10.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Veronika Idiyat).
Priania „lahodnej kávy“ sa stali veľmi populárnymi. Ale čo tak podávať k šálke lahodnej kávy dokonalé plnené rohlíčky, ktoré nielenže zahalia chuťové bunky ako obláčik, ale sú aj rýchle a jednoduché na prípravu? Vďaka metóde 1:1:1 ich zvládne pripraviť aj úplný kuchársky amatér.
Plnené rohlíčky – ingrediencie
Príprava rohlíčkov bude rýchla a zábavná, ak ich pripravíte metódou 1:1:1, t. j. s použitím rovnakého pomeru ingrediencií. Tu sú potrebné ingrediencie:
- 300 g pšeničnej múky
- 300 g jemného tvarohu
- 300 g studeného masla
- lekvár alebo váš obľúbený džem/čokoládový krém
- práškový cukor
Plnené rohlíčky – recept
Do misky nasypeme múku, pridáme maslo a tvaroh, ktorý by mal obsahovať smotanu a kultúry baktérií mliečneho kvasenia. Všetky ingrediencie dôkladne spojíme, vymiesime a vypracujeme jednotné cesto. Cesto rozdeľte na dve rovnaké časti a vytvarujte z nich dve guľky. Zabalíme ich do potravinovej fólie a dáme na pol hodiny do chladničky.
Po uplynutí tohto času posypte dosku múkou a vyvaľkajte guľky. Cesto nakrájajte na osem častí – presne tak, ako keby ste pizzu krájali na trojuholníky. Na základ každého trojuholníka dajte lyžičkou náplň – džem, lekvár alebo čokoládový krém. Náplň naberajte malou lyžičkou.
Trojuholníky zrolujte smerom nahor a vytvarujte z nich rohlíčky. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a vložte doň pripravené rožky. Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Rohlíčky posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Recept na tiramisu, najznámejší dezert na svete. Tajomstvom je smotana a istý nápoj pre dospelých
Už nie strúhanka. Teraz sa touto prísadou vysype forma na piškótový koláč. Poteší svojou vôňou
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.