaku
- Hrsť petržlenovej vňate
- Soľ a korenie podľa chuti
- Červená paprika (môže byť štipľavá)
- 3-4 polievkové lyžice majonézy
Vajcia uvarte natvrdo. Cibuľu nakrájajte na kocky a osmažte na oleji. Keď sa ľahko osmaží, pridajte nasekaný cesnak. Mäso, vajcia, osmaženú cibuľu a cesnak, petržlenovú vňať, korenie a majonézu vložte do misy mixéra. Rozmixujte na hladkú kašu. Ak je vaša nátierka príliš hustá, môžete pridať viac smotany alebo trochu smotanového syra.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Po tomto recepte siahnem vždy, keď nemám nápad na večeru. Funguje zakaždým
Rýchly obed z rúry. Potrebujete len tri ingrediencie a tou hlavnou je syr – roztopí sa na tanieri
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.