Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Zdravie, Životný štýl,

Pomôžu vám spáliť tuk a vyformovať postavu. Tieto cviky môžete vykonávať doma alebo na prechádzke

11.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ORION PRODUCTION). Nový rok je príležitosťou na prijatie nových výziev a uskutočnenie plánov. Jedným z najčastejších novoročných predsavzatí je starať sa o svoje zdravie...

11.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ORION PRODUCTION).

Nový rok je príležitosťou na prijatie nových výziev a uskutočnenie plánov. Jedným z najčastejších novoročných predsavzatí je starať sa o svoje zdravie a pracovať na svojej kondícii. Okrem zdravej stravy je najdôležitejším prvkom v procese chudnutia vhodne zvolené cvičenie. Tu sú tri cviky, ktoré vám pomôžu dosiahnuť vysnívanú postavu.

Foto: shutterstock/ORION PRODUCTION

Fyzická aktivita je kľúčom k dobrému zdraviu. Koľko času týždenne by sme mali cvičiť?

Fyzická aktivita je rovnako ako vyvážená strava základom nášho zdravia a pohody. Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vydala odporúčania týkajúce sa fyzickej aktivity. Podľa týchto usmernení by mali dospelí vo veku 18 – 64 rokov vykonávať fyzickú aktivitu 150 – 300 minút týždenne. Ide však o cvičenie strednej intenzity. Na intenzívnejšiu fyzickú aktivitu stačí 75-150 minút týždenne.

Fyzická aktivita má pozitívny vplyv nielen na stav nášho tela, ale aj na naše duševné zdravie. Prispieva k zvýšeniu vylučovania hormónov, ako sú serotonín a dopamín, ktoré regulujú našu náladu a emócie.

V závislosti od toho, aký účinok cvičenia chceme dosiahnuť, musíme zvoliť konkrétne druhy cvičenia, ktoré vyhovujú našim individuálnym cieľom.

Najlepšie cvičenia na chudnutie – kardio tréning

Jedným z najobľúbenejších tréningov, ktorý ocenia najmä tí, ktorí sa snažia schudnúť, je kardio, známe aj ako aeróbny tréning. Pozostáva z vytrvalostných cvičení, ktoré okysličujú telo a zlepšujú celý kardiovaskulárny systém.

Takéto cvičenia majú priaznivý vplyv na kondíciu nášho tela, ako aj na našu pohodu. Je na nás, aby sme si zvolili ich intenzitu v závislosti od nášho veku, vytrvalosti a tiež schopností.

Aby však mal náš kardio tréning účinok na chudnutie, mali by sme sa zamerať na dva typy tréningu. Prvým je intervalový tréning, napríklad beh, chôdza alebo bicyklovanie. Tie zahŕňajú striedanie aktivít s vysokou a nízkou intenzitou (napr. šprint prechádzajúci do behu).

Ďalšou možnosťou je kardio cvičenie v rovnomernom tempe, ktoré zahŕňa rovnomerné tempo pri behu alebo bicyklovaní.

Foto: shutterstock/Andrey Yurlov

Tieto cvičenia vám pomôžu nielen schudnúť, ale aj vymodelovať si postavu

Ak chceme dosiahnuť čo najrýchlejšie výsledky a sme schopní intenzívneho tréningu, oplatí sa zamerať na silový tréning. Okrem toho, že nám pomôžu schudnúť, pomôžu nám aj vyformovať postavu. Silový tréning môžeme vykonávať so záťažou alebo bez nej.

Zdvíhanie činiek pomáha spaľovať tuk a zároveň budovať svalovú hmotu. Viac svalovej hmoty zvyšuje množstvo spálených kalórií aj počas spánku.

Príkladom silových cvičení sú drepy s činkami alebo s výskokom nad hlavu, prípadne krokodílie drepy, ktoré spočívajú v rýchlom pohybe zo stoja, cez drep až po opretie tela o nohy a ruky.

Kombinované cvičenia – kombinácia kardio a silového tréningu

Najúčinnejším a nepochybne najzaujímavejším riešením pre tých, ktorí chcú schudnúť, sú kombinované cvičenia, ktoré kombinujú prvky kardio cvičenia so silovým tréningom. Niekedy sa skladajú z viacerých technických prvkov. Zložené cviky zapájajú viacero svalových skupín, takže môžeme nielen rýchlejšie spaľovať kalórie, ale aj účinne modelovať našu postavu.

Medzi zložené cviky patria chôdza so záťažou, drepy a kliky. Medzi najobľúbenejšie patria výpady, bedrový mostík, príťahy alebo plank.

Foto: shutterstock/Gorodenkoff

Nezabudnite však, že výber cvičenia závisí od individuálnych preferencií a fyzických schopností každého jednotlivca. Pred začatím nového cvičebného programu je však najlepšie poradiť sa so svojím lekárom, ako aj s trénerom, ktorý nám môže pomôcť vybrať cvičenia podľa našich potrieb.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

„Schudnem“ je najhoršie novoročné predsavzatie. Viac škody ako úžitku

Tento tréning spaľuje tuk ako žiadny iný. Postupujte podľa metódy 3-2-1 a privítajte nový rok vo forme


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Má 124 rokov a je stále panna. Teraz si hľadá manžela. „Niekoho, s kým by som mohla stráviť zvyšok života“

08.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: youtube.com/@AfrimaxEnglish). Theresia sa narodila na samom začiatku 20. storočia. Má 124 rokov a bola svedkom nespočetných dôležitých udalostí po…

Všimli ste si to na nohavičkách? Namiesto toho, aby ste ich odložili do zásuvky, vyhoďte ich rovno do koša

08.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Pixel-Shot). Koľko rokov nosíte tie isté nohavičky? Nemusíte to hovoriť nahlas. Keď stále vyzerajú v poriadku, je ťažké vyhodiť…

Macronovci volili na severe Francúzska. Majú tam vilu, kde zarábajú majland

08.07.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Frederic Legrand - COMEO youtube.com/@georgez1640). Brigitte a Emmanuel Macron odovzdali svoj hlas v parlamentných voľbách v Touquet-Paris-Plage na severe…

Zabalte si nohy do alobalu. Stačí 30 minút relaxácie. Zažehnáte nepríjemný problém

8.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Alobal je nenápadný výrobok, ktorý sa zvyčajne nachádza v kuchyni a po ktorom siahame najmä pri varení…

5 situácií, v ktorých inteligentní ľudia mlčia

8.7.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/G-Stock Studio). Ovládanie verbálnej komunikácie je vlastnosť, ktorá sa pripisuje inteligentným ľuďom. S touto tézou sa dá len ťažko…

Auto Trendy

Čierna skrinka v aute povinná od 7. júla. Ako funguje a čo zaznamenáva?

8.7.2024 Redakcia Auto trendy - Od 7. júla musí byť každé nové osobné a dodávkové vozidlo s celkovou hmotnosťou do 3,5 tony, ktoré sa predáva v krajinách EÚ, vybavené záznamníkom…

Tieto uvoľnené SUV robia na trhu čoraz väčšie prekvapenie. Čísla neklamú

8.7.2024 Redakcia Auto trendy - Luxusné a zároveň uvoľnené vozidlá SUV značky Volvo sú naďalej hnacím motorom predaja švédskej značky. Výrobca z Göteborgu môže oslavovať nárasty nielen v Európe. Čísla…

Tesla a motor V8? Neuveríte, keď to budete počuť

8.7.2024 Redakcia Auto trendy - Tesla s motorom V8? Nie celkom, ale znie to rovnako. To všetko vďaka šikovnému redizajnu, ktorý sa práve dostáva na web.

Caravaning. Pre koho aký karavan? Praktický sprievodca

8.7.2024 Redakcia Auto trendy - Obdobie pandémie 2020/2021 mnohých z nás upozornilo na to, že dovolenku možno stráviť aj v karavanoch. Vo svete je táto forma cestovania a trávenia voľného…

Potrebujú dieselové vozidlá častejšie meniť olej?

8.7.2024 Redakcia Auto trendy - Medzi benzínovými a naftovými motormi je niekoľko rozdielov. Potrebujú však naftové vozidlá častejšie výmenu oleja, pokiaľ ide o údržbu?

Bude takto vyzerať ďalší GR od Toyoty? To by nám nevadilo

8.7.2024 Redakcia Auto trendy - Ďalší GR od Toyoty? Prečo nie! Pred časom sa na internete objavila fáma, že Gazoo Racing usilovne pracuje na športovejšej verzii crossoveru Toyota Crown. Takéto…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov