11.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Stivog).
Zabudnite na nudné pečivo a vyberte si lahodné rohlíčky štedro plnené krémovou plnkou alebo džemom. Tajomstvom tejto šialene sladkej pochúťky je cesto – pripravte ho podľa metódy 1:1:1 a vyjde vám majstrovsky. Stačí päť ingrediencií a je hotovo.
Perfektné ku káve, čaju a kakau v zime – tak sa dajú opísať domáce rohlíčky, ktoré sú doslova návykové! Kľúčom k výnimočnej chuti a lahodnému cestu sú jednoduché ingrediencie a predovšetkým zlaté pomery. Vyskúšajte náš recept a zbavíte sa klasického pečiva.
Rohlíčky, ktoré chutia lepšie ako podľa babičkinho receptu. Táto metóda dokáže zázraky
Zabudnite na klasiku z droždia a vyberte si nadpozemsky chutné tvarohové rohlíčky! Výmena hlavnej ingrediencie však nie je všetko. Rovnako dôležité sú aj pomery – metóda 1:1:1 vám uľahčí dosiahnutie domáceho rohlíka, ktorý je lepší ako ten z babičkinho receptára. Tajomstvom dokonalých rohlíčkov je aj plnka – tu sa môžete vyblázniť. Odporúčame však najmä domáci džem alebo marmeládu.
Rohlíčky podľa nášho receptu obsahujú len päť ingrediencií. Takáto pochúťka nestojí takmer nič a chutí ako z najlepšej cukrárne. Prípravu zvládne aj úplný pekársky amatér. Výsledok si však podmaní chuťové bunky aj tých najväčších gurmánov!
Recept na rohlíčky metódou 1:1:1 – zlatý pomer je tajomstvom chuti
Ingrediencie:
- 300 g jemného tvarohu
- 300 g pšeničnej múky
- 300 g studeného masla
- marmeláda, obľúbený džem alebo krém, napr. pudingový alebo čokoládový
- práškový cukor na ozdobu
Spôsob prípravy:
- Na začiatok dajte múku do veľkej misy, nakrájajte do nej malé kúsky studeného masla a nakoniec pridajte tvaroh. Tip – môžete použiť mliečny výrobok z vedra alebo dvakrát zomlieť tvaroh v kuchynskom robote.
- Z týchto troch ingrediencií vymiesime cesto – malo by byť jednotné a hladké.
- Cesto rozdelíme na dve časti. Zabalte ho do fólie a vložte do chladničky na 30 minút odpočívať.
- Časť cesta rozvaľkajte na pomúčenej pracovnej ploche. Vytvarujte ho ako pizzu a nakrájajte na osem rovnakých trojuholníkov.
- Každý trojuholník potrieme trochou džemu alebo marmelády. Rohlíky zrolujte od základne k vrcholu. Na konci im dajte charakteristický tvar polmesiaca.
- Opakujte, kým nepoužijete všetky prísady.
- Rožky pečte 20 minút pri teplote 180 stupňov.
- Keď dezert vychladne, ozdobíme ho práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Dodržiavam pravidlo 3:2:1 a krehké cesto vyjde vždy perfektne
Ako si doma pripravíte šišky? Najlepšie podľa receptu, ktorý sa dedí z generácie na generáciu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.