10.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pbd Studio).
Chlieb je neoddeliteľnou súčasťou mnohých jedál. Najčastejšie ho však používame, keď chceme pripraviť chlebíčky. A nič nechutí lepšie ako chlebíčky z teplého a chrumkavého chleba. Ak si chcete vychutnať jeho chuť, použite tento recept. Vždy sa podarí.
Chlieb sa nachádza takmer v každej domácnosti. Podávame ho na raňajky, večeru a ako prílohu k polievkam a duseným jedlám. Zvyčajne ho kupujeme v obchode a len málo ľudí sa rozhodne pripraviť si ho doma. Takáto príprava však nie je taká zložitá, ako sa môže zdať. Aby chlieb vyšiel dostatočne chutný, je potrebné venovať pozornosť surovinám aj prísadám. V obchodoch nájdete chleby s pridanými bylinkami alebo obilninami. Tento chlieb má aj niečo navyše.
Chlieb v hrnci je uvarený efektívne a okamžite cítite jeho vôňu. Do stredu sa pridáva vyprážaná cibuľa, vďaka ktorej získava na chuti. Ak však nemáte doma liatinový hrniec, nič nie je stratené. Môžete ho pripraviť aj v rúre.
Recept na cibuľový chlieb v hrnci
Ingrediencie
- 800 g pšeničnej múky,
- 500 ml teplej vody,
- 2 cibule,
- 20 g čerstvého droždia,
- lyžička soli,
- olej.
Spôsob prípravy
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Na panvici rozohrejte olej a keď je horúci, pridajte cibuľu a smažte, kým nezhnedne.
- Do väčšej misy preosejte múku. V samostatnej miske rozdrobte droždie a zmiešame ho s 3 lyžicami teplej vody. Zmes nalejte do misy s múkou a jemne premiešajte.
- Do misy s múkou pridajte aj osmaženú cibuľu, osoľte a zalejte zvyškom teplej vody. Hnetieme, kým sa cesto nespojí a nevznikne pružné cesto.
- Pripravené cesto preneste na pomúčenú pracovnú plochu a vytvarujte z neho vhodný tvar. Potom ho prikryte utierkou a nechajte kysnúť približne 2 hodiny.
- Počas tejto doby vložte liatinový hrniec do rúry vyhriatej na 200 °C.
- Po uplynutí tohto času cesto preložíme na papier na pečenie a vrch opatrne narežeme nožom. Cesto vložte do horúceho hrnca. Celé ho vložte do horúcej rúry. Pečieme pod pokrievkou približne 30-35 minút. Na konci pečenia odstráňte pokrievku, aby kôrka získala zlatistú farbu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Majstrovské špagety so sicílskym nádychom. Táto pasta chutí lepšie ako od talianskej babičky
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.